logoImpact EST nr. 860 - 05.03.2021

eternus srl (3)În loc de şapou, vom folosi un articol-pamflet publicat în Impact-est nr. 496 din 6-12 iunie 2013. De atunci, veţi vedea în ce hal au evoluat lucrurile în Laboratorul de Medicină Legală a Judeţului Galaţi, secţie a Spitalului Judeţean Clinic de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei”.

Ancheta noastră s-a împotmolit atunci în zidul pesedist format din de-alde dr. Mihaela Debita, directoreasa spitalului şi din de-alde madam Stafie, adjuncta de la ITM SRL.

Şi acum, şapoul!

Sub pământ SRL

Se făcea  că ei lucrează în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei”, la serviciul de Medicină legală. Serviciul de transport cadavre fusese externalizat din motive financiare şi funcţiona cu firme private. Dar de ce să fie privat, când ar putea fi doar aproape privat?

Teatrul din Absurdistan!

Asistentul Marinică: Şefu, ne facem o firmă şi tot ce trece cadavru pe aici îi obligăm să ia sicrie de la noi, altfel le dăm mortul la Sf. Aşteaptă.

Dr. Fulga: Bine, fă tu firma, dar vezi că nu trebuie să apărem în ea.

As. Marinică: nu-i problemă, mă duce capul la prostii. O să pun pe cineva de faţadă. Pe 01.03.2013 firma va fi gata şi se va numi Eternus M&M SRL, iar administrator va fi Dumitrache Mihai.

Dr. Fulga: Foarte bine, pentru că licitaţia este pe 30.04.2013.

As. Marinică: Ce facem cu concurenţa?

Dr. Fulga: În primul rând nu o să aibă la dispoziţie decât o zi lucrătoare pentru întocmirea dosarului. O să îi pun pe o pistă falsă, cerându-le să aducă recomandări de la Institutul de Medicină Legală „Mina Minovici” Bucureşti, cu toate că noi aparţinem de Iaşi.

As. Marinică: Eşti dracul gol, şefu!

Dr. Fulga: Ce vrei, trebuie cineva să se sacrifice şi în zona întunecată.

As. Marinică: Dar cum îi lucrăm pe cei care au contract acum şi au toate dotările, oameni, sistem…?

Dr. Fulga: Aici intervin Eu. În timpul licitaţiei voi depune reclamaţii împotriva lor.

As. Marinică: Conform contractului, ar fi trebuit să îi anunţăm.

Dr. Fulga: Dacă îi anunţăm or să vadă că este o treabă „forţată” şi apoi este singura şansă ca să câştigăm. Dosarul e complet?

As. Marinică: Nu este. Nu avem minim şase angajaţi conform invitaţiei de participare, dar o să completăm o listă fictivă, iar a doua zi am vorbit şi luăm un om de la o firmă concurentă ca să ne facem treaba. Nu are rost să plătim statului taxe şi impozite.

Dr. Fulga: Falsul în declaraţii, conform art. 292 Cod penal, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani.

As. Marinică: Nu are de a face cu noi, ci  cu administratorul societăţii. Dar dacă o să facă contestaţie concurentul?

Dr. Fulga: Poate nu o să facă. De pe 01 mai până pe 07 mai e liber, iar dacă face, o să fie plimbaţi până se plictisesc şi apoi am şi eu protecţie. Contractul va fi pe o lună, după care îl prelungesc cu un an. E bine?

As. Marinică: Eşti un geniu…

 

Acesta este un pamflet deoarece este adevărat doar în proporţie de 97,6%

N.R. Această golănie cu protecţie politică va fi devoalată de noi după ce vom definitiva ancheta jurnalistică.

Morţii cu morţii, miliardele cu alde Fulga şi Marinică

Iată că au trecut doi ani de când firma Eternus M&M SRL Galaţi s-a iţit printre morţii noştri, câştigând pe nedrept o licitaţie de ridicare a cadavrelor de la locul decesului, oriunde s-ar afla acesta pe teritoriul judeţului Galaţi. Sigur că firma Eternus M&M SRL nici nu avea voie să participe la acea licitaţie întrucât nu îndeplinea nici un fel de criterii pentru a se califica măcar ca participant, darămite să devină şi câştigătoare a acesteia. Dar să punctăm faptul că şeful Laboratorului de Medicină Legală, dr. Iuliu Fulga, artizanul afacerii mortale Eternus M&M SRL Galaţi, este coleg didactic universitar cu dr. Mihaela Debita, directorul Spitalului Judeţean şi şef de lucrări la Facultatea de Medicină şi Farmacie din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” Galaţi, unde dr. Fulga este conferenţiar universitar. Pe ei îi leagă şi Colegiul Medicilor şi partidul în care Aurel Nechita e un fel de decan, ca şi la FMF. Oricum, în doi ani de cărat morţi de la locul faptei, ca să zic aşa, fie şi numai cu 76 de lei pe bucată, tot s-a adunat de un miliard de ROL în punga celor din spatele afacerii Eternus M&M SRL. Că în faţă îi avem doar pe Alexandru Bostan şi pe Valerica Asanache, care-i şi administrator şi vânzător de sicrie, cruci şi alte furnituri de pomană care se găsesc în magazinul firmei, situat la parterul unui bloc de pe bulevardul Oţelarilor, vizavi de fosta piscină olimpică.

Cu juma de normă pe la Eternus mai prăşesc la cadavre şi Radu Marinel, zis Marinică, mâna dreaptă a lui Iuliu Fulga, cel ce l-a uns pe Marinică asistent coordonator la Morga SRL, plantaţie pe care amândoi dau cu biciul şi-n vii şi-n morţi, încât au ajuns să le plângă de milă salariaţilor de la Medicina Legală toţi morţii pe care îi cară de la locul faptei Marinică şi Toni Ciocan, alt ins cu un sfert de normă pe la Eternus.

Ia sicriul, neamule!

De la Eternus SRL

Deci, asistentul şef de la Morga SRL, Marinică Radu, cel înălţat nelegal în funcţia de şefu-su Fulga, din cauză că nu a parcurs toate etapele profesionale, pleacă cu una din cele două maşini ale firmei Eternus M&M SRL pentru a ridica morţii din judeţ. Despre cadavre sunt anunţaţi de către poliţie, care îi şi conduce până la locul faptei. De fapt poliţia anunţă Laboratorul de Medicină Legală unde şef de plantaţie este dr. Iuliu Fulga. Dar serviciul de colectare a cadavrelor de la locul faptei şi transportarea acestora pentru necropsie şi îmbălsămare la Morga SRL a fost externalizat acum mai bine de trei ani de zile. Şi aţi văzut în „Sub pământ SRL” cum a fost gândită la rece în Morga Spitalului Judeţean această afacere. Dar, să revenim. Ajunşi la locul cadavrului, Toni Ciocan îşi ia rolul de propagandist, de agent de vânzări, în primire şi lămureşte rudele mortului să cumpere sicriul şi cele trebuincioase de la magazinul Eternus M&M SRL, tot firma ocupându-se de eliberarea rapidă a certificatului de deces, de transport, depunere la capelă, înhumare şi pomană, pentru mai toate restaurantele pomenile fiind mult mai rentabile decât revelioanele, mai ales că pică cu nemiluita într-un an, nu ca anul nou!

A, am uitat un episod cu Marinică, din care rezultă cât de mult îl iubeşte conf. univ. dr. Fulga. Deci, Marinică e vitezoman şi a rămas fără permis. Dar a continuat să conducă şi vii şi morţi, fără permis. A fost prins în trafic de către poliţişti, care i-au făcut dosar penal. Asociatul din spatele Eternus a intervenit la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi încât Marinică a scăpat doar cu o amendă de 70 de lei şi 30 de zile de muncă în folosul comunităţii!

Angajaţi fictiv la Eternus

Somăm conducerea ITM Galaţi să verifica halul în care sunt făcute angajările la Eternus M&M SRL Galaţi. În afară de cei cu sferto-norme, enumeraţi deja, vă mai dăm un exemplu, care este în lucru la Serviciul Antifraudă din cadrul IPJ Galaţi. Iată, Petrică Vârtosu este angajat fictiv la Eternus, el fiind patron de spălătorie auto, amplasată pe drumul de centură. Aici sunt spălate cele două maşini de transport cadavre ale Eternus M&M SRL, chipurile prin contract. Doar că acesta s-a transformat în angajarea cu regim de două ore pe zi a lui Petrică Vârtosul la Eternus.

Da, dar a fost o vreme când Eternus nu spăla decât o maşină, că atâta avea.

Iar când se defecta, o foloseau pe aia a Laboratorului de Medicină Legală, de s-au speriat până şi auditorii Camerei de Conturi Galaţi când au văzut câtă benzină era decontată pe o singură maşină de stat! De aia şi externalizarea activităţii de transport cadavre, activitate câştigată atunci, în 2012, de SC Recviem SRL, firmă mătrăşită la licitaţia nelegală din 2013.

Învechirea morţilor

Afacerea cu morţi este una cât se poate de vie! Căci, atunci când ajungi cu mortul la Laboratorul de Medicină Legală pentru necropsie şi îmbălsămare, dai de viii lui Iuliu Fulga de la Etersusul lor. Petenţii noştri,care s-au izbit de astfel de tratamente de le-a crescut părul şi unghiile la morţi, ne-au relatat ce li s-a întâmplat dacă n-au cumpărat sicriu de la magazinul Eternus M&M SRL.

Aparţinătorii sunt plimbaţi şi ţinuţi pe holurile de la Morga SRL de li se învechesc morţii, mai ales că alde Eternus nu au nici o maşină frigorifică pentru transportul cadavrelor. Păi când ei un mort proaspăt din nordul judeţului de la circa 150 de kilometri, când afară sunt 42 de grade Celsius, în dubă se fac lejer 60-70 de grade, de dă mortul în clocot şi putrefacţie în două ore, până la Morga SRL. Şi dacă nici nu te laşi convins de Marinică şi de Toni Ciocan să cumperi sicriul şi celelalte servicii de la Eternus M&M, sigur îngropi un putred de mort până primeşti certificatul constatator de deces din mâna stăpânului de plantaţie, dr. Iuliu Fulga, atunci când dă draku să-ţi moară mortul în tura acestuia.

Vom reveni cu punctul de vedere al ITM, Antifraudă, al directorului spitalului, dr. Debita, cea pitită sub pulpana decanului pesede, şi a cui o mai fi capabil să fie autorizat în Republicuţa Galaţi.

Gelu CIORICI 24 - aprilie - 2015

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Stângă este un acc

Încet, încet, lumea lui Stângă şi a camarilei juvenile care ...

Comat SA Galaţi, ve

Suspansul privind sentinţa ce se va pronunţa de Tribunalul Galaţi ...

Un alt avocat gălă

Avocatul Deleanu Mihai face parte din Baroul Galaţi de prin ...