logoImpact EST nr. 869 - 06.05.2021

chelu-om-afaceriUnii cunoscători, apropiaţi ai „Fenomenului Chelu”, apreciază că marele magnat, Cătălin-Constantin Chelu, trebuia să dispară nu doar din peisajul economic pe care îl acaparase şi-l controla la nivel naţional, ci trebuia suprimat şi fizic. Moartea lui era dorită în toate structurile de Putere, de influenţă şi de securitate. Când boala lui a ajuns la apogeu, s-a produs marea vrăjeală cu mita la Dan-Valentin Fătuloiu, care a atras după sine condamnarea lui CCC, la şase ani de puşcărie cu executare. Hărţuit de peste tot, furat din toate poziţiile de către apropiaţii lui, pus în imposibilitatea de a-şi trata adecvat grava afecţiune cardiacă de care suferea, Cătălin-Constantin Chelu a ales să fugă de mafia instituţionalizată pe care o învinsese şi pe care o domina financiar prin aceleaşi metode, într-o ţară cu care România nu are tratate de extrădare. Dar nici capacitatea de a-i trata boala cumplită, în Iordania astfel de tratamente cifrându-se la costuri de câteva sute de dolari…

În urma sa au rămas 10 copii minori, proveniţi de la cinci soţii nelegitime, copiii fiind recunoscuţi şi purtându-i şi numele.

Imperiul său, vast aproape cât moartea, este evaluat la circa un miliard de euro, fiecăruia dintre cei 10 copii revenindu-i doar … câte 100 de milioane de euro!

Dar, Dumnezeu să te ierte, Cătălin-Constantin Chelu!

Îşi privea zecile de metri cubi de bani până se excita

Cătălin (CCC) cumpăra fabrici şi uzine de pe întreg teritoriul României ca pe seminţe, apoi le devaliza de tot ce putea fi transformat în lichidităţi. Prin anul 2000 l-am întrebat de ce preferă să se dezvolte în lungime şi nu în înălţime, de ce nu rentabilizează ceea ce deja are în portofoliu, în loc să cheltuească mereu pentru achiziţia de alte şi alte capacităţi de producţie. Mi-a răspuns că, deocamdată, îl interesează cantitatea, nu calitatea. Bolnav de avere şi de bani, dovadă şi zgârcenia sa la fel de patologică, ajunsese să pună metru cub de bani peste alţi metri cubi de bani, pe care apoi îi privea cu uşile fişetelor larg deschise până juisa, până se excita. După aceste repetate şi aproape unice momente de extaz, îşi fereca dulapurile metalice, pentru a-şi reînvia aceeaşi veşnică dorinţă: privirea lor şi a ce puteau să însemne ca PUTERE, ca ascendent asupra oricui, asupra tuturor.

Dar, sistemul l-a învins până şi pe el.

Cum să beneficiezi de un transplant de cord, când ţara pe ale cărei liste de aşteptare pentru donarea de organe te afli, nu mai poate fi a ta, sau nu mai poţi fi în ea şi al ei, decât încarcerat?

Inima sa a făcut explozie în el într-un spital din Iordania, unde se poate muri şi de la un bana panariţius, darămite dintr-o afecţiune cardiacă pe cât de rară, pe atât de extrem de gravă.

Ultimele cinci neveste, nelegitime, i-au dăruit 10 copii

Prima şi singura căsnicie oficială a lui Cătălin Chelu a fost cu Corina, cea cu care începuse crearea imperiului prin celebra firmă de cablu TV, Cony Sat, şi care a preferat să plece cu jumătate de avere în braţele altui miliardar de carton, Maricel Păcuraru. De atunci, de prin anii 1994-1995, CCC nu a mai vrut să divizeze imperiul pentru care şi-a dat şi viaţa. Acum, imperiul său, evaluat la circa un miliard de euro, va fi împărţit la cei 10 copii, nu şi mamelor acestora, cărora CCC le-a lăsat doar palatele gata mobilate şi utilate amplasate în cele mai bune zone ale oraşului.

Până la urmă uriaşa avere a lui CCC va încăpea tot pe mâna atomizării, fiecăruia dintre copii revenindu-i câte o sută de milioane de euro. Dintre cei zece moştenitori, şase sunt băieţi şi patru sunt fete. Toţi cei şase băieţi au ca prim prenume pe cel de Cătălin, iar dintre cele patru fete, două au şi prenumele de Cătălina. Mamele acestora sunt Cati-Casandra Simion, din Măcin, (i-a dăruit primul băiat – Cătălin – Constantin Chelu), Gina – Daniela Lungu (i-a dăruit o fiică – Cătălina-Elena Chelu), Veronica Paraschiv (i-a dăruit trei băieţi – Cătălin – Cosmin Chelu, Cătălin – Darius Chelu şi Călălin – Nikita Chelu), Natalia Suceanu (basarabeancă, i-a dăruit două fete – Cătălina Irena Chelu şi Eva-Karina Chelu) şi Ala Procopenco (tot basarabeancă – i-a dăruit pe Cătălin – Ilie Chelu, pe Cătălin-Petru-Cezar Chelu şi pe Ala-Amandina Chelu).

Chelu câştiga circa 10 milioane de euro pe an.

Directorii furau 5%

Da, Cătălin-Constantin Chelu (CCC) câştiga anual, prin tranzacţii mobiliare de capital şi tranzacţionare de acţiuni pe Bursa de Valori Bucureşti, precum şi din devalizarea societăţilor comerciale la care devenea acţionar semnificativ, circa 10 milioane de euro. Din aceste sume, cam 5% erau manglite de către directorii lui, adică un fleac de 500.000 de euro pe an. Ca să nu bată la ochiul bolnav al lui CCC!

Pentru a înţelege cititorii noştri cum stătea treaba, şi pentru a afla şi CCC de acolo din moartea în care nu a luat nici un şfanţ, cum mangleau directorii lui, o să dăm doar un singur exemplu.

În 2008 sau 2009, CCC a vrut să cumpere Hotel Dunărea şi Hotel Suceava din staţiunea Eforie Sud. Pentru H. Dunărea a pierdut garanţia de 200.000 de euro şi şi-a adjudecat cu un milion de euro doar H. Suceava. După cumpărare, CCC i-a dat acest hotel în locaţie de gestiune lui Nicu Streaşină, un gorjean de-al său, care avea o reţea de magazine în acea zonă a Olteniei. Premeditat sau nu, Nicu Streaşină nu a plătit impozitele şi taxele pe terenuri şi clădiri datorate Primăriei Eforie Sud, motiv pentru care primăria scoate Hotelul Suceava la vânzare prin licitaţie.

Culmea, hotelul este adjudecat cu doar 160.000 de euro, fix de către cel care îl avea în locaţie de gestiune, bun care fusese achiziţionat cu un milion de euro prin SC Vulturul Comarnic SA, societate care făcea (face) parte din bogata salbă naţională de fabrici şi uzine a lui CCC.

Oprim aici acest prim episod.

În ediţia viitoare, ultima dinainte de suspendarea apariţiei (în zilele de joi – 6, 13 şi 20 august Impact-est nu apare, urmând să ne citiţi de joi, 27 august), vom aborda subiecte cum ar fi furtul practicat de către directorii lui CCC, precum şi o majorare de capital de 110 miliarde de lei, prin aport în natură. Dar să vedeţi ce hal de furturi a la BRÂNZĂ, or ce hal de aport în natură …prin pictură!

 

Gelu CIORICI 24 - iulie - 2015

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Fundaţia „Andreia

Se ştie de când limba română că prost nu-i ...

Se vor mări pensiil

Nu de puţine ori am auzit despre erorile de calcul ...

La puşcărie şi di

Este greu în sistemul penitenciar românesc doar pentru deţinuţii slabi ...