logoImpact EST nr. 893 - 05.12.2021

Mister Gigel a cheltuit în 2012 circa 120.000 de euro, dar refuză să-i plătească leafa pe şase luni celei care l-a slugărit

Gigel Potrivitu se numără printre puţinii avocaţi de succes, cu notorietate şi ştiinţă de carte. Ca procuror a avut o ascensiune fulminantă, pe care şi-a blocat-o crezând prea mult că meseria de procuror şef e brăţară de aur! Drept pentru care s-a refugiat în avocatură unde, cu seriozitate, tenacitate şi muncă pe carte şi-a recuperat faima autoşifonată, dar şi-a făcut şi o avere de invidiat, cea imobiliară rivalizând, dacă nu cumva întrecând-o, cu a celebrului ex-deputat-avocat Mihail Boldea.

Foarte bine, felicitări, aplauze şi respect, pe care de altfel ştie că i-l port. Numai că, iată, caracterul său dă pe dinafară când vine vorba de avere, de bani. Petenta noastră, Maria-Dana Misura, l-a slujit ca asistentă mai bine de şase luni, se plânge în memoriul adresat nouă că a uitat să-i plătească retribuţia de 2000 de lei lunar. Cum a uitat să-i facă şi forme de angajare, promise verbal, telefonic şi prin SMS-uri. Asta în timp ce numai până la jumătatea anului 2012, maestrul Gigel Potrivitu a cheltuit circa 120.000 de euro, fără să umble, vorba lui, la „pacheţele”.

Va urma un serial şi mereu îi vom rezerva spaţiu tipografic lui Gigel Potrivitu pentru a-şi exprima punctul de vedere.

 

Deocamdată, „telefon nepotrivit”

Am amânat demararea acestui demers jurnalistic din data de 11 octombrie 2012. Am scris doar o scurtă ştire extrasă din memoriul pe care ne bazăm documentarea, şi înţelegem să o extindem cu propriile investigaţii jurnalistice. De atunci am sperat că mister Gigel va înţelege să-şi plătească salariata angajată fără forme legale, dar nu s-a îndurat să scoată din servietă 12.000 de lei.

Luni, pe 5 noiembrie 2012, la ora 20,49, l-am sunat pe avocatul Gigel Potrivitu. Iată ce a ieşit, citez din memorie: „Bună seara, maestre. Mă numesc Gelu Ciorici. Îmi prezint scuze dacă ora este nepotrivită”. „Nu domnu’ Ciorici, telefonul este nepotrivit.”  „Nu este aşa, trebuie să consemnez şi punctul dumneavoastră de vedere”. „Nu este nevoie, dumneavoastră scrieţi ce vreţi, faceţi ce vreţi. La revedere”.

Acesta a fost dialogul care a durat sub un minut.

Din aceste motive, tot ce scriem legat de subiectul pe care maestrul Gigel Potrivitu l-a generat, o facem sub rezerva-avertisment că sunt întrebări, totul este sub semnul întrebării la care domnia-sa este aşteptat să răspundă în spaţiul redacţional pe care i-l rezervăm.

DNA poate vedea opt apartamente, o casă şi un magazin

Pe lângă casa în care locuieşte, vilă frumoasă, cu etaj, de circa 350 mp, avocatul Potrivitu trebuie să ne răspundă de ce, dacă tot are un imperiu imobiliar, din care îi curg mii de euro ca chirii, format din opt apartamente, o casă şi un magazin, refuză să-i plătească salariul Danei Misura, pentru cele şase luni de zile cât l-a slujit cu devotament câte 12-14 ore pe zi, fiindu-i şi şofer pe deasupra? Să ne mai spună maestrul ce încasări anuale raportează la Baroul Galaţi, încât să nu depăşească plafonul maxim, pentru a evita impozitarea progresivă. Aici poate răspunde şi fiscul. Pe numele căror cabinete avocaţiale încasează bani de la clienţi şi-i declară prin acestea la Barou? Câte dintre bunurile imobiliare din imperiul său, sigur că multe şi pe numele părinţilor săi, dacă nu toate, au aparţinut foştilor săi clienţi, cu tot cu mobilier şi dotări?  Aici poate număra şi răspunde şi DNA.

Întrebările vor continua în ediţiile viitoare când, desigur, vom publica şi rezumate din memoriul petenţilor Maria-Dana Misura şi Stan Gelu, asistentul asistentei omului Potrivitu.

Până atunci încheiem cu un citat din memoriul adresat Impact-est de către cei doi, întrebând, aşa e domnule avocat Gigel Potrivitu?:

„După toată activitatea prestată timp de şase luni, inclusiv sâmbăta de la ora 8,00 până la 21,00, sau intervenţii cu instalatori pe la apartamentele domnului avocat, am fost remunerată cu NIMIC, plus PLÂNGERE PENALĂ, INJURII, AMENINŢĂRI ŞI MULTĂ BATJOCURĂ din partea domnului avocat şi a soţiei acestuia. De acelaşi tratament a beneficiat, chiar mai dur, şi prietenul meu Stan Gelu, după cum se poate deduce din mesajele pe care le păstrăm în telefoane.”

RDH 9 - noiembrie - 2012

10 Responses so far.

 1. marian spune:

  oooo….Domnul Stan Gelu iese la rampa…cu domnisoara Misura…HALAL PETENTI…ASTIA NU AU MUNCIT IN VIATA LOR…Cum poate cineva sa creada aberatiie mincinoase ale unor astfel de specimene ?Nu domnul Stan Gelu e este cercetat pentru incendierea in 2011 a autoturismului avocatei JALBA ANGELICA din Baroul Galati?Acum pe cine i s-a mai pus pata?

 2. costecostel spune:

  Dl Gigel Potrivitu,este un profesionist dar sa uitam ca face parte din infrastructura mafiota a justitiei locale care l-a promovat fulminant in pozitia de CUREA DE TRANSMISIE dintre lumea interlopa,milionarii de carton si instante sub protectia umbrelelor politice traspartinice.Daca se analizeaza dosarele in care Dl Potrivitu a fost aparator se va constata nume de persoane si solutii aberante ale instantelor/parchetelor.Este un exercitiu aplicat pentru Dl.Ciorici.

 3. mihai spune:

  I-mi pare nespus de rau prin ce treci.Stiu cum este sa muncesti si sa nu-ti primesti leafa si mai stiu cum este sa muncesti si sa pierzi tot.tu ca stii limba turca!!…. ce multe puteai face in Germania!!….dar ai preferat tot lumea data cu diavolul!!….cert este ca cea lume nu este a ta.Creezi ca lasam la mana lui Potrivitu in cazul meu? Hmmmm!!!!Cunosc marfa!!

 4. melania spune:

  Misura Dana a „muncit ” multi mosi turci la greu si de aia stie bine in limba turca .creca in turcia se face carte de munca pentru asta .acu la batranete mui mai merge nici cu turcii batrani si trage tepele pe unde poate si ea saraca

 5. gigi spune:

  subiectul articolului nu cred ca este varsta celui la care a lucrat domnisoara misura. daca domnul avocat avea o moralitate desavarsita nu traia cu asistenta sotiei (doamna Hermina Potrivitu)sub nasul dansei. dar si-a gasit nasul cu actuala…..sunt o familie occidentala…unul la hais si unul la cea….ce dracu doar suntem cetateni europeni..

 6. ha spune:

  numai hoti curve….si cumetri toti

 7. Gigel Potrivitu are mari asteptari de la noile coduri, atat cel penal, cat si cel de procedura penala. Avocatul galatean nu vrea sa fie dat exemplu tinerilor care vor sa urmeze profesia de avocat penalist.

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Primarul şi cei 15

Aceşti izmenari stau toată ziua cu stufu-n gură şi calcă ...

HARTA COLINDELOR ROM

HARTA COLINDELOR ROMANESTI  

Andrea Chiş candide

Judecătoarea Andrea Chiş, plecată în CSM de la Curtea de ...

Gabriela Baltag, can

• „Mi-aş dori să redau CSM transparenţa de odată. Trebuie ...

Informare contribuab

INFO-Solicitarea certificatelor de rezidenta din SPV de catre PF