logoImpact EST nr. 890 - 26.10.2021

Portugalia, Luxemburg şi Belgia au devenit primele state UE care au primit deja tranşe din fondul european de relansare, anunță Dan Nica, liderul Delegației PSD din Parlamentul European.

La Bucureşti, Ministrul Cristian Ghinea ȋi minte pe români, pe reţelele de socializare. Ministrul îşi imită şeful de la Guvern, anunţând triumfalist că PNRR a început și că a alocat 230 milioane euro pentru a construi 110 creșe, unde vor putea să meargă aproximativ 9400 de copii. Asta ȋn condițiile ȋn care PNRR-ul României a fost amânat de Comisia Europeană pentru la toamnă, după alte ȋncercări eșuate.

Pe bună dreptate, românii pun intrebări incomode ce rămân fără răspuns. Alt praf pe care ministrul Fondurilor Europene ni-l aruncă ȋn ochi – anunţă deblocarea unei reforme “uitate prin sertare de PSD”: sprijin pentru copiii născuți în medii defavorizate“ Trusoul pentru nou-născuți” prin care sunt ajutate mamele cu venituri modeste. Din fonduri europene. Cumva din acelaşi PNRR sac fără fund al promisiunilor fără acoperire?

Pentru informarea ministrului, acest program a existat şi a fost suspendat tot de o guvernare de dreapta, în 2010, care a abrogat legile ce permiteau acordarea trusoului pentru nou-născuti şi acordarea unui sprijin la constituirea familiei, sub pretextul că “toate năzbâtiile din program care s-au inventat în perioada de veselie parlamentară, precum pamperşi pentru copii” au făcut din bugetul României un buget de asistenţă (Traian Băsescu).

#PSD nu a uitat prin sertare reforme sociale şi dovadă în acest sens stă faptul că la inițiativa Primarului General de atunci, Gabriela Firea, CGMB a aprobat hotărârea nr 209/2017 prin care, familiile din București primeau un stimulent financiar de 2500 de lei pentru fiecare nou născut, fie că vorbim de copii născuți ȋn maternitățile de stat sau private. Pentru că toți copiii se nasc cu drepturi egale.

Ȋn tot acest timp, Guvernul e ȋntr-o continuă vacanţă, preocupat permanent de alegeri: întâi cele parlamentare, apoi de alegerile din interiorul partidelor.

Este „descalificant pentru un partid istoric să se afle la putere de aproape doi ani și să nu guverneze o zi, fiind mai ocupat cu organizarea alegerilor, decât cu necesitățile românilor”, susţine liderul Delegaţiei PSD din Parlamentul European, Dan Nica.

„Acești oameni trebuie să oprească tot circul care ne pune într-o poziție jenantă în fața Uniunii Europene și să realizeze în al 12-lea ceas că nu putem ajunge în punctul în care familiile cu venituri mici să fie cele care să plătească cel mai mult factura acestui Eșec Național – Guvernarea celor care au pierdut nu doar alegerile, ci și orice busolă a realității”, conchide eurodeputatul PSD.

(R.I.) 16 - august - 2021

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

DRAGĂ U.E.,

Nu suntem ignoranţi, dragă UE, ci ignoraţi... Prin capitalele tale din ...

Flux de vaccinare la

În urmă cu puțin timp s-a decis suplimentarea cu încă ...

Declaraţie Diplomat

București, 22 octombrie 2021   Violența împotriva femeilor și fetelor există în ...

Informare - centru d

Primăria municipiului Galați informează că, începând de luni, 25 octombrie ...