logoImpact EST nr. 871 - 15.05.2021

Costică Onica, directorul executiv al DGFP Galaţi, şi-a pus singur punct carierei profesionale, care nu a vizat mai mult de vârful acestii funcţii de provincie, în care s-a tot rocadat din plin în adjunct cu două persoane, în ultimii 16 ani de zile. Un grajd de la Ferma 4 Şerbăneşti, scos prin propria-i semnătură … unilaterală de sub sechestrul asigurător de la AFP Iveşti şi de la Cadastru, în favoarea unei firme din Bârlad, care l-a şi vândut cu circa un milion de euro, îi aduce, iată, funcţia în bernă. Comisia de Disciplină din cadrul MFP-ANAF  a cercetat faptele pentru care directorul Onica a fost reclamat, dar a lăsat în necercetare disciplinară faptul că C.O. şi-a angajat nepotul, în 2007, la AFP Tecuci, el fiind chiar preşedintele comisiei de examinare, grajdul fiind suficient să-l bareze pentru accederea în funcţii de conducere.

Sancţiunea care i-a fost dată lui Onica prevede diminuarea salariului cu 20% pe lunile ianuarie şi februarie 2013, iară timp de un an calendaristic, până în martie 2014 deci, i s-a interzis şi dreptul de a face parte din  comisii de examinare pentru ocuparea unor funcţii prin concurs, din comisii paritale şi de disciplină, şi, ATENŢIE, NU ARE VOIE SĂ PARTICIPE LA NICI UN EXAMEN PENTRU OCUPAREA UNOR FUNCŢII DE CONDUCERE.

Blestem! Păi, mă, din iulie şi poate cu finalizare până în septembrie 2013, ANAF  intră în reorganizare. Şi  vor fi organizate concursuri pentru ocuparea funcţiilor de directori executivi, iar Onica are drumul barat.

Redăm în citat exact comunicatul Direcţiei de Comunicare, Relaţii Publice şi Mass-Media al ANAF:

„Unul se referă la modul în care domnul Onica şi-a angajat nepotul în anul 2007. Acest aspect nu a făcut obiectul cercetării disciplinare pe rolul Comisiei de disciplină din cadrul Agenţiei Naţionale de Adeministrare Fiscală.

Al doilea aspect priveşte „ridicarea unui sechestru asigurător instituit pe bunul unei anumite firme”. Referitor la acest punct, menţionăm că pe rolul comisiei de disciplină s-a aflat o sesizare având ca obiect, pe de o parte încălcarea dispoziţiilor O.G. nr. 92/2003 privind Codul de procedură fiscală referitoare la procedura de ridicare a sechestrelor, iar pe de altă parte încălcarea O.P.A.N.A.F. nr. 1348/2009 privind aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a direcţiilor generale a finanţelor publice judeţene referitoare la competenţe şi exercitarea atribuţiilor.

Sesizarea susmenţionată a fost soluţionată prin raport aprobat de conducerea A.N.A.F., fiind emis Ordinul Preşedintelui A.N.A.F. nr. 56/2013 prin care s-a dispus sancţionarea disciplinară a domnului Costică Onică, director executiv al DGFP Galaţi.”

 

Grig IONESCU 7 - iunie - 2013

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

În dosarul penal di

Gălăţenii au sfidat din nou instanţa Săptămâna trecută a avut loc ...

Şeful Casei de Pens

Încercăm să plafonăm cuantumul mare şi să creştem pensiile mici, ...

Funcţionar de prim

Funcţionarul public al unei primării, condamnat în trei dosare penale. ...