logoImpact EST nr. 899 - 27.01.2022

desch1Vi se pare că duduie anticorupţia? Duduie pe dracu! Este suficient să vă uitaţi înjur, pe aici, prin cotloanele parchetelor, să vedeţi cum duduie corupţia. Toată aparenţa de anticorupţie de la nivelul central are perverse concentări de corupţi la nivel local. Exemplul perfect este cel al mafiei permiselor, care părea să erupă la momentul potrivit. N-a erupt, pentru că a fost repede înnăbuşit. Era să se pună capăt unei reţele de mafioţi, care dădea permise auto pe bandă rulantă, pentru şpăgi de 300 de euro. Era să fie arestaţi capii responsabili pentru masacrele auto de pe şoselele patriei, unde nu trece o zi fără câteva accidente oribile, cu morţi şi mutilaţi.

 

Pentru aceste masacre sunt responsabili şi grupurile de infracţioneri de la nivelul judeţean

Am scris la momentul respectiv despre cum a intrat în „jocurile” mafiote cu permise şi tecuceanul Ionel Gioni Roşeţ. Şantajat cu traseul, Roşeţ a devenit denunţător, cazul a fost instrumentat ca la carte de către procurorul Paula Tanase de la Parchetul Teritorial Galaţi, s-au făcut filaje, interceptări telefonice, ambientale etc. Timp de patru luni s-au lăsat banii „smenuiţi” sa se scurgă catre cei vizaţi şi, în sfârşit, cu banii obtinuţi din fondul special, a avut loc şi flagrantul. Care a fost o reuşsită, intermediarul fiind arestat, judecat si condamnat la închisoare. Numai că, din acel moment, atât denunţătorul cât si procurorul de caz susţin că s-au trezit supuşi unei serii de ameninţări şi presiuni, motivul fiind că, in timpul urmăririi, pe tehnică ar fi picat mai multi ofiţeri de la DGIPI, care erau în legături suspect de strânse cu acuzaţii. Mai mult chiar, unul dintre agenţii secreţi de la „Doi ş’ un sfert” a şi fost trimis spre cercetare către DNA, structura centrală. Însă, în loc de extinderea automată a cercetărilor, ţinând cont atat de indiciile obţinute în derularea filajului, cât si de intrarea pe fir a ofiţerilor sub acoperire ai DGA, cazul a fost rapid muşamalizat. Iar dacă denunţătorul a ajuns să facă plângere pentru că atât el, cât şi restul membrilor familiei au fost ameninţaţi de interlopi, şi procurorul care a instrumentat cazul reclamă fapte incredibile.

Procurorul Paula Tanase a fost obstructionată în nenumărate rânduri să finalizeze aceasta anchetă, culmea acestor maşinaţiuni murdare fiind atinsă în momentul în care magistratul s-a trezit că de la ”centru”, mai precis dinspre Parchetul General, procurorul şef Marius Iacob (azi adjunct al Codruţei Kovesi la DNA), dosarul îi este luat şi trimis la parchetul Tribunalului Tulcea. Era exact ziua în care procurorul Paula Tanase urma sa realizeze percheziţii la domiciliile unor suspecţi din acest dosar. Au apărut astfel bănuieli legitime că poliţistii de la rutieră erau puşi in gardă chiar de agenţi ai DGIPI, moda aranjării examenelor de permise auto fiind veche şi aducatoare de mari profituri pentru crima organizata din poliţie. În momentul în care a vrut să organizeze un flagrant, procuroarea Paula Tanase a fost chemată conducerea Parchetului Curţii de Apel Galaţi, unde a fost „sfatuită” să se lase păgubaşă. Cine era agentul de presiune din interiorul Parchetului? Simplu, chiar prim procurorul PT Galaţi, Emilia Negraia. Uraaa! Înainte tovarăşi! După acest episod, procurorul Paula Tănase a luat hotărârea de a părăsi parchetele şi de a cere să intre în rândul judecătorilor. Ce înseamnă aceasta?

Pentru Negraia, nimic, pentru fraieri e afront-independenţa procurorilor nu este respectată de găozarii de ziarişti!

Până azi, dosarul penal privind traficanţii de permise auto din judeţul Galaţi, instrumentat de procurorul Paula Tănase, de la Parchetul de pe lângă Tribunal, s-a soldat doar cu arestarea unui intermediar. Dosarul a fost blocat de Direcţia Naţională Anticorupţie. Intermediarul prins in flagrant, un simplu pion in aceasta afacere de permise auto contra spagă este Pintilie Ion, condamnat in 22 martie 2012 la un an şi patru luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă. Din datele existente la dosar, reiese ca acest Ion Pintilie a fost arestat în baza marturiilor şi acţiunilor procurorului, cu sprijinul tecucenilor Ionel Roşeţ si Cristina Grigore din Tecuci. Să extragem însă secvenţe de roman de aventuri, cu procurori corupţi şi mafioţi din conducerea Poliţiei, DNA, DGIPI şi Parchetelor din memoriul procurorului Paula Tănase, adresat la data de 04.12.2013 şefului Secţiei I a DNA Gheorghe Popoviciul, pentru dosarul penal nr. 260/P/2011.

 

MEMORIU. Subsemnata, procuror Paula Tanase de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi, cu domiciliul …….., arăt următoarele:

La data de 17.08.2011, la PT Galati s-a inregistrat denuntul numitului Roset Ionel, formandu-se dosarul penal nr. 886/P/2011, ce mi-a fost repartizat pentru cercetari. Din denunt rezulta ca denuntatorului i s-a pretins suma de 250 euro de catre numitul Pintilie Ion din Tecuci, pentru ca acesta sa intervina pe langa agentii examinatori din cadrul SPCRPIV Galati, in vederea promovarii examenului de traseu din data de 25.08.2011 si a obtinerii permisului de conducere. In mod similar, acesta trebuia sa-i remita cate 250 euro lui Pintilie Ion, pentru promovarea probei practice si a obtinerii altor doua categorii ale permisului de conducere (D si E) in perioada urmatoare. Potrivit lui Pintilie Ion, banii ajungeau la examinatori; in conditiile in care refuza sa-i dea banii, urma sa fie respins la proba de traseu. Cu ocazia audierii, denuntatorul a aratat ca la nivelul comunitatii locale era de notorietate influenta reala de care se bucura Pintilie Ion si relatiile directe ale acestuia cu politisti, sefi de politie din cadrul structurilor de politie din Galati si Tecuci, precum si cu procurori din parchetele din Galati si Tecuci, fiind cunoscuta relatia sa de concubinaj cu Dumitrache Veronica, prim procuror al PT Galati la acea vreme, actualmente judecător la Tribunalul Galaţi.

Tot atunci, denunţătorul a cerut sprijinul, arătând ca nu dispune decat de 100 euro din suma pretinsă, astfel ca in zilele urmatoare, am solicitat diferenţa de 150 de euro din fondul special pentru flagrant, constituit la nivelul parchetului general.”(va urma)

Ultima oră! Anticorupţii de Covurlui au crescut şpaga de la 300 la 450 de euro

Ce spun cei doi denunţători despre cazul care le-a schimbat viaţa în rău? ”Memoriul procurorului Tanase Paula a fost trimis prin fax de aceasta catre DNA Central în data de 04.12.2013 . Cei de la DNA Central, mai exact domnul procuror Marcel Sandu , procurorul de caz al dosarului respectiv (260/P/2011) a susţinut in rezoluţia de NUP cum că ar fi citat-o pe doamna procuror şi aceasta nu s-ar fi prezentat. Realitatea ne arata că în dosar, atunci când l-am studiat cu ocazia plângerii noastre făcute împotriva soluţiei de clasare a procurorilor DNA Central, nu există nici o dovadă a faptului că ar fi fost citată doamna procuror…. Mai mult de atât în soluţiile date procurorii DNA susţin că doamna procuror nu spune nimic interesant in memoriul pe care l-a trimis pe cale legală şi de aceea Mogoş este nevinovat…. Dacă veţi citi cu atenţie memoriul doamnei procuror veţi vedea că acolo se vorbeşte de aspecte foarte grave de care domnii procurori anticorupţie ar fi trebuit să se sesizeze şi mai ales pentru ca aceştia sa o cheme la audieri pe doamna procuror Tanase. Astfel pe 8 ianuarie 2014, la o lună de la memoriul doamnei procuror, domnul procuror Sandu Maricel dă NUP din nou in dosarul lui Mogos. În urma plângerii noastre împotriva soluţiei date domnul Gheorghe Popovici, procuror şef secţie DNA Central, da ordonanta de respingere a plângerii noastre. Am mers mai departe si am făcut plângere impotriva ordonanţei, însă Curtea de Apel Galaţi s-a abţinut, zicând ca nu e competenţa Tribunalului Galati ne-a respins plângerea în camera de consiliu, punându-ne să plătim cheltuieli judicare de 100 lei. Astfel toţi au trecut peste memoriul doamnei procuror Tanase, încercând să păstreze cât mai mult liniştea cu privire la acesta. Şefa doamnei procuror Tanase, doamna procuror Negraia Emilia, despre care se vorbeşte in memoriul respectiv, a fost avansată devenind procuror DIICOT Galaţi. Doamna procuror Tănase a reuşit să plece de la PT Galaţi la PCA Galaţi. Mafia permiselor pe care am denunţat-o este in continuare funcţionabilă si nu s-a atins nimeni de ea, crescând preţul de la 300 euro la 450 euro, am informaţii. Dosarul care i s-a luat doamnei procuror Tanase, de către procurorul Marius Iacob, pe atunci adjunct la Parchetul General, dosar in care erau prinşi atât politişti de la examinari auto cât şi poliţişti SIPI Galaţi, este la Parchetul de pe lângă Tribunalul Tulcea, sub un alt număr şi nu se mai cunoaşte nimic despre acesta.

Silviu VASILACHE 27 - februarie - 2015

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Contract atribuit pe

Primăria municipiului Galați informează că Grădinița nr. 30, din cartierul ...

Proiectul ordinii de

Proiectul ordinii de zi a ședinței Consiliului Local de joi, ...

Luaţi viaţă şi c

Salutare! Vreau să vă spun câteva cuvinte despre un loc din ...

Întrevederea reprez

Întrevederea reprezenţantilor CNIPMMR cu premierul Nicolae-Ionel Ciucă

OUG din 25 ianuarie

OUG din 25 ianuarie 2022 privind plafonarea preţurilor la energie ...