http://impact-est.ro/wp-content/uploads/anunt-nou.jpg
logoImpact EST anul XXIII – 2024, nr. 981 - 19.05.2024

Un japonez , om de afaceri , presedintele sucursalei unei societăţi nipone în România, a fost muşcat de un câine vagabond, noaptea, când se-ntorcea de la birou. Era în spatele unui bloc, chiar in faţa Guvernului României . Un locatar din imobil a declarat ca l-a văzut căzut, dar, fiind noapte, a crezut că e beat. Muscătura , atingându-i artera de la picior, a produs o hemoragie puternică.Dimineaţa a fost găsit mort. Japonezul.

În urma seismului din 11 martie 2011 si a tsunami-ului care a urmat , în Japonia au pierit zeci de mii de oameni . Pagubele sunt de neimaginat. Au fost şterse , de valul uriaş , asezări întregi . In România s-a organizat un teledon , pentru strângerea de fonduri , pentru sinistraţii japonezi . S-au strâns in jur de ….20.000 de euro. La nici zece zile de la catastrofă , ambasadorul Japoniei a dăruit, din partea ţării sale, un pian. Este vorba de un instrument de mare valoare , estimat la câteva zeci de mii de euro , iar beneficiarul este Filarmonica din Sibiu ,care performa la ….un pian dezacordat. Ambasadorul a declarat că, chiar în condiţiile triste prin care trece ţara sa, Guvernul de la Tokio făcuse promisiunea acestei donaţii, cu o săptămâna înaintea cutremurului.

În perioada imediat următoare tragicului eveniment din Japonia , datorită problemelor de aprovizionare şi transport , cetaţenii japonezi care cumpară alimente, nu pleacă decât cu un singur produs, să ajungă la toţi .

La Slatina , la inaugurarea unui hypermarket , cetatenii români au stat la o coadă de câtiva zeci de metri . Coada s-a format cu o zi inainte. Fiind preţuri promoţionale, la sectorul de tigăi de teflon, mai mulţi bătrâni au fost striviţi în îmbulzeală. Doi dintre ei se află la spital, cu traumatisme.

În Japonia , tot după tsunami , într-un hypermarket , s-a întrerupt curentul electric . Fiind întuneric , toţi cumpărătorii au lasat jos tot ce vroiau să cumpere şi au parasit magazinul, în linişte . Nu a dispărut nimic.

Într-un magazin din Suedia , hotii romani au furat un televizor , cu diagonala de 108 cm. Între fuste .

În România , la Mamaia , au fost aduşi si plantati palmieri . Investitia s-a ridicat la nivelul sutelor de mii de euro . Până toamna , toţi s-au uscat ! Şi in Bucuresti , la Universitate, punctul zero al orasului, au fost plantaţi palmieri. Aici nu s-au uscat, ca nu au mai apucat; au fost furaţi ! Toţi ! Şi tot pe litoralul românesc, la Eforie Sud , acum câteva ierni, au fost defrişate două alei de arbori , care duceau spre faleză. Erau plantaţi pe vremea cand staţiunea se numea Carmen Silva( a fost înainte să se numească Vasile Roaită ). S-au pus pe foc !

Populatia Japoniei era duminică , la ora 16 ,00 de 123 921 418 locuitori , răspandiţi prin toate insulele arhipelagului. In 2012 , populaţia României nu se ştie cât este. Se estimeaza ca ar fi intre 18 si 22 de milioane, functie de cine numără . P.S. Câinele care l-a muşcat pe japonez a fost prins şi s-a hotărât euthanasierea lui. A fost salvat , la intervenţia unor organizaţii umanitare . Azi se află in Germania, fiind adoptat de o familie. Dar cu restul ….?

9 - noiembrie - 2012

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Galaţiul meu!

[video width="640" height="360" mp4="https://impact-est.ro/wp-content/uploads/Danut-Lungu-Galatiul-meu.mp4"][/video]

A murit Bernard Pivo

Mai jos, un text despre bătrânețe... "Bătrânețe Aș fi putut spune: Îmbătrânirea ...

Conferinţă şi lan

La data de 16 mai 2024 se împlinesc 132 de ...

HARD BOOK CAFÉ FIFT

Joi, 16 mai 2024, în sala AS012, la ora 13.00, ...

„ Erotismul marchi

Donatien Alphonse François de Sade (1740-1814), descendent al unei familii ...