logoImpact EST nr. 860 - 03.03.2021

Săptămâna trecută, joi seara, căutam un amic într-un cartier în care nu am mai fost de multă vreme.

Oprim la „Ancora” în Mazepa, să cumpărăm nişte flori ca pentru o vizită. Rămânem perplecşi când vedem imaginea de coşmar din jurul complexului „Profi”, chioşcăreala sluţită, nenorocită dintr-un cartier de lux al Galaţiului. Ruginite, belite, scorojite, un peisaj de mahala, iar de împiedicat ne împiedicăm de denivelările, bordurile şi gropile lăsate în urma demolării unora din stabilimente. De ce nu au fost demolate toate, ba chiar au apărut altele noi, numai Primăria lui Stan poate şti. Numărăm trei cârciumi împuţite amplasate aproape una lângă alta pe un interval de 30-40 de metri.

Cea mai NOUĂ cârciumă din NOUL oraş, amplasată aici, se află sub „acoperire”, adică sus pe firmă stă scris JACKPOT, iar afară, în faţă, e amenajată o terasă.

În seara de joi, încă nu se întunecase, lume multă în jurul Complexului, copii, mame, bătrâni, asistau involuntar la un spectacol grotesc. Pe terasa de la JACKPOT, la două sau trei mese unite, se lăfăiau în fotolii nişte maimuţe zoioase, gorile cu ceafa lată, tatuaţi, băutori de „genocid”, ţipă, urlă, înjură încontinuu, îşi bag şi-şi scot, stau cu aia în gură la foc continuu. Urâţi, borâţi, scursuri, băieţi de băieţi, în văzul lumii, cu gâtlejurile unse de alcool, rag şi râgâie în dispreţul a sute de trecători. Cine să aibă curajul să intervenă împotriva brutelor ce se bat pe burtă cu salariaţii stabilimentului abscuns ca identitate a obiectului de activitate?

Poliţia lui Manoliu, „nexam”, doarme, nu se arată, nu există, nu deranjează, nu controlează.

Ne spun câţiva cetăţeni din preajmă că se arată Poliţia Locală, doar pentru amărâţii care vor să vândă ceva buruieni de primăvară în preajmă sau când îi „vămuiesc” pe cei care vând brânză, ouă şi alte delicatesuri din gospodările proprii, pe la colţurile mizerabilei pieţe.

La celelalte două cârciumi faună de cartier şi aciuaţi, împătimiţi de băutură la metru sau de zeamă fiartă din pufoaică.

Alo! Ştiaţi că nicio unitate comercială nu are drept de funcţionare în târgul acesta amărât fără „ACORDUL PRIMARULUI”?!?

JAP 22 - mai - 2015

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Stângă este un acc

Încet, încet, lumea lui Stângă şi a camarilei juvenile care ...

Comat SA Galaţi, ve

Suspansul privind sentinţa ce se va pronunţa de Tribunalul Galaţi ...

Un alt avocat gălă

Avocatul Deleanu Mihai face parte din Baroul Galaţi de prin ...