logoImpact EST nr. 891 - 28.10.2021

Şi uite că a venit şi clipa adevărului după douăzeci şi şase de ani de libertate religioasă, de construcţie şi ajutor instituţional, dar mai ales din partea populaţiei pentru Biserica Ortodoxă Română. Datul cărţilor pe faţă şi expunerea cruntă a realităţii necosmetizată şi îmbălsămată în permanenţă, ani de zile, de către propaganda post-decembristă a formatorilor de opinii şi sondaje măsluite, a fost prilejuită de catastrofa umană de la „Colectiv”. Concis o reacţie a reprezentanţilor Bisericii de tot rahatul, indolentă, iar mai marele, „Capul” Bisericii s-a făcut de tot râsul în Mercedesul său personalizat bălmăjind tâmpenii ce au înfuriat poporul, adică „oiţele Domnului”. Noi am mai spus, de nenumărate ori, stârnind mânia populimii gălăţene (şi nu numai) că aceştia de fapt, în majoritate, în frunte cu Casian la noi şi cu Daniel la Bucureşti, nu ne mai reprezintă în relaţia cu Dumnezeu, cu cele sfinte. Cum am mai spus, majoritatea sunt mânaţi de îmbogaţire şi putere, de cele materiale şi nu spirituale, că de fapt s-a creat o clasă privilegiată, fără taxe şi impozite, care viciază grav concurenţa loială în economia de piaţă, creând frustrare, nedreptate în rândul agenţilor economici, ai populaţiei împovărate peste poate de „dări”, a nedreptăţii faţă de celelalte culte minoritare. Religia în şcoli e propagandă şi nu istoria religiilor, bogăţia şi opulenţa afişată de capii Bisericii, în condiţiile unei populaţii sărăcite şi rupte în cur, neîmplicarea majoră în problemele sociale sunt tot atâtea motive pentru care percepţia este de ruptură dintre Biserică şi poporul credincios sau nu.

Dar cea mai ruşinoasă şi hulită a fost şi este ATITUDINEA de COMPLICITATE a BISERICII faţă de POLITIC, de clasa politică CORUPTĂ, PROASTĂ şi IMBECILĂ care a scos lumea în stradă şi care cere aruncarea acesteia peste bord. Iată, de bună credinţă fiind, cerem Preamarilor reprezentanţi ai Bisericii, în plan local lui Casian, să ne dea un singur exemplu de-a lungul timpului când aceştia să-i fi certat pe politicieni, să ia toiagul Înaltul şi să-i altoiască pe alde Nica şi Pâslaru, Dobre şi Toader şi ceilalţi deputaţi, senatori, preşedinţi etc. Păi cum să faci asta când eşti în cârdăşie cu Borfaşii politici, când stai cu mâna întinsă la ei şi cerceşti mălaiul necesar pentru construirea fără număr de biserici şi şcoleşti, tot fără număr, zeci de mii de popi, ce mai apoi vor fi plătiţi tot de populime. Şi pentru că cea mai MARE investiţie de capital post-decembrist, de douăzeci şi şase de ani, în ROMÂNIA a fost în Biserică, noi care nu spunem că a fost rău sau bine, în detrimentul altora sau nu, precum infrastructură sau capacităţi de producţie, aducătoare sigure de bunăstare, cerem următoarele: Să ne spuneţi cu cât (procentul) a scăzut numărul divorţurilor în România, dar al tâlhăriilor? Să ne spuneţi, voi, la un număr în prezent de peste 18.000 de biserici şi aproape 50.000 de preoţi, dacă suntem mai buni, dacă o ducem mai bine, dacă suntem mai instruiţi, noi ăştia ce sărutăm moaşte şi ne târâm în genunchi în jurul BISERICII?!?

ROMÂNIA nu a avut nicicând de-a lungul istoriei un procent de aproximativ 40% semianalfabeţi, iar genocidul produs asupra poporului român, prin plecarea din ţară a 4-5 milioane de oameni, nu vă apasă şi pe voi? Dar sutele, zecile de mii de copii rămaşi de izbelişte, nu sunt tot ai VOŞTRI? Nu sunt îngerii DOMNULUI?

Iată de ce nu vă înţelegem, de ce vă miraţi voi, domniile voastre, ierarhi ai Bisericii noastre SFINTE creştine, că zilele acestea, zeci de mii de oameni, majoritatea creştini, vă contestă, vă înjură, vă cer DEMISIA, ca oricărui alt muritor de rând.

La Galaţi, la CATEDRALĂ, joia trecută mii de oameni au strigat de aiurea o groază de mizerii pe care nu putem să le reproducem, ba mai rău, în semn de dispreţ au batjocorit simbolul credinţei noastre, lăcaşul de cult, au scuipat, ba unii au şi urinat, au lăsat mizerie intenţionat, cutii, pungi şi altele, într-un afront greu de imaginat.

O să spuneţi că au fost nişte derbedei, necredincioşi, satanişti, anti CRISTOS şi tot aşa, iar noi o să vă spunem că e necesară o analiză profundă a celor întâmplate, de conţinut şi nu de formă, fără etichetări şi luare în derâdere.

Lucrurile sunt mult mai profunde şi poate (sigur) este necesară şi îndeplinirea cerinţelor manifestanţilor de reformare nu numai a clasei politice ci şi o reformare a capilor BISERICII, o schimbare a acestora. Este nevoie şi în acest domeniu vital al credinţei, de oameni noi, cu capacitate de înţelegere a fenomenului NOU, de adaptare şi cuplare la necesităţile percepţiei clare că Biserica este a NOASTRĂ şi este păstorită de slujitori ai Domnului, cu dragoste de oameni şi nu mânaţi de interese meschine, puse în primul rând în slujba lor.

Înalt Preasfinţia Voastră, nu vă cutremuraţi, nu aveţi insomnie, nu aveţi regrete, pentru toate cele petrecute în aceste zile? Noi, DA! Pentru că suntem datori să apărăm Biserica Ordodoxă CREŞTINĂ, să apărăm credinţa în Dumnezeu, fără de care nu ne imaginăm înseşi existenţa noastră.

Observator 13 - noiembrie - 2015

2 Responses so far.

 1. gheorghe spune:

  Am gasit tarziu articolul…
  Daca iti sta in gat Crestinismul Ortodox cu ierarhii BOR de ce ai „pretentii”?
  Si de unde iti vin ideile aste?
  Te-a inspirat functionarul Vaticanului sau fese-buci unde stau „protestantii” cu nasu’ adanca bagat sa le spuna (oare cine?) ce si cum sa zica si sa fac, asa… ca niste manipulati docil?
  Nu ma astept la sentiment de jena (ca rusine este ceva la care „occidentalizarea” a renuntat…) dar atat reductionusm mental sa indrepti aiurea excitatia neuronala, sa te „iei” de Biseerica, de SOBORUL – toti crediniciosii! – ca nu joaca pe sarma cum vor dracii din imaginatia dumitale?
  Stii dumneata ca erau crestini acolo… si botezati…. si ne-apostaziati?
  Ca asta uinseamna sa te duci la astfel de spectacole – sa apostaziezi… ca asa zisa distractie – cu gesturi si cuvinte vantate = incantatii asta ionseamana (in legatura cu ce se facea aclo) – lepadarea de Hristos si proslavirea Diavolului.
  Ce vreti – sa fie spalata fata reala de inchinare anti-crestina?
  —–
  Innoirea Bisericii si a manifestarilor…?
  Pai asta face papa si cu protestantii – au renuntat la crwedinta si au ramas cu show-ul.
  Au terfelit Teologia (au omorat pe Dumnezeu si si-au „tras” altu’ – sef de stat la Vatocan si ailalti se cred toti preoti, azi si Dumnezei … „mai pe seara”, grohaind „in limbi” si tremurand de posedati ce sint) si va incanta cu decor de carton sa va duceti cu ei de mana in eternitatea uraciunii, la cazne fara scapare.
  Sa va lumineze Dumnezeu ca in saracia intelectuala care-l neaga, va omorati sufletul de buna voie.
  Adica, faceti voia proprie si nu a cui V-a dat viata.

 2. gheorghe spune:

  Un singur lucru mai spun: Statul este primul si cel mai puternic adversar al Bisericii.
  Daca nu stiati, lasati-va de scris…

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Zece la sută din Ar

Cu indemnizaţiile lor speciale, halesc bugetul Armatei cu polonicul. De ...

CONSILIUL LOCAL GALA

                În conformitate cu prevederile art. 133, alin. (1), art. ...

Nou centru medical d

Primăria municipiului Galați informează că va amenaja un nou centru ...

Viorica Sandu: PSD e

Deputatul PSD Viorica Sandu susține că Partidul Social Democrat are ...

Cadrele didactice au

Fundația Vodafone România și Fundația Didactica lansează platforma www.scoalaprofesorilor.ro, o ...