http://impact-est.ro/wp-content/uploads/anunt-nou.jpg
logoImpact EST anul XXII – 2022, nr. 918 - 11.08.2022

Dima Gheorghe avea soluţia pregătită: „Să-i excludem pe Deaconescu şi pe Râclea!!”. A acţionat pe loc, conform regiei, Durbacă: „Treceţi la vot!”

Reporter: Durbacă îl face mincinos pe Tăriceanu în presă. Este permis aşa ceva la ALDE?
Daniel Deaconescu: Nu este permis, nu vreau să spun că Durbacă, că Constantinescu… E total nestatutar, total ilegal… Aşa a fost şi eliminarea mea şi a lui Florin Râclea din consilii, după alegerile locale… Excluderea unui membru de partid trebuie să fie înştiinţată, avertizată, discutată, inclusă pe ordinea de zi… Retragerea sprijinului politic a lui Daniel Constantin a fost făcută cu proceduri, cu avertismente, cu justificări concrete. În cazul nostru, eu şi colegul Florin Râclea eram aleşi, aveam certificate eliberate de Consiliul Local şi Consiliul Judeţean, şi a fost organizată, premeditat, o şedinţă de Birou Executiv, pentru excluderi de urgenţă. Ori, excluderile din partid sunt de competenţa Biroului Politic Teritorial, şi iată cum membri ai BPT nu au fost primiţi în sală, pentru că nu erau şi membri ai Biroului Executiv. Biroul Executiv nu putea face excluderi, nu avea competenţă, iar excluderea aleşilor o face doar conducerea centrală a partidului. Sunt circulare, sunt adrese foarte clare… Nici preşedintele nu te poate exclude. Chiar dacă pe hârtia de excludere erau amândouă semnăturile, ale lui Durbacă şi ale lui Dima, trebuia contrasemnate de la Bucureşti. Nu se pune problema că la un asemenea act nu ar fi venit semnătura de la Bucureşti, dar aceasta era forma legală. Dar legalitatea a fost departe de oamenii lui Durbacă.
Rep.: Prefectul PSD avea răspunderea verificării legalităţii actelor prezentate de aripa Durbacă din ALDE?
D.D.: Era Prefect PSD, deci… nu comentez.
Rep.: Bucureştiul ştia, dar a tăcut complice.
D.D.: Domnul Cristian Dima l-a sunat direct pe Tăriceanu, i-a relatat tot circul făcut de Gheorghe Dima în şedinţa BEx. I-a spus de regia acelui Birou, de premeditarea unei aşazise „analize”, care era prematură, şi nici nu era pe ordinea de zi. A fost aruncată răspunderea pentru eşecuri pe ceilalţi, cum e regula muncii de partid. În orice colectiv, când analizezi, cei vizaţi nu sunt vinovaţi, toţi caută să arunce către alţii eşecurile…Nici cei din PLR, nici cei din PC nu-şi recunoşteau nerealizarea. Pe fondul discuţiilor aprinse, Dima Gheorghe se ridică şi spune cu tactică: „Vreţi să nu ne mai certăm?” toată sala a strigat că daaa, Dima avea soluţia pregătită: „Să-i excludem pe Deaconescu şi pe Râclea!!”. A acţionat pe loc, conform regiei, Durbacă: „Treceţi la vot!” Şi atunci a început circul, am realizat ambuscada pregătită. Am atras atenţia că se comite o mare ilegalitate. Foştii PLR-işi nu au votat, au ridicat mâna doar cei din PC.
Rep.: Dacă exista paritate de oameni în BEx şi vot secret, nu era o problemă…
D.D.: Au votat cu ridicare de mână, doar PC-iştii, în condiţiile în care în sală nu erau de la PLR nici toţi membrii BEx. Erau însă prezenţi foşti membri PC, care nu numai că nu erau în BEx, dar nu erau membri nici ai BPT. La numărătoare, ca spicele de grâu pe câmp… Apoi s-au refăcut hârtiile, Durbacă a obţinut semnături ulterior, noi din PLR am părăsit sala, iar când Cristian Dima a intermediat o discuţie directă Durbacă-Tăriceanu, Durbacă a aplicat metoda pierderii semnalului: „Alo! Alo! Nu vă aud!”, şi a închis. Eram de faţă, se auzea foarte clar vocea lui Tăriceanu, a refuzat dialogul cu preşedintele. Mă abţin să calific astfel de gesturi…Era cu două zile înainte de validarea Consiliilor. Apoi a intervenit şi ilegalitatea cu votul lui Bugeag… Important este că la ora actuală, ALDE funcţionează în Consiliul Judeţean doar cu trei consilieri în loc de patru. Este o măsură de protecţie a lui Durbacă faţă de proprii susţinători. Următorul pe liste este dl Garofa, a fost pe listele PLR… Aici intervine gândirea servilă a dlui Garofa faţă de preşedinte. Prin plecarea lui Dima de la CJ, în locul meu a intrat dna Buruiană, iar în locul lui Cristian Dima urma dl. Garofa. Garofa umblă cu o hârtie într-o mână şi cu basca în cealaltă, sperând să obţină odată şi odată validarea. Mi-a spus personal că Durbacă l-a avertizat:„Băi, oamenii ăştia e posibil să câştige!”. Îl ţine în şah. Dacă l-ar valida pe Garofa din fostul PLR, eu mi-aş reocupa locul, excluzând persoana care m-a înlocuit. Dar asta nu înseamnă că se dă lista şi cade Garofa. Ar rămâne Buruiană în afara Consiliului Local, şi asta nu-i convine lui Durbacă. Acolo trebuie să fie doar oamenii dlui, chiar dacă Garofa a devenit între timp umbra lui Durbacă.
Rep.: Validarea lui Garofa e în pixul celor doi preşedinţi-Dima şi Durbacă-dar nu vine. Ce se aşteaptă?
D.D.: Se aşteaptă terminarea procesului meu. Mulţi îşi frecau palmele că voi pierde, dar o hârtie cerută la secretariatul ALDE de la Bucureşti îmi confirmă că eu şi Florin Râclea eram membri de partid, la data când Durbacă ne excludea. Aici a început vâltoarea. Instanţa a cerut lui Constantin şi Tăriceanu să transmită situaţia noastră, Constantin a răspuns cu „…după părerea mea, nu mai sunt membri”, Tăriceanu a invocat articole şi statutul, şi a menţionat că „…la data prezentei, Râclea şi Diaconescu nu mai sunt membri, prin decizia preşedintelui Eugen Durbacă”. La lista argumentelor, este anexată şi componenţa Biroului Teritorial din momentul respectiv-unde sunt primvicepreşedinte BPT ALDE. Au făcut o mârşăvie într-o parte, dar n-au putut în cealaltă. Nici n-au fost profesionişti. Dacă mi-aş face acum adeziune, calculatorul spune că Deaconescu este deja membru. Softul nu permite să se scoată fără proceduri.
Rep.: Precis nu aveau softul cei de la PC, am văzut că nu aveau nici semnal în telefoane…
D.D.: Ha, ha! Ne judecăm, avem termen pe 25 aprilie, am încredere în justiţie, să fie decizie corectă.
Rep.: Dacă n-or mai fi judecători cu carnet de PC în câmpul tactic!
D.D.: Nu cred. La colegul meu au fost acte depuse după eveniment, făcute procausa. Florin Râclea avea aceeaşi speţă, şi a pierdut. Nu a disecat altă anomalie – a fost vot la vedere, odată pentru amândoi. Noi am ieşit, ei au rămas să numere… Hârtia de validare ca membri a venit după decizia instanţei. Avem avocaţi diferiţi. E ceva nemaivăzut, la proces este un avocat de la PLR, altul de la PC, noi suntem reprezentaţi fiecare de alt avocat şi Consiliile sunt reprezentate de jurişti. Cine a mai văzut un partid reprezentat de doi avocaţi cu opinii diferite? Numai un partid condus de Durbacă putea da anomalia asta.
Rep.: Doi avocaţi, două congrese!
D.D.: Cred că PC trage de timp, vrea să adune ceva în jurul lor, să compenseze diferenţa de valoare… Mai sunt astfel de probleme în ţară, cu conducere bicefală. A fost vot al organizaţiilor, s-a cerut Congres, e majoritate…Partidul merge înainte, chiar dacă sunt victime colaterale. Ce vor ei? Să fie schismă, să se revină la ce a fost fiecare înainte? Nu mai există nici PC, nici PLR! Dacă noi am fost în fruntea listei, de ce să nu fim în consilii? Nu uitaţi că noi, cei din PLR,  am fost  de acord să întocmim listele pe criteriul parităţii, după preemţiunea consilierilor PC în funcţie, dar Durbacă a venit şi a pus în fruntea listei de la cele două consilii pe Râclea şi Deaconescu. Atunci nu avea criterii de neperformanţă? Sau m-a apreciat doar că să exploateze vizibilitatea şi potenţialul meu în judeţ? Asta m-a costat, mi-am pierdut mulţi prieteni. La care se adaugă dezastrul din alegerile generale, provocat de o singură persoană… Puteam să avem doi deputaţi şi un senator, dar cineva din partid cerea să fie votat doar el, nu şi colegii lui de listă. 

Silviu VASILACHE 21 - aprilie - 2017

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Controale operative

La momentul de față, Casa de Asigurări de Sănătate Galați ...

România a ratat pri

Comisia Europeană a anunţat în exclusivitate pentru G4Media că prima ...

O plictisitoare oră

Este marţi, 26 iulie, anul de greaţă 2022. Ceasurile arată ...

Rafila, un agramat c

Era luni, 25 iulie, 2022. Pe toate canalelele TV s-a ...