logoImpact EST nr. 868 - 23.04.2021

Acolo unde sabotaj e, se întâmplă ca în Primăria lui Marius Stan. Se întâmplă că s-a votat preluarea sălii de aplauze pentru sediu de primărie, dar pe număr greşit. Prefectul a zis Nţţ! şi a trimis HCL-ul la refăcut. A urmat alt sabotaj, cu organigrama Primăriei Galaţi, modificată şi revotată. S-a modificat pentru că orice organigramă vine cu statul de funcţiuni la pachet, dar cea votată prima oară era fără stat de funcţiuni. A trecut o lună până s-a băgat organigrama reşapată la extraordinara de CL din ianuarie. Se înţelege, până va trece de Prefect, până va fi aplicată, mai trec alte două luni, poate chiar un trimestru, urmează căciuleli la Agenţia Funcţionarilor Publici, se vor trage sforile şi se vor frunzări dosarele- dacă se fac concursuri, trece chiar un semestru- vorba aia, timpul trece, leafa merge, etc.

Chichirezul noii organigrame e că  se schimbă schema, dar oamenii-a naibii!-rămân. Cel puţin o vreme, până sunt reorganizate pe bune Direcţiile Generale. Până atunci, directorii reevaluaţi sunt buni de ars gazul de pomană pe la alte servicii şi direcţii. Organigrama primarului Marius Stan cuprinde doar patru Direcţii – DG Dezvoltare, DG Buget Finanţe, DG Infrastructură şi Lucrări Publice şi DG Servicii Publice – la care se adaugă Instituţia Arhitectului Şef. Ca aparat de specialitate al primarului se păstrează numărul de funcţii – 409, dar ca atribuţii altele sunt pretenţiile. 370 de posturi vor fi pentru funcţionarii publici, iar 39 vor fi pentru personalul contractual. Apar pe noua organigramă 42 de funcţii de conducere, cele mai importante dintre ele – cele patru posturi de directori generali, precum şi o parte din funcţiile de directori executivi din eşalonul doi de conducere fiind vacante şi urmează a fi ocupate prin concurs. În ceea ce priveşte funcţia de Arhitect Şef, o veste proastă, chiar dezastru: aceasta va fi în continuare ocupată de arhitecta Teodora Voicilă, o persoană fără personalitate, plată şi insipidă, care ridică din umeri când o întrebi de PUG şi se ascunde după uşi când îi ceri amănunte despre erorile de urbanism.

Moment de tip PCR într-o linişte de PSD

Stimaţi tovarăşi, a vorbit tovarăşul director de bibliotecă Zanfir Ilie, cum că trebuie aplicate sancţiuni pentru momentele de penibil cu invalidarea organigramei la Prefect. Să le dăm vot de blam! Primarul şi-a făcut „mea culpa” şi a trecut repede pe alte frecvenţe şi bruiaje. Pentru astfel de chestii, nea Nicolae Rainea este omul care ne trebuie. A început cu tema clădirilor care nu au faţă şi nu s-a mai oprit mult timp după asta.

Să fie bine ca să nu fie rău pentru directori.  În principiu, orice director trecut pe linie moartă este retrogradat, dar are loc în schemă. Nasol, căci, toate cadavrele de administraţie ale lui Nicolae rămân să duhnească a descompunere în Primăria lui Stan. Doina Stamate, directoarea economică a Primăriei, trece pe postul de director executiv al Direcţiei Financiar-Contabilitate, iar Viorica Palade schimbă funcţia de directoare a Direcţiei de Administraţie Publică Locală cu cea de director executiv al Direcţiei de Asistenţă Socială şi Servicii Publice. La rândul lor, Elena Lovin, directoarea executivă a Direcţiei de Impozite, Taxe şi alte Venituri Locale este trecută ca şef serviciu la Serviciul Culegerea, Prelucrarea Automată a Datelor şi Încasare Ghişeu, iar directorul Direcţiei de Programe Europene, Costel Hanţă, figurează mai nou ca director executiv al Direcţiei de Proiecte şi Finanţări Externe. În rest, directori şi şefi de patrimoniu pesedist grav deteriorat ca Viorel Mancaş, Elena Ghinea, Violeta Pavlenco, Laurenţiu Jalbă, Ionel Burtea sau Dragoş Grăjdeanu devin simple unelte sau cotei de birou, să mai mârâie pe ici, pe colo. Juridicul şi Legalitatea sunt sub ordinele jupânului Dragu Togan, trecut la interes sub comanda Primarului Marius Stan. Apar la alte interese şi sforării de partid şi de stat la cioace nişte consilieri Grygori Kozma, Danu Bararu, Dan Ionuţ Pucheanu şi Silviu Bacalum.

Silviu VASILACHE 25 - ianuarie - 2013

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

DIICOT–S.C. s-a ju

Ordonanţa dată la comandă a condus la prescrierea faptelor Despre Cătălin ...

Gupta şi colosul s

Financial Times, citat de Ziarul Financiar, aduce din nou în ...

Îndreptare

Bună dimineaţa, Doamna Senator! Îmi prezint eu scuze în numele ...