logoImpact EST nr. 889 - 20.10.2021

După agitaţiile produse la Primăria Cuca de dezvăluirile inspectorului principal Liliana Ciobotaru, care a vorbit presei despre insalubritatea de la locul de muncă, despre ploşniţele cu care se întovărăşeşte pe masa de lucru dar şi despre abuzurile Primarului privind salarizarea şi promovarea personalului în funcţii pe criterii de rudenie şi cumetrii, lucrurile au revenit cam acolo de unde au pornit. Lasă aşa, ziariştii trece, obiceiurile şi tupeul de administraţie UNPR-istă rămân.

Funcţionarul umilit de organul de conducere de la Primărie

a scris mereu petiţii şi sesizări despre aroganţe şi corupţie şi cumetrii la Primăria Cuca, dar degeaba. Ca să nu se spună că ziua trece şi leafa merge degeaba la Prefectura Otrocol, se mai dau şi răspunsuri de faţadă. Uite unul: cică eventualele cumetrii sunt anterioare alegerii Primarului UNPR Vlad Mihăiţă în funcţie şi nu pot fi sancţionate de Prefect, ci de Agenţia de Integritate. Deci, ăăăă, băi inspectore principal câţrcotaş, PSD e în mare prietenie cu UNPR, deci e cazul să pricepi că fraza zilei este „Ciocu mic, că de aia suntem noi la putere!” Prefectura Galaţi a studiat istoricul sesizărilor şi petiţiilor înaintate de câţiva ani de inspectorul principal la Primăria Cuca, Liliana Ciobotaru, şi a descoperit că acuzaţiile privind promovarea în funcţie şi anumite incompatibilităţi au cauze obiective şi datează de dinaintea alegerii în funcţie a Primarului Mihăiţă Vlad. Astfel, soţia Primarului era deja inspector principal încă din mandatul anterior, deci nu i se poate reproşa Primarului avansarea şi salarizarea actuală. Pe de altă parte, Prefectura spune că nu sunt de competenţa sa analiza şi constatarea numeroaselor înrudiri dintre conducerea Primăriei şi personalul angajat, acestea revenind Agenţiei de Integritate.

În fond, ce mare brânză e că avem şi la Cuca ce e în toată ţara?

Ce dacă Primarul şi secretarul din Comuna Cuca au instituit un sistem al cumetriilor de administraţie, promovând personalul în funcţii pe principii de rudenie sau de interese? E obiceiul păîmântului, nu? Soţia primarului este funcţionar în Primărie, cu un salariu supradimensionat, nevasta secretarului este bibliotecar şi are salariu mai mare decât al unui inspector cu studii iar casiera a fost avansată contabil, deşi a făcut subiectul unor articole de presă pentru incompetenţă. Banal, nu? Sunt suspiciuni că funcţionarul recent angajat la Primărie este tot o rudă a unui responsabil din Primărie, iar casa achiziţionată pentru extinderea Primăriei este a unei rude a secretarului din comuna Cuca? Clevetiri, fleacuri? Cum, nici femeia de seviciu nu este exclusă din lista suspiciunilor de incompatibilitate? Iar soţul acesteia lucrează pe un utilaj al Primăriei, şi prestează lucrări la diferite persoane, fiind un fel de privatizat pe utilajul public? Treacă de la domn Mihăiţă, că doar oameni suntem, nu buldoexcavatoristul e şi sponsor al campaniei electorale a Primarului UNPR? A dracului funcţionar gură spartă! Ia mai băgaţi-i nişte ploşniţe pe sub uşă, să se înveţe minte să dea pe goarnă la presă din cumetreala de la Cuca. Şi data viitoare, ăia 12 cu măciuca, treceţi la ciomăgit!

Silviu VASILACHE 13 - noiembrie - 2015

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg