logoImpact EST nr. 890 - 26.10.2021

judecator diana oancea_8056Judecătorul sindic Oancea sfidează Dispoziţia Curţii de Apel Galaţi

 

Suntem cu atât mai mult în vintrele Republicuţei Galaţi cu cât ne apropiem de interioarele Palatului cu Justiţie. Justiţie viciată de interese şi ordine din afara sistemului care exced imparţialitatea judecătorului cel puţin.

Suntem din nou în mereu actuala AFACERE HORTIGAL, actuală din 20 iulie 2001, când creditorul Makinvest COM SRL Galaţi a deschis procedura de faliment a Hortigal, până iacătă, dincolo de azi, mâine, poimâine.

 

O instanţă inferioară dă la spate decizia instanţei de control

Doamna Diana-Mihaela Oancea (foto) a ţâşnit din poziţia de Preşedinte a Judecătoriei Galaţi în cea de judecător-sindic al Tribunalului Galaţi, economicul putând determina politicul, nu numai invers.

Despre acest nou serial care va aduce în prim-plan dezvăluiri condamnabile în orice stat de drept, vom puncta doar câteva repere esenţiale pentru a înţelege corect parcursul acestui demers jurnalistic, fără a avea pretenţia că emitem judecăţi de valoare, atâta timp cât lucrăm cu marfa clientului din… servicii, politică, justiţie, poliţie, toţi legaţi de interese clientelare de clan, pentru care şi-au fabricat săgeţi lansate pentru a mătrăşi economia.

Deci Curtea de Apel Galaţi, instanţă de control, prin Decizia civilă nr. 462/19.06.2013 a dispus ca în rejudecarea falimentului SC Hortigal SA Galaţi, judecătorul sindic (respectiv Doamna Diana-Mihaela Oancea – n.a.) să analizeze situaţia bunurilor debitoarei, să pună în aplicare hotărârile pronunţate în cauză, să se efectueze o inventariere a bunurilor, să se verifice creanţele de încasat, drepturile litigioase, bunurile mobile şi imobile, şi să ia toate măsurile necesare pentru intrarea în legalitate.

Facsimil 1 Facsimil 2 Facsimil 3 Facsimil 4Dar surpriză: nesupunere, superficialitate sfidare, fapte nereale, neprofesionalism, care să prevaleze dintre ele? Or toate la un loc? Căci iată ce constatăm din Sentinţa civilă nr. 509 de închidere a procedurii de faliment, pronunţată în Dosarul SC HORTIGAL SA Galaţi, nr. 1/121/2001 al Tribunalului Galaţi. Judecătorul sindic Doamna Diana-Mihaela Oancea sfidează dispoziţiile instanţei de control şi în mod cel puţin superficial face o înşiruire de evenimente şi fapte nereale pe care le prezintă, neprofesionist, ca fiind desfăşurătorul unei proceduri de faliment care durează de 14 ani! Şi vom şi demonstra şi asta în episoadele care urmează (vezi facsimilele nr. 1,2 şi 3 din ediţia online).

Bomboana de pe această uriaşă colivă o constituie proba indubitabilă care demonstrează că procedura de faliment a SC HORTIGAL SA s-a desfăşurat sub bagheta Doamnei Diana-Mihaela Oancea, cu încălcarea legii, este adresa nr. 260-20.03.2014 a lui M.G. Expert SPRL Galaţi, prin care acesta renunţă la mandatul de lichidator judiciar al debitoarei, solicitând în mod expres, desfiinţarea tuturor actelor îndeplinite de el după trimiterea dosarului spre rejudecare. (vezi facsimil nr. 4 din ediţia online).

Fix în această împrejurare, şi fără să facă o analiză concretă a cauzei judecătorul sindic D.M.O. închide procedura de faliment. (vezi iar facsimil nr. 3). Jenant şi absolut nelegal, pentru că singura preocupare a judecătorului sindic a fost să şteargă urmele, dimpreună cu cei pe care i-a dirijat, pentru a scăpa de contestatarii păgubiţi şi, împreună cu noul lichidator judiciar să creze o aparenţă de legalitate printr-un falş acoperiş de nori, să treacă repede peste toate nelegalităţile semnalate, să ocolească măsurile concrete dispuse de instanţa superioară prin Decizia nr. 462/19.06.2013 pronunţată de Curtea de Apel Galaţi, dispoziţii clare ca vaca, prin care se solicită analizarea tuturor celor semnalate de către părţi.

Vor urma dezvăluiri uluitoare, care nu fac decât să ne pierdem speranţa în independenţa aceste Redute care este Justiţia, independenţa clădită cu sacrificii, cheltuieli, susţineri de la cele mai înalte nivele ale UE şi ale Statului Român, de acei judecători care au ales întărirea rolului Justiţiei, nu slujul şi beneficiile personale.

A consemnat, Gelu CIORICI 3 - septembrie - 2015

2 Responses so far.

  1. […] debitori». Din păcate Diana-Mihaela OANCEA, fost preşedinte al Judecătoriei Galaţi (detalii AICI), nu a aflatde această modificare… operată încă din 8 iulie […]

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

DRAGĂ U.E.,

Nu suntem ignoranţi, dragă UE, ci ignoraţi... Prin capitalele tale din ...

Flux de vaccinare la

În urmă cu puțin timp s-a decis suplimentarea cu încă ...

Declaraţie Diplomat

București, 22 octombrie 2021   Violența împotriva femeilor și fetelor există în ...

Informare - centru d

Primăria municipiului Galați informează că, începând de luni, 25 octombrie ...