logoImpact EST nr. 891 - 28.10.2021

valceana-statie-deseuri-3-91Cred că este al cincilea material de presă prin care abordăm acest subiect. Mereu am spus că punem punct, dar încăpăţânările, tembelismele şi teribilismele celor din Primărie suplinesc orânduiala, înţelegerea şi legea. Iată, începem, acest demers cu un extras dintr-un interogatoriu luat printr-o instanţă a Tribunalului Galaţi de către constructorul unei investiţii din fonduri UE pentru Primăria Galaţi.

  • Constructorul: „Recunoaşteţi că s-a refuzat plata costurilor antrenate de edificarea căii de acces…?”
  • Primăria: „Da. Contractul menţionat nu cuprinde şi costuri privind edificarea căii de acces…”!

Mircea, fă-te că lucrezi!

Răspunsul la interogatoriul invocat mai sus a fost dat de către reprezentanţii Primăriei Galaţi unor întrebări adreste de către SC Vâlceana SA Galaţi în legătură cu edificarea unui drum construit pe PROPRIETATEA sa pentru construirea Staţiei de sortare şi compostare a deşeurilor, ivestiţie realizată cu fonduri europene şi locale. Actul în cauză, parte a dosarului nr. 7634/121/2009, este semnat „ca Primarul” de către Dumitru Nicolae şi de către ing. Mircea Ostache, şeful Unităţii de Implementare a Proiectului (U.I.P.)

Deci, Mircea, fă-te şi tu odată că lucrezi, când lucrezi nu doar cu gura, ci şi cu fapta! Căci, repet, povestea asta ne-a costat din propriile taxe şi impozite peste 1,5 milioane de euro, din cauza refuzului unui decont de peste 0,5 milioane de euro.

Întoarcem lucrurile şi de la întrebarea şi răspunsul de la nr. 18, invocate în şapou, ajungem la întrebarea şi răspunsul nr. 1 din INTEROGATORIUL din dosarul invocat.

Întrebare: „Recunoaşteţi că aveaţi obligaţia de a asigura efectiv calea de acces… cătere achiziţia publică „Staţia de sortare…?”

Răspuns: ”Drumul de acces este o investiţie SEPARATĂ (s.a.) a Consiliului Local, care se află în curs de execuţie. Primăria Galaţi are obligaţia de a executa drumul de acees până la SFÂRŞITUL IMPLEMENTĂRII PROIECTULUI (s.a.)”

Deci, O. Mircea, proiectul a fost implementat, da? Pe unde s-a făcut şi pe unde se face accesul la investiţia din fonduri UE? Primăria a executat drumul de acces ca în răspunsul dat la interogatoriu? Cât a plătit Primăria pentru edificare şi pentru terenul pe care îl ocupă? Există autorizaţie de constuire? Dacă nu, există proces verbal de amendă de un miliard de lei vechi pentru construire fără autorizaţie?, or Legea 50/1991 nu îl obligă pe constructor (care la răspunsul dat întrebării nr. 1 este… „Primăria municipiului Galaţi (şi) are obligaţia de a executa drumul de acces…”)

Mă, accesul la edificarea investiţiei s-a făcut prin aer?

În data de 14.10.2008 începeau lucrările pentru construirea Staţiei de sortare şi compostare a deşeurilor nemenajere, amplasată în Lunca Siretului. Calea de acces pentru utilaje, materiale şi oameni către amplasament exista doar prin curtea SC Hidrotehnica Galaţi, care nu a permis accesul, nu-i aşa dom’ şef al UPI?, cale de acces INDICATĂ ÎN DOCUMENTAŢIA LICITAŢIEI!. Eu ştiu că din adevăr poţi face minciună dar din minciună adevăr, niciodată!, dle şef UIP.

La întrebarea nr. 10, cu toţii, inclusiv Consultantul recunoaşteţi că vi s-a adus la cunoştinţă imposibilitatea folosirii căii de acces indicată în documentaţia care a stat la baza licitaţiei, dar şi că aţi BENEFICIAT de acordul tacit ca accesul să se facă pe proprietatea SC Vâlceana SA. Apoi, la întrebarea nr. 12 recunoaşteţi că nu aţi asigurat altă cale de acces constructorului, în condiţiile în care vi s-a făcut expres cunoscut că nu este disponibilă cale de acces indicată în documentaţia de atribuire a achiziţiei publice. La întrebarea nr. 15, legată de lipsa drumului pentru exploatarea Staţiei de sortare, răspundeaţi atunci că acesta se află în lucru, având contract în derulare cu SC Mineral Construct. Mircea, iar te faci că lucrezi, căci drumul a fost o insinuare, ArcelorMittal alungându-vă de pe proprietatea lor.

Închidem prima etapă citând întrebarea şi răspunsul nr. 17:

„ Recunoaşteţi că în condiţiile de mai sus edificarea căii de acces de către societatea noastră a fost nu doar necesară, dar a asigurat însăţi executarea şi finalizarea lucrării de investiţii realizată din fondurile ISPA?

Răspuns – Din punctul nostru de vedere calea de acces a facilitat SC VĂLCEANA SA să realizeze Staţia de Sortare, urmând ca drumul de acces să permită operarea în bune condiţiuni a Staţiei de Sortare.”

Minciuni şi fraze-i totul!

Or dacă n-ar fi fost aşa nu s-ar mai fi povestit în contractul de Comodat nr. 1951/20.10.2011, prin care Vâlceana SA Galaţi îi dă spre folosinţă Primăriei Galaţi, fără perceperea vreunei chirii, un teren în suprafaţă de 3121 mp ŞI DRUMUL DE ACCES CĂTRE STAŢIA DE SORTARE (s.a.). Dar acest contract a expirat la data de 20.10.2013 şi nu a mai fost prelungit. Şi nici nu a fost perfectat vreun contract de schimb de proprietăţi între părţi, în acest termen de doi ani.

Deci, de ce să fim noi PLĂTICI pe aici, dle ing. şef al U.I.P.? Şi pe drum, şi pe lângă drum, tot ne-am ars cu peste 1,5 milioane de euro.

Gelu CIORICI 19 - iunie - 2015

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Zece la sută din Ar

Cu indemnizaţiile lor speciale, halesc bugetul Armatei cu polonicul. De ...

CONSILIUL LOCAL GALA

                În conformitate cu prevederile art. 133, alin. (1), art. ...

Nou centru medical d

Primăria municipiului Galați informează că va amenaja un nou centru ...

Viorica Sandu: PSD e

Deputatul PSD Viorica Sandu susține că Partidul Social Democrat are ...

Cadrele didactice au

Fundația Vodafone România și Fundația Didactica lansează platforma www.scoalaprofesorilor.ro, o ...