logoImpact EST nr. 887 - 26.09.2021

La Galaţi a fost creat un eveniment care ar fi trebuit să nu încapă nicăieri, având în vedere că o serie de miniştri ai ultimului guvern Ponta şi din conducerea Consiliului Naţional al Patronatului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii au dezbătut/devoalat ce va să însemne pentru români şi pentru România aşa-zisa revoluţie fiscală care ne va plesni pe toţi în moalele capului după ianuarie 2018. Aşadar, miercuri, 15 noiembrie 2017, Radu Oprea, preşedintele tinerilor IMM-işti din zona de sud-est a anunţat deschisă dezbaterea care s-a înfundat când a venit rândul antreprenorilor să adreseze întrebări specialiştilor. Nevorbiţii au sărit ca broasca în beton şi s-au apucat să adreseze întrebări cu prefaţă, întrebări fără de întrebare, în care fiecare îşi povestea viaţa şi afacerea, Galaţiul dovedindu-se o comună ceva mai răsărită privind statutul antreprenorial, interesul pentru o astfel de dezbatere, dar mai ales modul de a recepta realitatea economică în care îşi mănâncă zilele şi nopţile pentru ca afacerea lor să nu se ducă de râpă. Desigur, de la eveniment nu a lipsit veşnicul Eugen Durbacă, pentru că Ponta şi ai lui au venit la Galaţi şi pentru a se afişa electoral în favoarea partidului lor, PRO România.

România a ajuns de la locul 40 la 70 în lume privind eficienţa afacerilor!

Ioana Petrescu a fost cea care a deschis balul fiscal. Ea a spus că guvernul trebuie să o ia mai încet cu aceste modificări fiscale, din cauză că bulversează mediul de afaceri. Creşterea economică cu 8,8% pe trimestrul III o să ne ducă la o supraîncălzire care o să ne coste. Ea a arătat că programul de guvernare este doar o perdea de fum în ce priveşte reducerea evaziunii fiscale şi că impredictibilitatea aceasta nu aduce oxigen mediului de afacere.
Florin Jianu, fost ministru al mediului de afaceri, acum iarăşi preşedinte al CNPIMM, le-a cerut guvernanţilor să discute despre ineficienţa funcţionarilor din ANAF, căci dacă o ţin tot aşa, costurile „revoluţiei fiscale” vor fi suportate tot de către antreprenorii care îşi plătesc dările la zi. O politică publică trebuie să îmbunătăţească şi să simplifice mediul de afaceri, nu să-l bulverseze mereu. României i-a scăzut la 43% eficienţa de a face afaceri şi de pe locul 40 în lume am ajuns pe 70. Suntem pe locul 150 din 190 la autorizaţia de construire care durează, în medie, 250 de zile pentru obţinerea celor 20 de avize necesare!
Avem 150.000 de firme cu evaziune fiscală, cu debite la taxe şi impozite, caz în care ar trebui să dăm afară 20% dintre funcţionarii ANAF, dacă 20% din valoarea dărilor nu se colectează.
George Stângă, senator şi preşedinte al PNL Galaţi a punctat că a sesizat Avocatul Poporului pentru a interveni pe această ordonanţă care a devenit proiect de lege şi depus în Parlament, în procedură de urgenţă. Ordonanţa, în întregul ei, nu este favorabilă mediului de afaceri. Consiliul Economic şi Social a avizat negativ acest proiect legislativ.

Creşterea cu 25% a salariilor va fi una de doar 4%!

Constantin Popa, fost ministru al agriculturii din partea ALDE a spus că nu crede în aceste schimbări radicale, faţă de programul politic din 2016, din campanie, de care Dragnea şi Tăriceanu au uitat.
Transferul dărilor de la angajator la angajat este o păcăleală pentru ca lumea să nu observe că promisa creştere cu 25% a salariilor va fi de doar 4%! Toţi care lucrează cu fonduri europene vor pierde între 10 şi 15% la salariu.
Importurile de produse agroalimentare au crescut cu 20-25%, iar exporturile cu doar 6%. De la 6% din PIB, agricultura s-a dus la 5,4-5,6%, iar marja profitului în agricultură este de sub 1% (dar se face evaziune fiscală cât China – n.a.)
Victor Ponta, fost premier al guvernelelor sale, a spus că primul său guvern a plecat după un cod fiscal bine gândit, pe care l-a implementat după criza economică. Mă întreb care e logica schimbării în ceva ce merge bine?!
Iată, TVA Split este în vigoare ca ordonanţă, dar nu se aplică! Avem de rescris 6 milioane de contracte de muncă. Avem de-a face cu o minciună politică- legea Olguţei s-a înfundat – majorarea prin legea salarizării nefiind posibilă. Nu vom face decât să triplăm volumul de muncă al contabililor.
Şi, ATENŢIE!, 2018-2019 vor fi a 2009-2010. Creşte economia, dar inflaţia şi creşterea preţurilor au topit creşterile economice cu 25% ale bugetarilor. Îţi creşte salariul cu 25%, dar îţi ia 21%! Mediul de afaceri nu va rezista la aceste şocuri. Vor mai fi doar angajaţi la stat şi la multinaţionale!

Încasăm doar 25,4% din PIB

Victor Ponta a mai arătat că investiţiile din 2017 sunt sub cele din 2008-2009, când era ciză mondială, iar încasările de acum sunt la 25,4% din PIB! De aia UAT-urile au bugete zero pentru mobilier, rechizite, cheltuieli de întreţinere, iar despre cele de capital nu poate fi vorba, adaugă Ioana Petrescu.
Liviu Rogojinaru, secretar general al CN PIMM, a spus că în două luni o să devenim o ţară fără transport feroviar. Companiile de stat au fost lăsate fără banii pe care i-au produs, căci guvernul i-a luat şi i-a dus în pensii de stat, la MAI, MAPN, pentru care s-au luat bani inclusiv de la fonduri europene şi de la investiţii.

Am aflat că în Galaţi doar 35% dintre firme plătesc TVA; 65%, nu!

Eugen Teodorovici, fost ministru de Finanţe, a afirmat că Ordonanţa 79 este în Senat şi că ea va suporta seria de amendamente. Anul acesta se va reveni la part-time cu impozitare la cât plăteşti, nu la minimul pe economie obligatoriu, cum este acum.
Încheiem prin ce a spus un antreprenor autohton, citând un titlu din presă: „ANTREPRENOR, CAUT ŢARĂ!”
Cam aceasta a fost dezbaterea despre mult blamata „revoluţie” fiscală a lui Dragnea&Co. Dar, despre cât de greu o vom duce-o de la anul, în ce hal ne vom târâ pentru supravieţuire, am început să ne antrenăm deja de la jumătatea lunii octombrie.
Trăiască bugetofagii-intelectuali care au votat în masă pesedeul lui Dragnea!

A consemnat, Gelu CIORICI 24 - noiembrie - 2017

One Response so far.

  1. Sînpetru spune:

    Evaziune s-a făcut dintodeauna şi se va face în continuare. Problema este că atâta timp cât nu ai un cadru legislativ bine gândit, bine aplicat, şi cel mai important, oameni capabili, care să controleze corect agenţii economici nu poţi face nimic. O altă problema este aceea a modului de recuperare a sumelor datorate de agenţii economici răi platnici. Întrebarea firească este cum se ajunge ca anumiţi agenţi economici să înregistreze datorii imense către stat? Suspect este faptul că nu se fac demersuri din timp, ci doar după ce se acumulează datorii uriaşe, ca apoi să constaţi că nu mai ai de unde recupera aproape nimic, dacă nu chiar.. nimic! Pute treaba de la o poştă!
    Dragnea şi PSD-ul în această guvernare? O decepţie URIAŞĂ!

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

16 universităţi di

În total, România este prezentă cu 16 universităţi în topul ...

Întreruperile de en

Ca urmare a sesizărilor venite din partea cetăţenilor, dar şi ...

Incidenţa judeţul

INCIDENTA JUDETUL GALATI 23.09.2021

COMENTARIU Marius Op

PNL-ul i-a deziluzionat, rînd pe rînd, pe mulţi. Personal, mi-am ...