http://impact-est.ro/wp-content/uploads/anunt-nou.jpg
logoImpact EST anul XXIII – 2024, nr. 984 - 25.06.2024

De curând am aflat că în anul 2005 a fost promulgată legea îngrijirii medicale la domiciliu, prin care toate persoanele asigurate au dreptul la 90 de zile de îngrijiri medicale la domiciliu în 11 luni, plătite de CJAS.
Iată că, în mai 2018, gălăţeanul Lucian Stanciu reuşeşte să obţină avizele necesare pentru a încheia contractul cu CJAS. Pentru a informa cititorii Impact-est despre cum pot beneficia de aceste servicii am fost la sediul firmei Medigal House de pe str. Sf. Spiridon nr. 3, în incinta Parohiei armene, şi am discutat cu administratorul firmei.

Reporter: Domnule Lucian Stanciu, de ce Medigal House la Galaţi?
Lucian Stanciu: Această firmă am deschis-o din dorinţa de a oferi servicii exact aşa cum îmi doresc ca eu să fiu servit, punând pe primul plan nevoile pacientului. În concepţia mea, dacă noi, firmele de îngrijiri medicale la domiciliu vom oferi servicii de calitate, oamenii vor prinde încredere în noi şi vom reuşi să mai degrevăm spitalele de cazuri care pot fi tratate şi la domiciliu.

Rep.: De unde ideea deschiderii acestei firme?
L.S.: Având-o pe mama care are experienţă în acest domeniu, lucrând 11 ani la o astfel de firmă, am avut posibilitatea să mă documentez şi totodată să fiu susţinut în deschiderea şi oferirea tratamentelor la un standard ridicat.

Rep.: Există costuri din partea pacienţilor pentru aceste servicii?
L.S.: Nu, aceste servicii sunt total gratuite, inclusiv materialele pe care le consumăm (perfuzoare, seringi, pampers etc.)

Rep.: Ce servicii oferiţi?
L.S.: Este o gamă foarte largă de servicii care se oferă şi în spital, de la schimbat pamperşi până la kinetoterapie individuală. Avem medici, asistenţi medicali, kinetoterapeuţi, infirmieri.

Rep.: Pacienţi aveţi?
L.S.: Avem, dar din păcate sunt foarte multe persoane care nu cunosc această lege. Persoane care neştiind de acest drept al lor ajung să plătească pentru aceste servicii, iar costurile sunt destul de mari.

Rep.: Care sunt avantajele îngrijirii la domiciliu?
L.S.: Unul din avantaje este evitarea administrării tratamentelor de către familie după cum au citit pe net, fără să ţină seama de consecinţe. Un alt avantaj extrem de important este faptul că beneficiarul rămâne în mediul familial, ceea ce îi asigură confortul psihic. Încă un avantaj este acela că persoană în nevoie primeşte toate îngrijirile necesare de la profesionişti şi la acestea se adăugă şi implicarea familiei in procesul de îngrijire, ceea ce oferă mai multă încredere din partea pacientului, ştiind că îi are alături de el tot timpul, fără a aştepta „ora de vizită”.
Din alt punct de vedere, dacă luăm în considerare că kinetoterapia solicită foarte multă implicare fizică din partea pacientului, ceea ce uneori poate fi dureros, având alături de el familia care să-l încurajeze, este deja un avantaj important, respectiv creşterea încrederii şi a stimei de sine şi, mai ales, atingerea scopului oricărui tratament de recuperare şi creştere a calităţii vieţii pacientului.

Rep.: Care este impactul serviciilor de îngrijire la domiciliu asupra sistemului de sănătate?
L.S.: Noi putem asigura continuitatea actului medical, se evită internările repetate ale unor bolnavi cronici, nejustificate din punct de vedera medical, scade numărul solicitărilor serviciului de urgenţă sau a medicilor de familie, se reduce aglomerarea inutilă a spitalelor sau ambulatoriilor de specialitate.

Rep.: Cine poate beneficia de aceste servicii?
L.S.: Pacientul sau aparţinătorul trebuie să ceară de la medicul specialist sau medicul de familie recomandare de îngrijiri medicale la domiciliu, cu acea recomandare se duce la casa de asigurări, ataşând o copie după buletinul pacientului, al aparţinătorului, un cupon de pensie (dacă e cazul) şi o dovadă că aparţinătorul este rudă sau are împuternicire pentru a-l reprezenta. Casa de asigurări verifică dacă persoana a beneficiat de cele 90 de zile şi apoi avizează. După ce are acea viză pe recomandare, ne poate suna la telefon 0761.671.743 sau 0745.426.150 iar noi ne deplasăm la domiciliu şi preluăm pacientul.

Rep.: Ce transmiteţi potenţialilor pacienţi ai Medigal House?
L.S.: Le transmit tuturor că este pentru binele lor să profite de şansa de a primi la domiciliu tratamente de specialitate efectuate de specialişti bine pregătiţi.

A consemnat Silviu Teodoru 14 - decembrie - 2018

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

#HaiRomania

Acum două săptămâni, după 0-0 cu Liechtenstein, se punea problema ...

LA GALERIILE DE ART

Salonul de vară al artiștilor plastici gălățeni Preponderența figurii umane Așteptat cu ...

Hai, România!

1. "Ne-au luat băieții prin surprindere, știți", îmi aruncă în ...

Info - ecran pentru

Primăria municipiului Galați informează că meciurile naționalei de fotbal a ...