logoImpact EST nr. 891 - 28.10.2021

drawingMarea problemă a Europei, a Statelor Unite, a lumii civilizate, pe care acestea nici măcar nu o pot negocia, rămâne terorismul islamic: barbarii contra civilizaţiei, ideologia morţii contra frumuseţii vieţii. O perspectivă asupra terorismului islamic, a unor autori mai puţin cunoscuţi publicului larg, de la faimoasa şi teribila jurnalistă italo-americană Oriana Fallaci până la Zbigniew Brzezinschi, o autoritate în domeniul geostrategiei, poate fi extrem de utilă, mai ales în condiţiile de astăzi ale unei invazii fără precedent a musulmanilor în Europa Occidentală – civilizată, democrată, dezvoltată. Groaznicele şi repetatele atentate din Franţa, precum şi ameninţările privind continuarea acestora la Roma, la Londra, la Washington, ar trebui să trezească liderii politici din Vest şi să-i determine să iasă din ipocrizia de o inconştienţă criminală în care au zăcut până acum.

„Zeci de mii de Osama Bin Laden stau la noi acasă, în Occident”

Scriitoarea şi jurnalista Oriana Fallaci, una dintre marile personalităţi ale secolului trecut şi ale începutului celui de acum, face o radiografie, extrem de tăioasă, poate controversată, dar peste care nu se poate trece cu indiferenţă. O radiografie care îţi poate da fiori pe şira spinării dar, în acelaşi timp, vrea să avertizeze, să tragă un semnal de alarmă pentru întreaga Europă!

“Despre fundamentalismul islamic, astăzi, ştim tot. La nici măcar două luni după catastrofa din New York, acelaşi Bin Laden a demonstrat că eu nu greşesc atunci când strig: <>. A demonstrat-o în timpul proclamaţiei televizate în care îşi etala pe inelarul drept o piatră neagră, precum Piatra Neagră venerată la Mecca. Proclamaţia prin care a ameninţat chiar şi ONU, calificându-l pe secretarul general, bunul Kofi Annan, drept <>.(…) Acea proclamaţie căreia îi lipsea doar vocea isterică a lui Hitler sau vocea banală a lui Mussolini, balconul de la Palazzo Venezia sau decorul din Alexanderplatz. <<În esenţa sa, acesta este un război religios şi cine o neagă minte>>, a spus. <<Toţi arabii şi toţi musulmanii trebuie să ia poziţie; dacă rămân neutri, reneagă Islamul>>, a spus. <>, a spus. <> Şi apoi: <>

Din Afghanistan în Sudan, din Indonezia în Pakistan, din Malaysia în Iran, din Egipt în Irak, din Algeria în Senegal, din Siria în Kenya, din Libia în Ciad, din Liban în Maroc, din Palestina în Yemen, din Arabia Saudită în Somalia, ura faţă de Occident creşte. Se umflă ca un foc înteţit de vânt şi discipolii fundamentalismului Islamic se multiplică precum protozoarele: o celulă care se scindează pentru a deveni două celule şi apoi patru , apoi opt, apoi şaisprezece, apoi treizeci şi două. La infinit.

(…) acest conflict dintre noi şi ei nu este militar. Este cultural, este religios, iar victoriile noastre militare nu opresc ofensiva terorismului. Dimpotrivă, îl încurajează, îl înăspresc, îl multiplică.

(…) Însă italienii, ca toţi europenii, de altfel, au în casă detaşamentele SS şi Cămăşile Negre ale lui Bin Laden. Protejate, de obicei, de cinismul, de oportunismul sau de cretinismul celor care îi prezintă pe membrii lor drept sfinţi. (…) moscheile care în Italia înfloresc la umbra unui laicism uitat sunt pline până la îngreţoşare de terorişti sau aspiranţi terorişti. (…) În apărarea credinţei, Coranul admite minciuna, calomnia, ipocrizia. Orice teolog al Islamului poate să ţi-o confirme.”

(…) treziţi-vă, oameni buni! Treziţi-vă! Paralizaţi cum sunteţi de frica de a merge contra curentului sau de a părea rasişti (cuvânt înainte de toate impropriu, pentru că discuţia nu este despre o rasă ci despre o religie), nu înţelegeţi sau nu vreţi să înţelegeţi că aici este în plină desfăşurare o cruciadă în sens invers. Obişnuiţi cum sunteţi la jocul dublu, orbiţi cum sunteţi de miopia şi stupizenia lui politically correct, nu înţelegeţi şi nu vreţi să înţelegeţi că aici este în fapt un război religios. Dorit şi declarat de o grupare a acelei religii poate (poate?), oricum un război religios. Un război pe care ei îl numesc jihad, război sfânt. Un război care poate (poate?) nu ţinteşte cucerirea teritoriului nostru, dar sigur ţinteşte cucerirea sufletelor noastre: dispariţia libertăţii noastre şi a civilizaţiei noastre, nimicirea modului nostru de a trăi şi de a muri, a felului nostru de a ne ruga sau de a nu ne ruga, a modului nostru de a mânca şi a bea, de a ne distra şi informa… Nu înţelegeţi sau nu vreţi să înţelegeţi că, dacă nu ne opunem, nu ne apărăm, nu luptăm, jihadul va învinge? Şi va distruge lumea pe care bine sau rău am reuşit să o construim, să o schimbăm, să o îmbunătăţim, să o facem oarecum mai inteligentă, adică mai puţin bigotă, chiar nebigotă. Va distruge cultura noastră, arta noastră, ştiinţa noastră, morala noastră, valorile noastre, plăcerile noastre… Isuse Hristoase! Nu vă daţi seama că Osama Bin Laden şi ai lui se consideră autorizaţi să vă ucidă pe voi şi pe copii voştri pentru că beţi vin sau bere, pentru că nu purtaţi barba lungă, chador sau burca, pentru că mergeţi la teatru şi la cinema, pentru că ascultaţi muzică şi cântaţi canţonete, pentru că dansaţi în discoteci sau acasă la voi, pentru că priviţi la televizor, pentru că purtaţi fuste mini sau pantaloni scurţi, pentru că la mare sau la ştrand staţi goi sau aproape goi, pentru că faceţi sex când aveţi chef şi unde aveţi chef şi cu cine aveţi chef? Nu vă pasă nici de asta, proştilor? Eu sunt atee, slavă Domnului. Iremediabil atee. Şi nu am nici o intenţie să fiu pedepsită pentru acest lucru de barbari care, în loc să lucreze şi să contribuie la progresul omenirii, stau cu fundul în sus, adică se roagă de cinci ori pe zi.

 

Va urma.

Oriana Fallaci – “Mânia şi Orgoliul”– ed. Corint, 2011 27 - noiembrie - 2015

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Zece la sută din Ar

Cu indemnizaţiile lor speciale, halesc bugetul Armatei cu polonicul. De ...

CONSILIUL LOCAL GALA

                În conformitate cu prevederile art. 133, alin. (1), art. ...

Nou centru medical d

Primăria municipiului Galați informează că va amenaja un nou centru ...

Viorica Sandu: PSD e

Deputatul PSD Viorica Sandu susține că Partidul Social Democrat are ...

Cadrele didactice au

Fundația Vodafone România și Fundația Didactica lansează platforma www.scoalaprofesorilor.ro, o ...