logoImpact EST nr. 899 - 27.01.2022

Zilele trecute s-a produs una dintre cele mai spectaculoase mişcări, de pe tabla de şah a politicii gălăţene, prin care Eugen Chebac şi-a desăvârşit strategia de a se apropia cât mai mult de doritul ŞAH şi MAT.

Acum, noi am văzut multe la viaţa noastră, am trăit în ultimii douăzeci şi cinci de ani câţi alţii din alte zări în sute de ani, dar ceea ce urmează să vă spunem ne-a uluit. inclusiv pe noi. Ştiam că în politica de talcioc post-decembristă nu sunt reguli, nu sunt norme morale, că azi se scuipă şi înjură ca mai apoi să pupe „piaţa independenţei” împreună. Mai ştiam că singurul liant dintre politicienii noştri nu e doctrina, ci doar interesul, că pentru a parveni, a ajunge la putere sunt în stare „s-o omoare şi pe mă-sa”, dar ceea ce se întâmplă acum în târgul nostru uitat de lume şi amărât întrece orice limită.

Auziţi, oameni buni, cică, cel mai tare partid, cea mai puternică formaţiune politică din Republicuţa noastră, nu mai este PE-SE-DE-ul ci UNPR-ul lui Chebac. Şi noi când vă spuneam că omul înghite tot şi creşte ca Făt-Frumos din poveste, adică într-o zi cât alţii în zece, strâmbaţi din nas şi vă hlizeaţi ironic.

S-a întrebat cineva dintre aşa zişii analişti, strategi, sfătuitori, cam ce forţă are UNPR-ul acum, câţi primari, consilieri, activişti? Nu.

Vă spunem noi că, în prezent, a devenit o forţă de luat in considerare, iar în curând, după perioada de migraţiune, va fi şi mai şi.

Ultima ispravă, demnă de Guinness Book, constă în cooptarea Primarului STAN (care a uimit ţara). Da, dar lucrurile nu s-au oprit aici. Nici vorbă. Marius Stan nu vine cu mâna goală, sau mai bine spus numai cu el (oricum, nu e de ici de acolo ditamai primarul de municipiu- reşedinţă de judeţ), ci cu un partid întreg după el, plus alţii. Alţii vor fi numeroşi colegi din partidul fost al lui, adică LIBERAL, iar cei mai mulţi, adică TOT PARTIDUL, vor fi cei de la Partidul Poporului – Dan Diaconescu (PP-DD).

Mai pe şleau spus, la GALAŢI nu va mai exista gaşca lui Dan Diaconescu (ăştia de-alde insomniacii cu Elodia) conduşi de Picu Roman, care au trecut sau vor trece toţi la UNPR-ul gălăţean. Ce înseamnă asta? Păi mii de membri, consilieri, activ, ce mai, întreg calabalâcul. Astfel, Chebac şi Marius Stan, au convenit ca organizaţia municipală a UNPR, care era condusă de Virgiliu Vals, să fie încredinţată spre conducere către Picu ROMAN. Tare, nu?! De la înălţimea sa de Primar de Galaţi, funcţia aceasta era prea mică, aşa că Stan şi-a negociat funcţia de Vicepreşedinte NAŢIONAL al UNPR-ului.

Ei, de acum încolo o să vedeţi voi populime votantă ce implicaţii şi ce mutaţii or să fie pe scena politichiei gălăţene. O să vă cruciţi, nu alta. Ăştia de dreapta, alde Dobre, Toader, Avram, sunt deja la „baie”, nu contează în ecuaţia puterii prezente şi viitoare de scurtă durată, sau chiar medie. Aşa că … hăt departe, poate peste ani şi ani. Legea în ţinutul acesta va fi făcută tot de stânga, mai abitir ca înainte, dar atenţie! Cu un alt (ţi) COMANDANT (ŢI) la timonă şi cu un PE-SE-DE căţelandru nu dulău. Singura şansă va fi doar contopirea cu UNPR-ul lui Chebac, cu EL in frunte, dar vorba ceea arhicunoscută, „Trebuie să mai vrea şi Grivei”. Şi dacă nu vrea?

Ultima oră: cică se duc tratative la greu şi cu nume sonore din PE-SE-DE pentru a trece la Chebac. Noi nu credem, dar … poţi să ştii?

Analistul lu` Peşte 19 - septembrie - 2014

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Contract atribuit pe

Primăria municipiului Galați informează că Grădinița nr. 30, din cartierul ...

Proiectul ordinii de

Proiectul ordinii de zi a ședinței Consiliului Local de joi, ...

Luaţi viaţă şi c

Salutare! Vreau să vă spun câteva cuvinte despre un loc din ...

Întrevederea reprez

Întrevederea reprezenţantilor CNIPMMR cu premierul Nicolae-Ionel Ciucă

OUG din 25 ianuarie

OUG din 25 ianuarie 2022 privind plafonarea preţurilor la energie ...