logoImpact EST nr. 893 - 04.12.2021

El se compune din 200 + 45 de loturi de/ pentru case-vile şi este amplasat la ieşirea din Tuluceşti spre Şiviţa, fiind denumit la repezeala gurii „Cartierul Nou”. Nu tu Şiviţa, nu tu Tătarca… denumiri inspirate din venirile lui Ştefan cel Mare spre Răreşoia de la Brateş, care i l-a dăruit pe genialul Petru Rareş.
Cum a apărut acest cartier? Uite-aşa: în ultima decadă a lui decembrie din anul 2006, primarul de atunci, Florică Bogatu (primar din partea PC-ului lui nea DURBI), a scos, chipurile, la licitaţie, un număr de 200 de loturi de casă. Desigur, licitaţia nu a avut niciodată loc, populimea ruptă-n cur fiind ocupată cu Crăciunul şi cu Revelionul. Deci, taximetristul Bogatul (asta sa pre-făcut el după ce nu a mai fost primar) a lipit anunţul privind licitaţia, cu scotch pe geamul Primăriei Tuluceşti, fix în ziua în care era programată licitaţia. Până la urmă, preţul a rămas cel stabilit dinaninte de către viitorii cumpărători: 2,5 euro pe metrul pătrat.
Aşa că unii au cumpărat loturi între 700 şi 1000 mp cuplate, sau chiar angro. Cum ar fi cazul lui Marius Necula, or al lui Eugen Durbacă. Alte nume sonore care au beneficiat de loturi pe faleza Brateşului mai sunt defunctul Costică Atanase, procurorii DIICOT-ST Galaţi Ion Ciafalon şi Sorin Cărare, Ionel Borcea (care şi-a şi edificat căsoaia în care sa şi mutat), Paul Păcuraru, cel ieşit din politică pe mâna lui (!), Victor-Paul Dobre… dar să ne pună la dispoziţie lista, o să i-o cerem şi pe Legea 544/2001, actualul primar Petrică Bratu. Care a făcut şi el o mică împroprietărire pentru tinerii cu domiciliul în Tuluceşti, concesionându-le la 45 de inşi loturi de casă şi făcându-i vecini cu alde…Arcul de Triumf.
Şi mai sunt vreo 80 de cereri de concesiune, din partea tinerilor până în 35 de ani, dar terenurile au fost înşfăcat de către latifundiari.

Gelu CIORICI 1 - martie - 2019

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Primarul şi cei 15

Aceşti izmenari stau toată ziua cu stufu-n gură şi calcă ...

HARTA COLINDELOR ROM

HARTA COLINDELOR ROMANESTI  

Andrea Chiş candide

Judecătoarea Andrea Chiş, plecată în CSM de la Curtea de ...

Gabriela Baltag, can

• „Mi-aş dori să redau CSM transparenţa de odată. Trebuie ...

Informare contribuab

INFO-Solicitarea certificatelor de rezidenta din SPV de catre PF