logoImpact EST nr. 886 - 20.09.2021

alexandru_ioan_cuza2La prima vedere, prezenţa oamenilor din partidul lui Geoană cu nişte insigne în chiept, care aveau înscrise iniţialele partidului la manifestarea de la statuia domnitorului Cuza, folosindu-l pe acesta drept agent electoral, ar părea o prostie demnă de „prostănacul lui Iliescu”

În foarte scurt timp, trăgând fără să vrei cu urechea, aflai de la unii purtătorii acelor insigne electorale care este deviza acestui partid: „neimplicat în hoţii şi corupţie”.

Am spus că această prezenţă ridicolă şi neruşinată ar fi, la prima vedere, o prostie dar nu este aşa şi încerc să explic. Toţi componenţii structurilor comuniste şi urmaşii acestora, mascaţi de 26 de ani în aproape toate partidele mari şi mici, şi-au dat seama că sunt complet compromişi şi atunci şi-au dat masca jos şi au şi început să trâmbiţeze cu glas tare binefacerile regimului comunist.

Modul de gestionare a întregii activităţi a ţării, instaurat cu glonţul şi cu bâta de Iliescu, a făcut posibilă naşterea şi multiplicarea un segment însemnat de populaţie sărăcit şi batjocorit care are toate motivele să îmbrăţişeze ideea că în comunism a fost mai bine (case gratuite, locuri de muncă garantate etc). La acest grup de oameni necăjiţi cărora nu le poţi sub nici o formă explica excrocheria şi nici nu poţi să-i condamni, se adaugă şi categoria oamenilor puţini care au depăşit limita sărăciei, dar dezorientaţi mai rău decât „cetăţeanul turmentat”.

Şi astfel Geoană şi grupul lui de 6-7% îşi vor lua locul la masa unde se va hăcui averea ţării, atât câtă mai este, timp în care ni se va explica solemn că nu a putut aduce „raiul comunist” din cauză că nu li s-a dat toată puterea.

Am fost surprins neplăcut de spectacolul dat de aceşti agenţi electorali prezenţi unde nu trebuia, de gălăgia din jurul meu în timp ce se intona imnul Ţării.

Nu mi-a redat o stare de spirit corespunzătoare momentului omagial nici povestea istoriei Unirii rostită de Cristian Căldăraru, directorul Muzeului de istorie care, într-una din locaţiile respectivei instituţii a amenajat, pentru câteva luni, în vara trecută, aspecte din „cotidianul comunist”, o „amenajare” care a constituit un „test profesionist” de dezinformare prin omisiune.

RDH 29 - ianuarie - 2016

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Aceşti habarnişti

Indivizii aceştia, care, cică, sunt ai noştri şi care hotărăsc,în ...

Gala premiilor PIMM

Mereu reuşeşte Marian Filimon, acum pentru a 20-a oară, să ...

Cică se vrea veceu

Aflăm că în laboratoarele Primăriei Galaţi s-a pus la copt ...