logoImpact EST nr. 886 - 17.09.2021

Ştefan Constantin a rămas boss la Electroargeş

Marţi, 4 august 2020, a avut loc mult aşteptata şedinţă AGA Ordinară la Electroargeş SA de aprobare a rezultatelor obţinute în exerciţiul financiar 2019, asta după ce fusese convocată iniţial pentru 27-28 aprilie 2020. Despre mişcarea inventivă făcută de Ştefan Constantin pentru a nu se ţine şedinţa AGA Ordinară în aprilie 2020 am mai scris. La data respectivă, firma Investments Constantin SRL Bucureşti, aparţinând lui Ştefan Constantin, deţinea 36,8375% din acţiunile Electroarges SA, fapt ce îl situa pe acesta într-o poziţie ce îi permitea controlul asupra votului, implicit menţinerea în poziţia de preşedinte al consiliului de administraţie. Faptul că o instanţă, respectiv Curtea de Apel Constanţa, a dispus definitiv în 18 martie 2020 returnarea a 16.000.000 acţiuni, reprezentând 22,93% din capitalul social al Electroargeş, de la Constantin Investments SRL Bucureşti către Bran Oil SA Galaţi, schimba radical raportul de forţe pentru supremaţia la conducerea Electroargeş.

Diabolicul Ştefan Constantin, de neatins?

Aşa s-ar părea după modul în care s-a desfăşurat Adunarea Generală a Acţionarilor Ordinară din 4 august 2020, şedinţă ce a avut loc la sediul societăţii Electroargeş. Deşi se credea că va fi debarcată conducerea firmei după disputele dintre Bran Oil SA Galaţi şi Investments Constantin SRL Bucureşti, dispută în urma căreia SC Investments Constantin SRL a rămas fără 16.000.000 acţiuni, respectiv 22,93% din totalul acţiunilor Electroargeş, acest lucru nu s-a realizat. De ce? Foarte simplu! Ştefan Constantin nu a returnat respectivele acţiuni, aşa cum a stabilit instanţa de judecată, acesta rămânând înregistrat în evidenţele Depozitarului Central ca având, la data ţinerii şedinţei din 4 august, 25.699.543 acţiuni, respectiv 36,83%, fapt ce l-a lăsat în continuare în postura de acţionar principal al Electroargeş. Mai mult, acesta a putut vota cu toate acţiunile menţionate, fapt ce i-a permis să voteze conform voinţei sale, aprobând în cadrul şedinţei situaţiile financiare, descărcarea de gestiune, aprobarea Bugetului de venituri şi cheltuieli pentru anul 2020, aprobarea Programului de investiţii etc. Dacă la şedinţa AGA Ordinară de bilanţ, convocată iniţial în 27-28 aprilie 2020, drepturile de vot aferente celor 16.000.000 de acţiuni litigioase, reprezentând 22,93%, fuseseră suspendate de la vot de către o instanţă, acest lucru ar fi determinat existenţa unei alte majorităţi, implicit debarcarea acestuia de la conducere. Diabolicul Ştefan, prin postura de şef al Consiliului de Administraţie al Electroargeş, a reuşit să amâne şedinţa respective, urmând să convoace la o altă dată şedinţă, respectiv în 4-5 august 2020.

A fost un blat în 4 august sau… neglijenţă crasă?

Aceasta este întrebarea pe care şi-au pus-o mulţi, referitor la modul de stabilire a drepturilor de vot pentru AGA Ordinară din 4 august 2020, drepturi stabilite de preşedintele Ştefan Constantin, acesta ţinând cont de decizia ASF din nr. 3505 din 25.11.2015(?). Dacă în ceea ce priveşte drepturile de vot stabilite pentru şedinţa din 27-28 aprilie 2020 s-a ţinut cont de faptul că exista o sentinţă dată de Tribunalul Specializat Argeş, care a suspendat dreptul de vot pentru mult râvnitele 16 milioane de acţiuni, acest lucru nu a mai fost valabil şi pentru şedinţa AGA Ordinară din 4 august 2020, pentru simplu motiv că sentinţa la care am făcut referire viza suspendarea dreptului de vot a acţiunilor amintite doar pentru AGA Ordinară din 27-28 aprilie 2020. Or, lichidatorul firmei Bran Oil SA Galaţi, deşi cunoştea din 7 iulie 2020 că va avea loc şedinţa AGA din 4 august, nu a procedat de urgenţă la solicitarea instanţei de a anula voturile respective pentru această dată, ci doar după 20 de zile, adică pe 28 iulie 2020, cu doar 8 zile înainte de şedinţă, fapt ce putea conduce la nejudecarea solicitării amintite în timp util. Deşi Tribunalul Specializat Argeş, sesizat în 27 iulie, a dispus judecarea rapidă a cauzei, respectiv în 3 august, cu doar o zi înainte de ţinerea şedinţei AGA, Ştefan Constantin i-a făcut praf pe oponenţii săi, reuşind să amâne cauza pentru o dată ulterioară ţinerii şedinţei, pe 11 august, printr-un tertip ce a determinat instanţa să constate lipsa de procedură pentru termenul din 3 august 2020 – firma Investment Constantin SRL avea înregistrat la Registrul Comerţului o adresă veche, nefigurând cu adresa actuală. În atare situaţie, verdictul instanţei din 11 august 2020 va provoca doar „dureri în cot” pentru Ştefan Constantin şi a sa firmă Investment Constantin SRL Bucureşti. Cum s-a ajuns la această situaţie benefică pentru Ştefan Constantin şi păgubitoare pentru cei ce doreau debarcarea sa, nu ştim. O fi fost neglijenţă din partea lichidatorului Bran Oil SA de a nu se adresa în timp util instanţei, sau ,,altceva”, nu cunoaştem. Un fapt este cert: Ştefan Constantin a rămas în continare mare boss la conducerea Electroargeş SA Curtea de Argeş. Vă ţinem la curent.

Leo IANCULESCU 7 - august - 2020

9 Responses so far.

 1. Maria spune:

  Bine le-a făcut Stefan celor din gasca lui Chelu, este băiat destept şi i-a pus la punct.

 2. Passat spune:

  Bine ar fi daca institutiile statului Roman l ar pune cu botul pe labe si unde ii este locul acestui excroc !!! Ar fi bine daca anaf , diicot , dna si asf si ar face treaba si ar face un control adevarat la electroarges , brainconf , amplo , metalica oradea si o sa vedeti adevarate jafuri economice !! Si a tras acest individ numai din electroarges in ultimii 2 ani prime pentru el de 1,5 milioane de euro fara nici o justificare in nume propiu !! In ce tara traim domnilor anchetatori ? Nu se poate un astfel de jaf in conditiile in care a pierdut definitiv actiunile care le detine la electroarges … adica instanta a constatat ca au fost dobandite in mod frudulos de acest individ Stefan Constantin !!!trebuie urgent ca statul Roman prin institutii sa se implice rapid si sa faca lumina !!!

  • Valentin spune:

   Vedeți că omul este sensibil. Sa nu cumva să îl deranjati. Le e frica la procurori sa se ia de el că îi dă prin ziare că îl abuzează. Primele de 5.000.000 de RON luate de la ELGS au fost exact cat ii trebuia să ia acțiunile de la BRAICONF in 2019. El semnează și la vânzător și la cumpărător totul cu banii acționarilor de la ELGS. Așteptăm să vedem ce zic procurorii.

 3. Toader S. spune:

  Nu pot să cred că este posibil să se întîmple aşa ceva, cum adică dacă este excroc nu îi dă nimeni de hac? Pentru ce sînt atîţia în conducerea societăţii, cenzorii ăia ce fac? Cum pot fi atît de nepăsători salariaţii, asociaţii societăţii? Nimeni nu reclamă toate atea la poliţie?

 4. Vasile acţionar spune:

  Trebuie de urgenţă dat jos acest mafiot de la conducere. După cîte am înţeles acesta prin excrocherii a ajuns acţionar şi s-a instalat la conducere. Nu pot să cred că şi-a luat primă de care spunea domnul Valentin, înseamnă că fiecare face ce vrea?

 5. Sandu spune:

  De ce nu se spune de zecile de miliarde tocate aiurea la fabrica de la Rădăuţi. Pentru ce a băgat sume uriaşe ca să ce? Acolo fabrica nu este rentabilă şi este în faliment, cine răspunde de banii pierduţi? Cine a hotărît să cumpere acţiuni acolo, fără să se consulte cu ceilalţi din conducere, dacă au făcut treaba împreună să răspundă împreună. Trebuie anchetaţi toţi şi să plătească pînă la ultimul bănuţ.

 6. Katy spune:

  Acest Ştefan Constantin din Galaţi are un tupeu de excroc cum rar întâlneşti. Am auzit de escrocheriile lui de prin Galaţi, dar nu a păţi nimic. De ce? Are relaţii, este băgat de cineva mare la înaintare sau instituţiile statului sunt varză? Mai nou se ştie cum a oprit fabrica de la Tg. Frunos de încălţăminte, vinde stocurile, lasă oraşul cu buzele umflate că vrea să mute producţia la Brăila, la fabrica de cîmăşi Braiconf, unde iar s-a făcut stăpân prin escrocherie şi mai mare. Ce fac instituţiile statului plătiţi din bani noştri?

 7. Silvia spune:

  Debarcarea acestui farseur Ştefan Constantin este marea urgenţă. Trebuie eliminat rapid şi anchetarea tuturor escrocrocheriilor făcute în cei 5 ani de jaf. Cătălin Chelu a fost un mic copil faţă de aceste tupeist, malefic, arogant şi epitetele pot continua la nesfârşit.

 8. Cristi spune:

  Ce perla tot vorbit de Chelu cand succesorii sai sunt vai de capul lor..iar aceasta javra costi se lefaie intr-un sediu luxos langa guvern ce tot asociati chelu cu acest razboi de doi lei intre constantin stefan si opozantii sai adica fosta fraiera a lui Popenco Ala cum e pe facebook🤬 ca va tot ascundeti saraciilor in tot felul..
  Aici se poate spune ca razboiul lu” costi este cu Ala Procopencu cea care ia “donat” toata averea copiilor lui Chelu ea subsemnata nu a pus umarul deloc in “sudoarea lui Chelu” …razboiul o sa il dati voi cu DIICOT-UL!!! O sa va promitem noi😉
  Si va rog sa nu mai scrieti asemenea articole de doi bani unde nu aratati adevaratele hotiipe care acest constantin stefan le-a facut in mod clar si abuziv cu participatia ASF-ului si a depizitarului central ..cu ajutorul socrului sau Gruia Stoica care are oameni grei in spate..asa ca va rog sa deschideti bine ochii ca vom face tot ce se poate sa fie ok! cu toate ca vom pierde multe dar ca vom f&@€te pe toti..atentie!!!!

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Gala premiilor PIMM

Mereu reuşeşte Marian Filimon, acum pentru a 20-a oară, să ...

Cică se vrea veceu

Aflăm că în laboratoarele Primăriei Galaţi s-a pus la copt ...

Bustul lui Spiru Pl

Ţărăniştii de Galaţi, nedemni de acest partid istoric, darămite ...

Modificări de trafi

Primăria municipiului Galaţi informează că, începând cu data de 15 ...