logoImpact EST nr. 887 - 26.09.2021

Anul trecut, în ajunul Serbărilor Galaţiului, câteva sute de mici întreprinzători protestau pe esplanada de la Romarta. Oamenii erau nemulţumiţi de cum se purta cu ei Marius Adam, managerul firmei Vision Improve dinBraşov, căruia aleşii noştri i-au oferit să se ocupe de organizarea Serbărilor Galaţiului. Adam împărţea spaţiile destinate micului comerţ ambulant şi era acuzat că ar fi cerut şpagă pentru a le atribui standuri unde să-şi vândă produsele. Plus că preţul era mai mare faţă de cel discutat iniţial de comercianţi cu reprezentanţii municipalităţii.

Pe principiul „dacă tot a fost scandal anul trecut, de ce să schimbăm lucrurile anul acesta”, Primăria Galaţi a procedat şi acum exact la fel: în loc să încaseze bani frumoşi, a concesionat pe nimic zona comercială aceleiaşi firme din Braşov. Trebuie să recunoaştem că un lucru s-a schimbat: faţă de anul trecut, firma nu mai e chiar la fel, deoarece între timp a intrat în insolvenţă. Aceasta a fost cerută de Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Braşov în luna septembrie, în dosarul 6704/ 62/ 2013 înscris la Judecătoria Braşov. Pe ce criterii ajunge o firmă, în pragul falimentului, să fie preferată de PrimăriaGalaţi, este una din întrebările la care ne-ar plăcea să primim un răspuns.

Pentru a nu fi cârcotaşi, trebuie să recunoaştem că aceşti braşoveni se pricep nu doar să supere, dar şi să relaxeze oamenii: Vlăduţa Adam (fostă Bercea, din aceasta toamnă soţia lui Marius Adam) este implicată şi ea în Vision Improve, dar trudeşte din greu şi spre bunăstarea unui salon de masaj erotic. Şi, ca orice întreprinzător care se respectă, produce locuri de muncă: „salon de masaj erotic dinBraşovangajează maseuze cu/ fără experienţă”, se arată într-un anunţ postat de Vlăduţa pe site-ul braşov.top-10.ro.

Trecând peste can-can-urile economice, juridice şi erotice, mai merită menţionat un fapt: micii negustori au plătit 800 de lei pentru a închiria, 3 zile, un spaţiu de 6 mp. Pe care nu se afla nimic. Spaţiu pe care firma dinBraşovl-a primit de la Primăria Galaţi pentru 18 lei (3 lei/mp). Concret, firma braşoveană a încasat de 44 de ori mai mult decât a dat! Semn că până şi o firmă în pragul falimentului se pricepe să facă profit fabulos pe spatele gălăţenilor, dacă vrea municipalitatea.

 

OPOZANTUL 6 - decembrie - 2013

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

16 universităţi di

În total, România este prezentă cu 16 universităţi în topul ...

Întreruperile de en

Ca urmare a sesizărilor venite din partea cetăţenilor, dar şi ...

Incidenţa judeţul

INCIDENTA JUDETUL GALATI 23.09.2021

COMENTARIU Marius Op

PNL-ul i-a deziluzionat, rînd pe rînd, pe mulţi. Personal, mi-am ...