logoImpact EST nr. 860 - 05.03.2021

La finele săptămânii trecute s-a petrecut în Galaţi şi Târgu Bujor, cea de a XXII-a ediţie a Festivalului Naţional de Poezie „Grigore Hagiu, festival animat şi reanimat de scriitorul Sterian Vicol, revista „Porto Franco”, a cărei apariţie o coordonează, susţinut fiind şi de către consiliile locale din Tg. Bujor şi Galaţi. Participarea a fost tot una prestigioasă şi de anvergură internaţională.

Laureaţii acestei ediţii au fost Diana Trandafir, căreia juriul i-a acordat premiul pentru cartea de poezie a anului, Rodica Iacomi-Tighici, care la venerabila vârstă de 88 de ani tipăreşte a 15 carte despre viaţa şi locurile natale ale lui Grigore Hagiu. Ei i-a fost decernat premiul Universităţii private „Apolonia”, iar lui Gabriel Ghimpu, membru al Cenaclului literat „Noduri şi Semne” din Galaţi, i-a fost conferit premiul revistei „Plumb” din Bacău.

Numeroşii oaspeţi aparţinând literaturii au putut admira Galaţiul din Turnul de Televiziune, au vizitat centrul vechi cu Casa „Cuza”, precum şi Grădina Botanică, oraşul având un nou prilej de a deveni viu şi pe harta României şi a lumii.

G.C.Ş. 3 - octombrie - 2014

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Acţiunile Galfinban

Din lecturarea site-ului BVB am aflat că la o societate ...

Campania electorală

Ioana Băsescu a primit 5 ani de închisoare cu executare ...

Îndoielile nu pot f

Un muzician, un actor, un preot, un medic. Voci contra ...