logoImpact EST nr. 899 - 21.01.2022

Era miercuri, 11 noiembrie, când DIICOT-Structura Centrală făcea sute de percheziţii în 11 oraşe din ţară. Pe acest fundal al luptei contra grupărilor interlope, unul parcă cu tentă electorală, şi procurorii DIICOT-Structura Teritorială Galaţi, împreună cu poliţişti judiciarişti din Biroul pentru Combaterea Criminalităţii Organizate, condus de generalul Dănuţ Lefter, au dat o grea lovitură mafiei zonale, reţinându-l pe V.P. al cărui nume este total necunoscut în lumea interlopă. Desigur, în comunicatul DIICOT-ST Galaţi, nu este spus nici numele celui aflat în beciurile poliţiei şi, mai ales, nu ne sunt dezvăluite numele complicilor celui acuzat de comiterea unor infracţiuni de camătă, şantaj şi spălare de bani, fiind vorba despre notari publici şi executori judecătoreşti. Printre cele 10 locaţii percheziţionate s-a aflat şi locuinţa fiului lui V.P., situată gard în gard cu viloaica lui Răducan Oprea. Acestuia i-a fost săltat şi autoturismul Mercedes, chiar dacă era înmatriculat pe numele său, ne-au declarat surse apropiate evenimentului.

Comunicatul DIICOT – ST Galaţi

„Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Galaţi împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Galaţi au făcut miercuri, 11 noiembrie, 10 percheziţii domiciliare, pe raza municipiului Galaţi, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de camătă, şantaj şi spălare de bani.
După semnarea contractelor de împrumut de către victime, liderul grupării infracţionale trecea la următoarea etapă a planului infracţional, cu concursul şi în acest caz al celorlalţi membri ai grupării, precum şi al unor notari şi executori judecătoreşti, ce consta în exercitarea unei presiuni psihice permanente asupra victimelor, care ajungeau astfel să fie aduse în situaţia de a fi subjugate psihologic, starea de teamă ce le era indusă dominându-le toate acţiunile şi ajungând astfel să semneze orice tip de documente cere le erau solicitate de către membrii grupării, de teamă să nu fie executate silit.”

Un lider de grup infracţional care punea murături!

Aşa – zisul lider al grupului infracţional organizat, dimpreună cu soţia sa, D.M.P au două firme în Galaţi: Valdof Pro SRL, şi Valdof Impex I.F.N. SRL Galaţi. Cea de a doua funcţiona ca instituţie financiară nonbancară şi a fost infiinţată în 2003. Conform datelor ministerului Finanţelor Publice, în anul fiscal 2019 firma în cauză a avut o cifră de afaceri de 155.514 lei şi un profit net de 60.128 lei, cu trei salariaţi, cel mai bun an al firmei a fost 2012, când cu şase salariaţi a făcut o cifră de afaceri de 311.877 lei şi un profit net de 206.729 lei, semn că cele trei case de amanet ale familiei au mers în plin.
Dar site-ul Valdof Impex IFR SRL are un apendice prin care face o trimitere la showroom-ul cu limuzine de lux rulate, de pe strada Henry Coandă, în stânga ultimului Lidl. Se induce ideea că firma în cauză asigură finaţarea achiziţionării autoturismelor expuse, fiind postat şi un număr de telefon mobil pentru informaţii suplimentare.
„Cum naiba să se ocupe un astfel de om, despre care ştiu că mai toată vara târzie şi toamna s-a tot ocupat de punerea la saramură şi la oţet, pentru iarnă, a lugumelor ?!”, s-a arătat uimită o persoană care l-a identificat pe un cunoscut, ca fiind cel reţinut 24 de ore pentru anchetă, căruia instanţa i-a dat decizie de arest pentru 30 de zile.
Tătucul V.P. decidea termenele cămătăriei, sumele şi tipul de presiune exercitată!
Din informaţiile pe care le deţinem, necunoscutul V.P. se pare că era drakul gol şi liderul grupului infracţional. Se spune că el lua toate deciziile legate de sumele şi persoanele cărora li se acordau împrumuturi, inclusiv termenele, dobânzile şi garanţiile. Tot el stabilea şi ce mod de presiune trebuie exercitată asupra fiecărui împrumutat, pentru a-l aduce în faza executării silite a gajului.
Sigur că tot el studia situaţia financiară şi imobiliară a celor care apelau la împrumuturi, valoarea acestora trebuid să fie cel puţin dublă ca valoare în raport cu suma împrumutată.
Tot din sursele noastre rezultă că la audieri au fost citaţi toţi salariaţii celor trei case de amanet, care erau folosiţi pentru ca în numele lor să fie încheiate acte notariale, în calitate de creditori.
La valoarea împrumutului era adăugată din start şi dobânda, deci nefigurând ca sumă adăugată cu titlu de dobândă.
Desigur, cei în cauză nu primeau decât suma împrumutată, în nici un caz întreaga sumă înscrisă în actul emis de către notarul public.
Oricum, rămânem pe fază şi curând vă vom spune şi numele notarilor publici şi pe al executorilor judecătoreşti de cartier!

Gelu CIORICI 20 - noiembrie - 2020

One Response so far.

  1. Emil spune:

    Un singur executor se poate bagă la asemenea golanii pe raza județelor Galati și Braila ! Pozează in om cinstim dar este un mare escroc ! Badiu Florin

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Dan Dobrea şi-a cun

Frumoasa şi distinsa co-fondatoare a restaurantului THE LIVINGROOM din Galaţi, ...

A venit vremea ţapi

O spun cu părere de rău, dar a venit vremea ...

Un interviu CUTREMUR

Ioan Sabău Pop, Prof. Universitatea „Petru Maior” din Târgu Mureş, ...

Scrisoare deschisă

Confederaţiile patronale şi confederaţiile sindicale representative semnatare îşi exprimă îngrijorarea ...

Eficienţă şi efic

Municipiul Galați, în parteneriat cu Direcția Generală Anticorupție/Unitatea de implementare ...