http://impact-est.ro/wp-content/uploads/anunt-nou.jpg
logoImpact EST anul XXIII – 2024, nr. 981 - 24.05.2024

Clădirea fostului cinematograf „Flacăra”, din cartierul Micro 40, a intrat în renovare și va primi o nouă destinație pentru comunitate. Primăria municipiului Galați a reușit să preia clădirea de la RADEF, iar o parte din finanțare pentru renovarea imobilului a fost obținută prin PNRR.

Ionuț Pucheanu, primarul municipiului Galați: „Așa cum am promis, redăm comunității clădirile unor foste cinematografe. Ani de zile aceste imobile au fost abandonate, dar odată ce au intrat în administrarea noastră am reușit să demarăm proiecte importante de renovare”.

Principalele lucrări vizează reabilitarea termică a elementelor de anvelopă a clădirii, reabilitarea termică a sistemului de încălzire, a sistemului de furnizare a apei calde de consum, instalarea/reabilitarea/modernizarea sistemelor de climatizare și/sau ventilare mecanică pentru asigurarea calității aerului interior, reabilitarea/modernizarea instalației de iluminat, instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice și termice etc.

Astfel, valoarea contractului pentru obiectivul „Renovarea energetică a imobilului din str. Henri Coandă, nr. 7 (fost cinematograf Flacăra)” este de 5.023.545,4 lei, fiind prevăzute 18 luni pentru execuția lucrărilor ce sunt efectuate de Asocierea TEHNOMAT SOFTWARE, ACT CONSTRUCT MANAGEMENT SRL și SC PRIN COMPANY SIB SRL. Contractul de lucrări a fost atribuit la începutul lunii aprilie, în urma licitației publice.

Finanțarea asigurată în cadrul PNRR este de în valoare de circa 2,4 milioane de lei.

Clădirea fostului cinematograf „Flacăra” ar urma să găzduiască evenimente socio-culturale.

După preluarea fostelor cinematografe de la RADEF, Primăria municipiului Galați a reușit să obțină contracte de finanțare prin PNRR pentru derularea lucrărilor de modernizare a clădirilor fostelor cinematografe „Dacia”, „Flacăra” și „Țiglina”, care au ajuns într-o stare avansată de degradare. În clădirea fostului cinematograf „Dacia” ar putea funcționa un centru de robotică,  iar „Țiglina” ar urma să găzduiască Teatrul pentru copii și tineret.

Biroul de presă 14 - aprilie - 2024

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Astăzi, despre un d

Acest film este făcut de mine în data de 29 ...

Galaţiul meu!

[video width="640" height="360" mp4="https://impact-est.ro/wp-content/uploads/Danut-Lungu-Galatiul-meu.mp4"][/video]

A murit Bernard Pivo

Mai jos, un text despre bătrânețe... "Bătrânețe Aș fi putut spune: Îmbătrânirea ...