logoImpact EST nr. 893 - 27.11.2021

Dacă până anul acesta existau trei salarii minime, funcţie de postul ocupat şi funcţie de studii, mai ales, din 1 ianuarie 2020 a devenit chinul drakului pentru calculatorii de salarii.
Despre salariul minim brut, am scris pe larg în ediţia de faţă. Dar chisnovaticii ăştia de tip Cîţu au păr unde nu trebuie! Ăla cu şcoala profesională, adică nea caloriferistul, este pus să-i scape caloriferul peste picioare celui cu studii superioare, ambilor oferindu-li-se un salariu minim de 2.676 de lei. Doar când omul cu facultate vine şi cu un masterat ajunge la minim brut de 4.014 lei.
Cum era şi firesc, legea a fost iniţiată de deputaţi pesede: Adrian Solomon şi Gabriel Petrea, care se dă de la Pro România.

Apar 11 noi tipuri de salarii minime


IMM-iştii vor stabilirea unui salariu minim pe oră

Cu noul limbaj de rumeguş, specific inclusiv activiştilor din mediul antreprenorial, Florin Jianu, preşedintele CNIPMMR (Consiliul Nţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România – lungă a lui Toderică, bre!), a declarat la momentul oportun:
„Prin această lege se introduc mai multe salarii brute minime pe economie. Consiliul nu susţine diferenţierea salariului minim pe economie în funcţie de diverse criterii, cum ar fi sectoarele de activitate sau educaţia pentru salariaţi din diverse sectoare. Noi am spus public că ar trebui să fie analizată posibilitatea introducerii unui salariu minim pe oră, nu pe lună, plata fiind făcută în funcţie de numărul de ore lucrate, cu îmbunătăţirea corespunzătoare a Codului muncii.”
No comment!

Gelu CIORICI 11 - iunie - 2020

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Doi judecători ai C

Justiţiabilul Ion Banu este de zeci de ani într-o bătălie ...

Ex-deputatul gălă

Implicat într-un dosar de corupţie, alături de prim-procurorul gălăţean Roşca ...

Guvernul Ciucă ia

Eficientizarea companiei TAROM, continuarea procesului de modernizare a infrastructurii aeroportuare ...

Având şapca lui Le

Dacă intraţi pe siteul Impact-est şi daţi căutare, sus ...