logoImpact EST nr. 899 - 21.01.2022

Ministrul Educaţiei ne-a anunţat la televizor că pe site-ul instituţiei s-a publicat un memorandum prin care se desfiinţează manualul unic şi se reinstituie competiţia între edituri pentru manualele şcolare. O măsură altfel de minim bun-simţ, dar bizară şi în totală contradicţie cu lupta la baionetă dusă de predecesorul doamnei Andronescu la Educaţie, Liviu Marian Pop. Un domn care s-a luptat cu „mafia editorială“ până când pe băncile elevilor au ajuns cărţi şcolare pline de greşeli, tehnoredactate în batjocură, trădând diletantismul Editurii Unice (zisă şi Didactică şi Pedagogică).
Cât se pregăteşte Darius Vâlcov să scoată o carte despre realizările guvernării PSD după doi ani, am putea edita un compendiu gros (ştie domnul Pop cum se face unul, din proprie experienţă) cu prostiile fără seamăn comise de garniturile de zeci de miniştri inutili cocoţaţi în funcţii după negocierile din CExN ale domnului Liviu Dragnea. Totuşi, epopeea legată de manuale reprezintă un capitol aparte din seria infinită de prostii cu premeditare comise de actuala guvernare.
Doamna Andronescu nu vrea să-şi critice colegul de partid în mod deschis, făcându-se, până la urmă, părtaşă la toate grozăviile comise în domeniul educaţiei în ultimii doi ani. În aceste condiţii, nu am auzit nici un cuvânt despre demisii de onoare sau măcar demiterea conducerii Editurii Didactice şi Pedagogice. Mai mult, moftul domnului Liviu Marian Pop a costat enorm mediul economic, industria editorială, prin întreruperea activităţii de editare de manual şcolar şi, implicit, disponibilizarea redactorilor specializaţi în unele cazuri. Au fost irosite resurse guvernamentale semnificative şi timp preţios în procesul de a face legală instituirea manualului unic: OUG iniţială a fost declarată neconstituţională de către CCR, iar mai apoi s-a revenit cu o altă formă a OUG.
Cine plăteşte pentru timpul irosit, pentru pagubele cuantificabile în bani, pentru distorsionarea procesului de învăţământ şi, până la urmă, pentru o decizie proastă? Aşa cum ne-a obişnuit regimul PSD, bun de plată este numai poporul!

Prof. univ. dr. Dumitru Oprea, deputat PNL 18 - ianuarie - 2019

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Dan Dobrea şi-a cun

Frumoasa şi distinsa co-fondatoare a restaurantului THE LIVINGROOM din Galaţi, ...

A venit vremea ţapi

O spun cu părere de rău, dar a venit vremea ...

Un interviu CUTREMUR

Ioan Sabău Pop, Prof. Universitatea „Petru Maior” din Târgu Mureş, ...

Scrisoare deschisă

Confederaţiile patronale şi confederaţiile sindicale representative semnatare îşi exprimă îngrijorarea ...

Eficienţă şi efic

Municipiul Galați, în parteneriat cu Direcția Generală Anticorupție/Unitatea de implementare ...