logoImpact EST nr. 880 - 23.07.2021

Încercăm acum, înainte de a lua şi noi binecuvântata vacanţă de vară, să realizăm o radiografie la zi, a stării de fapt, în ceea ce numim cu toţii „politichia gălăţeană.” Facem acest lucru cu puţin timp înainte de declanşarea (din toamnă) neoficială a campaniilor electorale pentru alegerile ce va să vină. Deci:

O scrisoare pierdută în acvariul de la Romarta

florin popa 5La PSD-ul local, lucrurile sunt complicate rău de tot. Asistăm în prezent la o disoluţie a puterii executivului, extrem de pregnantă şi periculoasă pentru aceştia, dar extrem de benefică pentru partid, pentru membrii acestuia şi în primul rând pentru activul tânăr sau mai puţin, din rândul doi sau trei, cei care muncesc şi duc greul. Cea mai recentă şedinţă (de săptămâna trecută) de la Acvariul Romarta, a arătat şi a confirmat spusele noastre, deruta, revolta şi nesupunerea la practicile uzitate ani şi ani de zile, la indivizii care conduc organizaţia, aceeiaşi şi aceeiaşi de ani de zile, cu acelaşi discurs obsesiv şi perpetuu, care te disperă. Şedinţa premergătoare alegerilor de partid la pe-se-de, a arătat din spusele participanţilor, că aşa nu se mai poate, că nu mai este dispus nimeni ca în anii următori, ca de douăzeci şi cinci de ani, să mai mănânce „aceiaşi ciorbă” care s-a acrit, s-a borşit şi trebuie să fie aruncată la hazna. Pentru prima dată, membrii activului au vorbit, nu le-a mai fost teamă, au zis cu glas tare, răspicat, că trebuie să hotărască membrii de partid şi nu „gaşca”, aflată la putere de ani şi ani de zile şi care nu-i mai reprezintă. Au zis: „afară cu cei care nu au făcut nimic pentru partid, nimic pentru oraş şi judeţ, nimic pentru electorat, pentru populaţie”. Afară cu Popa Florin, cu Pâslaru (care a şi părăsit şedinţa), cu doctor şi deputat Roşca şi alţi expiraţi. Gata! Ajunge! Cu o violenţă de neimaginat, alde „şefi” la prezidiu, în frunte cu Popa, au încercat să le pună pumnul în gură, dar….stupoare, participanţii nu s-au intimidat, ba din contră…cerând ca aceştia să plece, să se termine cu aranjamentele şi cumetriile. Într-un final cică era o panaramă ca într-o „Scrisoare Pierdută”, scena aceia cu bătaia.

Ei, oameni buni, dragi cititori, cam aşa stau lucrurile în pe-se-de, să vedeţi disoluţie, circ şi revoltă la nivel de judeţ, unde nimeni nu mai ascultă de Nica Microsoft, de Saghian Lehamite sau de Bacalbaşa Magnificul.

Suntem siguri că vor lua măsuri, dar activul nu mai este dispus la manipulare, minciună, rapt, aranjamente de culise, liste aranjate. Cu aceiaşi şi aceiaşi, NU SE MAI POATE! Pe-se-de-ul trebuie reformat din interior şi cu alţi oameni, având capacitatea acestui lucru, altfel, nu pupă nici PRIMAR, nici PREŞEDINTE de judeţ, ci doar o mână de consilieri.

UNPR visează procente la PNL în aşternut cu duşmanul

Despre UNPR-ul local, mare lucru nu avem a spune, mai ales în rândul noutăţilor. Cu o mână de trădători proveniţi de la „n” partide, o adunătură de neadaptaţi, frustraţi, insubordonaţi, la un partid creat artificial, fără o doctrină solidă şi viabilă, fără loc bine definit pe eşichierul politic, aceştia au reuşit în plan local să cam facă legea şi să aibă un rol măricel în jocul politic. Prin presiune, prin şantaj, şi-au cam luat lumea-n cap, crezând şi visând la procente babane, la locuri cât mai multe, la paritate chiar cu partenerii politici, de te apucă plânsul. Noi ne permitem să spunem, că tot ceea ce au obţinut se datorează slăbiciunii şefilor de la pe-se-de şi nu meritelor lor, astfel, noi îi îndemnăm să meargă în alegeri, singuri şi dacă trec pragul, e lucru mare, dar nu credem. Pariem pe condeiele noastre. Iluzii deşarte şi atât. Dacă vor să se alieze cu ceilalţi, adică cu PNL-ul, n-au nici o şansă, e sinucidere curată. Ce electorat de dreapta ar vota sau ar accepta UNPR-ul? Nici vorbă! Sub nici o formă! Aşa că staţi unde sunteţi, că e sigur şi jugulaţii pe proștii de pe-se-dişti în continuare.

 

PNL-ul local (cel nou) rezultat în urma fuzionării cu PDL-ul, chipurile spălat, deparazitat, călcat şi dat cu „eau de cologne”, nu stă nici pe departe aşa cum ar trebui să fie, ca cel mai puternic opozant şi aspirant în a accede la ciolanul puterii. Fuziunea aceasta (anus contra naturii), nici vorbă să se încheie, în sensul contopirii, asimilării membrilor şi doctrinei liberale. Degeaba se dă Dobre de ceasul morţii, cât şi alţii (puţini) la vârf, însă la nivelul masei de activişti, a electoratului, e jale mare, nu se agreează, se pupă, dar după, se şterg cu dosul palmei, le stau în gât. Şi e de înţeles. Cum draku, liberalii cu crez, viţă nobilă, de dreapta sadea, să doarmă în pat cu aşa-zişii democraţi-liberali, fără pedigree, cu cei care i-au urât, cu cei care i-au dat jos de la putere. E prea mult. Noi credem într-o alianţă de conjunctură, în care s-ar putea să asistăm ca la multe alte minuni post-decembriste, la un scenariu bine pus la punct (ocultele să trăiască), prin care un partid tradiţional, istoric, de mare rezonanţă ca PNL-ul, să fie înghiţit sau compromis şi terminat, aşa cum a fost scos din scenă şi PNŢCD-ul lui Coposu. Aşadar, liberali, atenţie la şişul ce poate fi folosit pe la spate, că vă puteţi trezi cu pantalonii în vine. Păi ce, e puţin lucru să te aliezi cu „Ţuţu”, cu alde Ştefan, Nanu, etc. Apropos! Măi domnule Dobre, am auzit că ai opt candidaţi pentru Primăria Galaţi, i-am citit şi noi, apoi ne-am stuchit în sân şi ne-am făcut cruce, spunând ”piei Satană!” Cu excepţia lui Ciumacenco şi încă unul pe care nici nu prea l-am reţinut, restul sunt „vacs albina”, bre. Păi ce? Dacă ei au tupeu şi vor, dumneata eşti nebun să accepţi?!?

ALDE… reformatorul Cristian Dima

cristian dimaÎncheiem cu ALDE, adică noua formaţiune politică rezultată prin alianţa (fuziune) dintre Partidul Conservator (Durbacă) şi Partidul Liberal Reformator (Cristian Dima), la nivelul judeţului Galaţi, ce au curajul să candideze separat. De la început spunem BRAVO, fiind întotdeauna de partea curajoşilor. După părerea noastră, în mod firesc şi lejer pot să obţină cel puţin 10-12 procente la alegeri. Povestea însă stă totuşi în mâna lui Durbacă, al rolului pe care acesta îl mai poate juca, dacă mai are aderenţa pe care o avea, iar noi spunem că nu. Cert şi sigur este că nu mai este ce-a fost, dar ceva electorat tot i-a mai rămas, organizaţia pe ansamblu e funcţională, activul fiind şi el uzat, dar puternic „talibanizat”. Pe partea cealaltă, a lui Tăriceanu, a reformatorilor liberali, avem un preşedinte tânăr, ambiţios, „bazat material”, înconjurat de oameni tineri şi nu numai, dar de calitate bună, necompromişi, curaţi, potenţi, dornici în a schimba ceva. S-au organizat până în prezent bine, mai au mult de muncă, dar vin tare din urmă, pe fondul atragerii la vot a celor indecişi şi nemulţumiţi de partidele tradiţionale. Cheia succesului stă la vulpoiul de Durbacă, care dacă va avea inspiraţia armonizării, lipsei de orgoliu şi tactului necesar în a ţine balanţa în echilibru cu Dima, va putea să producă prin alegerea pe liste a celor mai buni membri comuni, o surpriză de proporţii la Galaţi.

Dragi cititori, „nu mai e mult până departe”, iar până la următoarea analiză, să auzim numai de bine.

Analistul de serviciu 10 - iulie - 2015

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Idei şi muncă de

Ca majoritatea gălăţenilor, şi familia IOANOVICI - ALEXANDRU (Sandu) şi ...

Ce este mai vechi ş

Răspuns corect: conductele de tip sită. Aşa arătau luni, 19 ...

Un nea Caisă prăş

Lunea se întâmplă toate nenorocirile. De aia se şi spune ...