http://impact-est.ro/wp-content/uploads/anunt-nou.jpg
logoImpact EST anul XXIII – 2023, nr. 933 - 04.02.2023

Incasari numerar de la persoanele fizice. Este obligatorie utilizarea caselor de marcat electronice?

Un SRL cu domeniul de activitate 7112 (activitati de inginerie) factureaza servicii de proiectare catre persoane fizice in baza unui contract… Daca incaseaza numerar poate sa foloseasca factura si chitanta, sau este obligata firma sa achizitioneze casa de marcat si sa emita bon fiscal pentru acele servicii de proiectare?

Raspunsul expertului fiscal Mariana Prejbeanu:

…citeste AICI articolul integral »
Raportare fiscal-contabila SAF-T

Actele fiscale transmise prin SPV vor fi considerate comunicate direct de la data punerii lor la dispozitia contribuabililor

Ordonanta 31/2022 pentru modificarea si completarea Legii nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala a fost publicata in Monitorul Oficial nr. 857 din 31 august 2022.

Un nou Proiect de Ordonanta pus in dezbatere publica de Ministerul Finantelor aduce o schimbare majora legata de comunicarea actelor fiscale electronice. Aceste documente transmise prin SPV vor fi considerate comunicate direct de la data punerii lor la dispozitia contribuabililor.

…citeste AICI articolul integral »

Vrea sa dea in judecata si sa ceara despagubiri

In sedinta de azi, s-a discutat majorarea salariala din 01.09.2022. Juristul nostru a spus ca vrea sa dea in judecata grupul USR care a blocat ca majorarea sa se faca din 01.07.2022, pentru ca noi, toti angajatii institutiei stam fara recuperarea taierii salariilor, adica avem doar 50% acordati din taierea facuta pe timpul lui Basescu.
Juristul nostru a spus ca nu este normal ca doar in invatamant si in sanatate sa li se tot dea  majorari de salarii.

…citeste AICI articolul integral »
Ghidul practic al contabilitatii in 2022. Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete

Sectiune noua pe portalul ANAF – Schimbul automat de informatii in domeniul impozitelor directe

In vederea facilitarii conformarii cu obligatiile instituite in sarcina institutiilor financiare, Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) pune la dispozitie o noua sectiune dedicata schimbului automat de informatii in domeniul impozitelor directe.

Prin intermediul acestei pagini, institutiile financiare din Romania care au obligatia sa aplice normele de raportare si diligenta fiscala in scopul realizarii schimbului de informatii in temeiul instrumentelor juridice de drept international la care tara noastra este parte, au acces la urmatoarele informatii:

…citeste AICI articolul integral »

Sume ridicate de la banca de catre administrator. Care este monografia contabila?

Cum se procedeaza in situatia in care administratorul societatii ridica sume de la banca fara justificare? Prezentam in continuare tratamentul contabil si fiscal cu ajutorul specialistului nostru in domeniu.

In situatia in care administratorul este si angajat, in ce mod se procedeaza privind banii ridicati de la ATM care nu sunt depusi in casierie, ci sunt cheltuiti in scop personal? Care este monografia contabila si ce documente ar trebui ca justificare?

…citeste AICI articolul integral »
contabilul.ro 5 - septembrie - 2022

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Directorii şi juri

Deseori, Gelu mi-a spus că scriu prea scurt, puţin, redus, ...

NIMIC FĂRĂ DUMNEZE

Puţine ţări din lume se pot mândri cu o istorie ...

Joi la Galaţi a aju

Din 18 ianuarie, publicul din 14 oraşe din ţară a ...

Branza e pe bani si

Kim Kielsen este prim-ministru al Groenlandei, care este cea mai ...