http://impact-est.ro/wp-content/uploads/anunt-nou.jpg
logoImpact EST nr. 912 - 21.05.2022

• De cine şi cum a fost ajutat Gigi Becali să fure Steaua Bucureşti

Precizez că tot ce vă voi arăta în prezentul material sunt mărturii din cartea sa, scrisă de un fost parlamentar PSD-ist, actualmente fugit din ţară, pentru că are de executat o condamnare de 4 ani şi 8 luni. este vorba de fostul deputat PSD Cristian Rizea, care susţine că Gigi Becali a fost sprijinit de oameni de afaceri şi politicieni în preluarea frauduloasă a clubului în anii 2000.
El afirmă că Viorel Păunescu, care avea datorii foarte mari la Gigi Becali, s-a folosit de influenţele sale din politică pentru a pune mâna pe club, cedându-l ulterior lui Gigi Becali, asta imediat după instalarea guvernului viitorului puşcăriaş, Adrian Năstase, în decembrie 2000.
„Chiar în acea perioadă (n.r. – 2001-2005)”, spune Rizea, „Viorel Păunescu şi Gigi Becali puneau la cale preluarea în mod fraudlos a echipei de fotbal Steaua Bucureşti. În toată această jonglerie, pionul principal a fost Alexandru Athanasiu, fost senator şi apoi ministru PSD. Pentru că existau mulţi contestatari, Păunescu s-a gândit să organizeze rapid, în două săptămâni, o nouă Adunare Generală, pentru a nu mai putea fi contestat, oferind din abundenţă diverse funcţii în conducerea clubului, celor care puteau să-i confere şi să-i garanteze legitimitatea în fruntea Asociaţiei.” „Viitorul meu naş de cununie”, mai spune fostul deputat, „preşedinte al Consiliului Naţional al PSD şi vicepreşedinte al Senatului României în acel moment, mi s-a confesat la acea întâlnire, spunându-mi că îl rugase Viorel Hrebenciuc să vorbească neapărat cu Gingăraş (ministrul Sportului în acel moment) pentru a participa şi a-l susţine pe Păunescu în funcţia de preşedinte. Gingăraş a înţeles, ştia foarte bine că mesajele de la mine erau de fapt transmise de la alt nivel, aşa că s-a conformat fără a pune prea multe întrebări. Hrebenciuc şi Athanasiu au fost cadorisiţi cu funcţia de preşedinte la club. Şi aşa, după ce l-a mai «tapat» de nişte mărunţiş pe latifundiar, i-a pus pe tavă în anul 2003 echipa mult râvnită de acesta”.

„Îl admir pe Talpan”

Finalul dezvăluirilor are şi un mesaj:
„Nu l-am cunoscut pe Florin Talpan, dar îl admir pentru tenacitatea cu care se luptă de ani de zile pentru aflarea adevărului. Fără falsă modestie, cred că acum, prin rândurile de mai sus, are şi ultima piesă lipsă la acel puzzle pe care a încercat mereu să-l construiască, pentru a demonstra modul fraudulos de preluare a echipei de fotbal Steaua Bucureşti de către Becali şi Păunescu. Ştiu că în urma acestor dezvăluiri despre această hoţie mizerabilă voi fi îmbrăcat cu tot felul de expresii suburbane, jigniri şi invective „a la Becali”, dar îi asigur că mă voi coborî la acelaşi nivel de abordare. Din câte se spune, singurii care au fost martori, şi care au fost împotrivă la acea dată, la realizarea acestui furtişag, au fost Hagi şi Anghel Iordănescu.” Şi iată cum s-a ales praful de celebra echipă Steaua Bucureşti, iar Gigel Becali şi-a tras, la modul grosolan, o jucărică proprie şi personală, păgubind iubitorul de forbal de cea mai galonată echipă din România!

• Liga 1 depinde de telespectatori, nu de spectatori, spun unii. Drepturile TV înseamnă 32,2% din buget, vânzarea biletelor aduce doar 3,6% din venituri. Săptămâna aceasta se aşteaptă răspunsul autorităţilor. Nimeni nu aşteaptă însă deschiderea tribunelor. Altminteri, din ultimele rapoarte reiese că Liga 1 e dependentă mai mult de încasările din drepturile de televiziune, decât de cele venite din partea spectatorilor. Ca un exemplu, campioana suporterilor (U Craiova) a absorbit 1,1 milioane de euro din buzunarele spectatorilor, ceea ce reprezintă sub 8% din totalul bugetului de încasări pe anul 2018.

• Nicolae Stanciu, către CFR Cluj?
Nicolae Stanciu ar putea fi transferul cu care Dan Petrescu şi CFR Cluj să le dea lovitura de graţie rivalilor din Liga 1. Cu o perspectivă largă şi speranţa că anul acesta va fi o calificare în Champions League, „Bursucul” vrea să întărească o echipă care şi aşa este extrem de valoroasă, iar clubul deja ar fi luat legătura cu fotbalistul cehilor. Revenirea în România este dificilă la modul serios, întrucât cehii vor o sumă importantă, ca să nu mai punem la socoteală că jucătorul este dorit de multe echipe din Occident.

• Valeriu Iftime jubilează, după anunţul făcut de preşedinte, privind reluarea antrenamentelor. „Îmi vine să-l pup de Iohannis”, afirmă acesta. „Fotabul e un fenomen care dă tonul spre normalitate”, spune plin de entuziasm finanţatorul moldovenilor.

• Bulgarul Antoni Ivanov e convins că pandemia e o diversiune. „Noi ne spălăm pe mâini, iar alţii spală bani”, spune mijlocaşul Craiovei. După cum se vede, lumea s-a „prins” de faptul că unii suferă iar alţii se îmbogăţesc.

DIP - DIP 11 - mai - 2020

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

De prin piaţa centr

Ştie cineva cam cât de bine mă simt când văd ...

Sesizare penală pen

Despre degradarea gravă a clădirii Casei Agronomului, situată la intrarea ...

Moldo-gălăţencele

De ceva ani, se poate spune că cele două moldovence, ...

Circotecă la şedin

În urmă cu două săptămâni a avut loc şedinţa de ...