logoImpact EST nr. 899 - 27.01.2022

După două mandate petrecute plăcut şi bine în fruntea DNA-ST Galaţi, a venit momentul, după zvârcolirile din structura centrală a DNA, ca şi Diana Alexandru să-şi părăsească (in)activitatea din şefia instituţiei întinsă pe judeţele Galaţi, Brăila şi Vrancea. Domnişoara Diana, cu avere zero barat în toate declaraţiile, a stat pe muşuroi din toamna lui 2013, după băgarea afară a lui Gh. Ivan, până pe 26 noiembrie 2018. Adică timp de două mandate de linişte şi pace ca la staţiune. Şi asta fără concursuri, dânsa fiind numită numai cu delegaţii mereu şi mereu prelungite graţie sus-ţinătorului ei din DNA-Structura Centrală, după cum se vehiculează în spaţiul public. Şi pare de crezut, atâta timp cât magistratul Diana Alexandra nu a concurat nici măcar cu sine pentru ocuparea acestei funcţii.
Pe turnată, a venit o tânără speranţă care şi-a început activitatea de procuror la Brăila. Se numeşte Mihaela LEU, deci, atenţie băi, corupţilor, cu dosarele cât sediul DNA-ST Galaţi, şi rămase în nelucrare încă din vremea lui Gh. Ivan, Diana Alexandru preferând umbra lor. C-aşa-i când nu ştii dacă ţi se mai tot prelungeşte delegaţia şi anul acesta, te implici, dar aşa, mai razant, dându-le speranţe celor pârjoliţi, dimpreună cu economia acestui judeţ, de către firme controlate şi inşi ca Herăscu, Mangalea, or defunctul Chelu, cel ce trecuse de la faţa judeţeană la cea naţională, apoi la ceruri…
Desigur, nici tânăra procuror – şef nu a dat examen pentru funcţie, ea fiind numită la conducerea acestei structuri de către Anca Jurma, cea care i-a succedat (ca interimar, deocamdată) Laurei-Codruţa Kovesi.
Până în 2015, magistratul Mihaela Leu a fost procuror al Parchetului de pe lşângă Tribunalul Brăila, după care a fost cooptată în structura teritorială a DNA Galaţi. Aşadar, în trei ani a avut suficient timp să observe şi să înţeleagă de ce este o linişte de staţiune de odihnă în această structură a DNA.
Din datele oficiale, în posesia cărora am intrat, am reţinut că averea şefei DNA-ST Galaţi este subţiiireee…cât un apartament de 48,64 mp cumpărat prin credit de la CEC Bank, la trei ani după ce a intrat în pâinea de procuror, şi când încă se numea…PUCHEANU!
În 2006 şi-a cumpărat şi un Seat Altea. Atât. În schimb, salariul obţinut în anul fiscal 2016, când deja era procuror în DNA Galaţi, a fost de 132.835 de lei net, la care se adaugă încă 9.774 de lei, bani proveniţi din hotărâri judecătoreşti. Soţul, Ionel Cristian, care lucrează ca operator PC la SC Global Net SRL Galaţi, a câştigat doar 12.600 de lei.
Are de returnat un credit de 24.000 de lei, până în 2022 şi un altul de 55.300 de lei, până în 2018, dar io-te că fuse şi se duse! Că aşa ştie CSM să-şi informeze contribuabilii la zi!
P.S. Dând căutare în arhiva electronică a Impact-est (adică tastând numele Mihaelei Leu) veţi descoperi că şi ea face parte din lista celor 500 de procurori „acoperiţi”. Articolul în cauză a apărut în 6 iulie 2018 şi are 5017 cititori!

Gelu CIORICI 7 - decembrie - 2018

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Contract atribuit pe

Primăria municipiului Galați informează că Grădinița nr. 30, din cartierul ...

Proiectul ordinii de

Proiectul ordinii de zi a ședinței Consiliului Local de joi, ...

Luaţi viaţă şi c

Salutare! Vreau să vă spun câteva cuvinte despre un loc din ...

Întrevederea reprez

Întrevederea reprezenţantilor CNIPMMR cu premierul Nicolae-Ionel Ciucă

OUG din 25 ianuarie

OUG din 25 ianuarie 2022 privind plafonarea preţurilor la energie ...