logoImpact EST nr. 871 - 18.05.2021

justitieExamenul pentru primirea în profesia de avocat, organizat de Uniunea Naţională a Barourilor din România (UNBR), va avea loc pe 14 septembrie 2015. După dezastrul de anul trecut, când promovabilitatea a fost de 9% , respectiv 3,5%, Uniunea a decis să majoreze taxele de examinare şi să modifice cererile de înscriere.

Au babacii bani, fă-te avocat Săndele!

În Baroul Galaţi sunt peste 500 de avocaţi, majoritatea lor fiind nevoiţi să vină cu bani de la părinţi pentru a se putea îmbrăca cât mai scump şi cât mai strident (mai ales tinerele avocat-cică pentru atragerea clienţilor!) şi pentru a-şi plăti dările la cabinetele individuale. Da, nu contează, facultăţile de drept produc pe bandă rulantă absolvenţi degeaba, slab pregătiţi şi cu o cultură generală precară, dovadă rezultatele de anul trecut. Aşadar, aspiranţii la profesia de avocat, stagiar sau definitiv, trebuie să depună cererile de înscriere la examen, la sediul barourilor în care urmează să-şi desfăşoare activitatea.

Babacii aspiranţilor trebuie să depună o taxă de 1000 de lei, anul trecut aceasta fiind de 800 de lei. Examenul va fi unul de tip grilă, care va conţine o sută de întrebări, din care 20 din fiecare materie de examen. Vor fi declaraţi admişi aspiranţii care vor obţine câte cel puţin zece puncte la fiecare disciplină în parte şi un punctaj total de cel puţin 70 de puncte.

Materiile de examen sunt organizarea şi exercitarea profesiei de avocat, drept civil, drept procesual civil, drept penal şi drept procesual penal.

Succes, dar nu ca anul trecut, când au luat examenul doar câţiva gălăţeni!

GECO 17 - iulie - 2015

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

În dosarul penal di

Gălăţenii au sfidat din nou instanţa Săptămâna trecută a avut loc ...

Şeful Casei de Pens

Încercăm să plafonăm cuantumul mare şi să creştem pensiile mici, ...

Funcţionar de prim

Funcţionarul public al unei primării, condamnat în trei dosare penale. ...