logoImpact EST nr. 899 - 21.01.2022

După ce acum vreo săptămână contraversatul nostru gălăţean Ştefan Constantin, preşedintele Consiliului de Administraţie a Electroargeş SA, ne anunţa că a fost degrevat de o amendă de 51.000 de lei şi că nu mai trebuie să facă oferta de preluare obligatorie la respectiva societate. Iată că s-a stins surpriza, dar a rămas… suspansul. Pe 15 mai, 2019, Curtea de Apel Galaţi a dat un prim verdict în dosarul de pomină 2897/121/2017a1* care pune mult pe gânduri pe foarte mulţi: s-a respins suspendarea executării sentinţei prin care s-a hotărât restituirea celor 16.000.000 de acţiuni către Bran Oil de la Constantin Relative Investments SRL Bucureşti, firma lui Ştefan Constantin. Ori, decizia Curţii de Apel Galaţi, referitoare la respingerea suspendării respectivei hotărâri de returnare acţiuni, parcă ar prefigura verdictul final. Suspansul se prelungeşte cel puţin până pe 5 iunie 2019, termen în care s-ar putea da decizia finală. De abia atunci se va dezlănţui furtuna. Momentan se fac tot felul de scheme, alianţe posibile şi multe altele de acest gen. Sumele de bani aflate în joc sunt uriaşe, bătălia va fi sigur pe măsură. Vă ţinem la curent.

(L.I.) 24 - mai - 2019

4 Responses so far.

 1. Axinte spune:

  Aş vrea să veniţi cu mai multe detalii(dacă deţineţi informaţii) despre această urâtă maşinaţie cum pare la prima vedere. Din cele citite până acum din presă ar părea că acest domn Ştefan nu ar fi plătit acţiunile cumpărate, să zicem, de la firma Bran Oil din Galaţi care se zice că este în faliment acum. Pe de altă parte se spune că ar fi fost un împrumut între firma Bran Oil şi o altă firmă a acestui domn Stefan. Întrebarea firească ar fi: într-o parte sunt acţiunile, respectiv la firma acestui domn Stefan, dar banii pentru ele unde sunt? Se pare că este vorba de o tranzacţie frauduloasă făcută printr-o înţelegere frauduloasă. Acest caz ar trebuie preluat de procurori. Cel puţin aşa cred eu. Poate veţi prezenta mai multe despre această maşinaţie fabuloasă având în vedere sumele despre care se vorbeşte.

 2. Sile spune:

  Acest individ este un pologar de cea mai joasă speţă. Cred că l-a făcut mama-sa pe o ţeapă de numai ţepe dă la toţi în jur. Cine nu-l cunoaste pe Costy în Galaţi într-o anumită lume? Ce tupeu are băiatul asta nu poţi să crezi, te face pe faţă cum vrea el.
  Asta s-a lipit pe lîngă gasca lui Chelu, a luat ceva din schema, a lucrat-o pe moldoveanca lui de a făcut-o să semneze ce a vrut el şi brusc s-a văzut omul marele afacerist al ţării. Sper să intre asta la mititica că multe prostii a făcut în ultimii ani, scapă el mereu că are măsa relaţii, da nu se poate să nu se impută treaba tare şi să iasă belea mare. O merită.

 3. Dragoş spune:

  În ce îl priveşte pe Stafan Constantin toată lumea s-a axat pe Electroarges şi Bran Oil, cum a luat acţiunile de la Ala, că nu le-a plătit, cum de s-a înregistrat cu ele si multe altele. Un lucru este clar: nu a plătit acţiunile luate de la Bran Oil. Dar acţiunile celelalte cumpărate la Electroarges le-a plătit? De unde să aibă Costy asemenea sume cînd el e vai de capul lui. Acţiuni are luate şi de la alte firme la care tot Ala era administrator, Mattera Com SA Galaţi 2.128.004 acțuni in valoare de 1.021.441lei, de la Scop Line SA Galaţi 1.816.505 acțuni in valoare de 890.087lei, Epsomatic SA 945.500 acțuni in valoare de 458.567lei, Prosanio SRL 384.599 acțiuni in valoare de 211.914lei, Goras Consulting 1.220.000 acțuni in vaoare de 591.700lei, Portavon SRL Galaţi 954.000 acțuni in valoare de 449.036lei, Fimansat SA Galaţi 676.000 acțiuni în valoare de 324.480lei şi mai sunt cîteva. Dacă tragi o linie vezi că domnul Costy a luat vreo 24 mioane de acţiuni de la Ala pe care ar fi trebuit să plătească 12,5 milioane lei, adica cam 2,7 milioane euro. De unde atîtea parale? Chiar dacă zice că i-ar fi dat banii la firmele de mai sus, au intrat în firme banii? Dacă nu au intrat este una, dacă au intrat unde sunt? Fata asta habar nu are în ce combinaţie a intrat cu Costy, oricum miroase a delapidare cel puţin, dar treaba este mai nasoală. Vă trimit şi alte informaţii despre golăniile lui Costy, ăsta merită să dea socoteală că a sărit calul tare.

 4. Diana S. spune:

  Cunosc destule din activitatea grupării Chelu şi văzând cât de mult se vorbeşte despre acest Ştefan Constantin îmi dau seama că sunteţi şi suntem intoxicaţi tocmai de indivizi din interiorul grupării Chelu. De ce zic asta: pentru simplu motiv că apariţia acestui personaj Ştefan Constantin la Electroargeş SA nu este un capăt de ţară. Indiferent cum a obţinut acţiunile respective la această societate care îi conferă deţinerea de 36% din acţiunile societăţii nu este mare lucru. Cine deţine diferenţa de 64% ? Analizaţi bine structura acţionariatului şi o să vedeţi că oricând cei din grupul Chelu, cu sprijinul direct sau tacit al altor grei, Tudor, Gavrilă, lejer pot prelua frâiele. Şi atunci nu este mai bine să creeze un tantam mare la această societate, să abată atenţia tuturor spre această societate şi spre acest mic iepuraş Stefan Constantin? Dar cât toţi sunt cu ochii pe acest război destul de mediatizat, gruparea Chelu şterge urmele jafului uriaş făcut de vreo 2 decenii, îşi consolidează poziţia prin interpuşi în celelalte societăţi, prăduiesc acolo unde este cazul după exact acelaşi sistem ca pe vremea răposatului. Când se vor mai aşeza lucrurile se va rezolva, în doi timpi şi trei mişcări, şi Electroargeşul. Momentan hăţurile sunt la Gabi Constantinescu, toţi joacă după poftele lui şi ştiu ei de ce. DIICOT Bucureşti a încetat de mult ostilităţile cu gruparea Chelu după ce a găsit ţapul ispăşitor: octogenarii Rimar Doina şi Rimar Cezar. Înţelegeţi cam despre ce jocuri uriaşe vorbim? Unde este direcţionată uriaşa furăciune? Cred că în curând se va afla.

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Dan Dobrea şi-a cun

Frumoasa şi distinsa co-fondatoare a restaurantului THE LIVINGROOM din Galaţi, ...

A venit vremea ţapi

O spun cu părere de rău, dar a venit vremea ...

Un interviu CUTREMUR

Ioan Sabău Pop, Prof. Universitatea „Petru Maior” din Târgu Mureş, ...

Scrisoare deschisă

Confederaţiile patronale şi confederaţiile sindicale representative semnatare îşi exprimă îngrijorarea ...

Eficienţă şi efic

Municipiul Galați, în parteneriat cu Direcția Generală Anticorupție/Unitatea de implementare ...