logoImpact EST nr. 880 - 23.07.2021
  • Ion Ştefan face pe dizidentul din Administrația Parcului Natural Lunca Prutului Inferior și cică se opune avizului de mediu pentru construcția la Zona Liberă a centralei de cărbune Enel. Soția și fiica, șefe de fațadă la Administrația Parcului, nu se opun. Parcă poți să nu te opui ca soția să fie de acord cu scârba de centrală pentru care italienii de la Enel i-au plătit dârzului Ion deplasarea în Italia?
  • Important! Sindicatul Național „Solidaritatea” al Metalurgiștilor din România (SNSMR), invită candidații  tuturor partidelor politice, inscriși în cursa pentru un fotoliu de parlamentar  la  alegerile din 09 decembrie 2012, la  o întâlnire/dezbatere, pe tema viitorului industriei metalurgice românești și a Sidex-ului în special. Așteptăm confirmarea  prezenței  dvs. la o data pe care o vom stabili de comun acord. Cât credeți că or să aștepte? Până la următoarea campanie?
  • Am intrat în rândul lumii, fraților. Pe ce ne bazăm? Foarte simplu. Grupul de marketuri Lidl a inaugurat două noi magazine, în Galaţi şi în Cluj-Napoca. Asta era: suntem la egalitate cu Cluj Napoca, chiar dacă noi am ajuns pe la locul 21-22 privind PIB-ul pe cap de cumpărător. N-avem bani, dar avem marketuri. De câteva zile, îl avem și pe cel de – al 153-lea, că măcar aici să fim înaintea Clujului, care îl are pe al al 154-lea. Foarte tare, aproape la bătaie și la spartul geamurilor, s-a ținut și la Galați faza cu concursul  „3 minute de cumpărături”, devenit deja tradiţie la fiecare deschidere de magazin. Astfel, în săptămâna inaugurării, toţi clienţii care au un coş de cumpărături de minim 100 lei au posibilitatea să se înscrie la concursul „3 minute de cumpărături”. Norocosul câştigător intră în cursa contra cronometru de 3 minute în urma căreia va pleca acasă cu tot ceea ce reuşeşte să pună în coş. Trecem repede, repede peste faza cu concursul cu ziariști și directori. „Ai cam o oră să burdușești o pungă cu tot ce-ți iese în față de halit și băut din producția proprie”(hm, ne-am descurcat binișor!) ca să povestim despre nemții de la Lidl. Lidl este unul dintre cele mai mari lanţuri de magazine din Europa, activând în peste 20 de țări europene şi având peste 100 de centre logistice ce asigură aprovizionarea celor aproximativ 9.000 de magazine. Cu peste 170.000 de angajați, Lidl se numără printre primii 10 comercianți de produse alimentare la nivel mondial.
  • Ha, ha, ha, ha, ha, ha! Să pocnești de râs, bre! Cică Camera de Conturi a descoperit că operaţiunile economico-financiare ale AFDJ Galaţi nu bat cu realitatea economică, adică s-au plătit către SC Argos 267.000 de lei, sumă care nu era prevăzută în contract. Cică ar fi trebuit să reprezinte material săpat, pe măsuratelea, și în realitate sunt depuneri de materiale pe fundul apei. Ce nostimi sunt băieții ăștia! Păi asta este însăși rațiunea pentru care toate scursurile și mâlurile de partid(Mircea Cristea de la PNL, Florin Uzumtoma de la PDL) se adună la AFDJ- ca să se reverse când pe partea stângă a drăgii, când pe partea dreaptă. La mijloc de șalandă, se adună parandărăturile, ca de obicei, dar stau acolo foarte puțin. Şi Dobre, și Toader știu de ce.
  • De la datorii zero in 1989, România a ajuns la o datorie echivalentă cu 33,3% din PIB in 2011, deși s-a imprumutat de mai multe ori la FMI și a băgat cele mai dure măsuri de austeritate din Europa. Nu contează, Băsu ne lucrează! Vine rata către FMI din decembrie, când vom consemna și totalul banilor rambursați in 2012, adica 1,9 miliarde de euro. Dacă pentru aceste două rate sunt premise ca România să se mai „descurce „să plătească ratele, ceea ce va urma până în 2015 este incert. Reîncepe buzunărirea populației și a firmelor?

 

CroniCariul de serViciu 30 - noiembrie - 2012

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Idei şi muncă de

Ca majoritatea gălăţenilor, şi familia IOANOVICI - ALEXANDRU (Sandu) şi ...

Ce este mai vechi ş

Răspuns corect: conductele de tip sită. Aşa arătau luni, 19 ...

Un nea Caisă prăş

Lunea se întâmplă toate nenorocirile. De aia se şi spune ...