http://impact-est.ro/wp-content/uploads/anunt-nou.jpg
logoImpact EST anul XXII – 2022, nr. 918 - 11.08.2022

După mega-tunul de 2.000 de miliarde de lei noi în afacerea „Murfatlar”, croşetat de SRI-ST Galaţi şi instrumentat de DNA-Structura Centrală (despre care noi am scris în Impact-est 675 de la finele lunii martie 2017), şi după un altul de 13 milioane de lei noi, privind dispariţia din depozitul IPJ Galaţi a 25.880.000 de ţigarete provenite din confiscări, în sfârşit se scarpină-n fundul curţii şi şefimea ANAF şi-i schimbă pe toţi şefii de vamă din Galaţi. Adică abia în a treia decadă a lunii martie 2019!
Aşadar, la conducerea Direcţiei Regionale Vamale (DRVG) Galaţi, aflată în subordonarea Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Galaţi (DGRFP), cu compentenţă pe judeţele Galaţi, Brăila, Buzău, Vrancea, Tulcea şi Constanţa, vine economistul Petrică Munteanu (foto). El îl înlocuieşte pe eternalizatul director executiv al DRVG, Mihai Bucur, care este numit ca director executiv la Serviciul Colectare din cadrul DGRFP. Dar cum ANAF-ul este în reorganizare şi direcţiile regionale vor fi desfiinţate, la iniţiativa UDMR, cum am mai scris, iniţiativa lor trecând prin Parlament cu voia pesede, iar direcţiile Regionale Vamale, desfiinţate şi ele, urmează să devină direcţii vamale judeţene, cu personalitate juridică, adică în afara ANAF. Atunci, Mihai Bucur va căpăta alte funcţii mai puţin influente precum cea de acum.
Tot prin ordin ANAF au fost numiţi noi şefi la Vama Galaţi (Giurgiuleşti) – Sorin Stavăr, la Vama Oancea – Sorin Profir, iar la Biroul Vamal din Zona Liberă a fost adus pe linie moartă „celebrul” Dorin Nistor, fost şef la Vama Giurgiuleşti, unde a păşit ca inspector vamal superior şi Petrică Munteanu.
Dar unde o fi ajuns motociclistul Marian Iovu, care era şeful BV din Zona Liberă?!

Mega-tunuri date statului, neelucidate, vameşii şefi, curaţi!

Mega-tunul evaluat de către experţii din DNA-Structura Centrală la 2.000 de miliarde de lei noi a fost dat de către firma „Murfatlar” care a obţinut de la Dorin-Ciprian Nistor, pe atunci şef în Vama Galaţi (Giurgiuleşti) o autorizaţie complexă de import produse din vin purtător de acciză. În baza acesteia, din anul 2012 şi până când SRI-ST Galaţi a intrat pe fir, prin vama Giurgiuleşti au trecut sute de cisterne şi de TIR-uri încărcate cu vin, nevămuite.
În 2017, când DNA-SC a intrat masiv în acest dosar, vameşul-şef Sorin Nistor a fost cercetat 60 de zile sub control judiciar, iar marele Mihai Bucur, şeful suprem, cercetat în stare de libertate, conform comunicatului remis nouă de către DNA-SC, în luna martie 2017. Detalii găsiţi în arhiva electronică a Impact-est, ediţia de la finele lunii martie, nr. 675.
Apoi a venit furtul a 2.588 de baxuri de ţigări din depozitul IPJ Galaţi, ţigări care încap în trei TIR-uri, fac 13 milioane de lei pe piaţa neagră şi provin din confiscările vameşilor şi poliţiştilor de frontieră.
Ei bine, furtul ar fi fost pus la cale între trei-cinci persoane care au tras în piept, singure, 25.880.000 de ţigarete! Printre arestaţii de atunci s-au numărat Marian Iovu – şef Birou Vamal Zona Liberă, Sorin Niţă, şef tură Vama Giurgiuleşti şi anonimul şef de depozit IPJ, Vaselin! Totul s-a fumat ca o ţigară, nu ca 26 de milioane, căci în depozitul IPJ mai rămăseseră trei cartuşe de ţigări din cele 129.400 depozitate, şi au dispărut şi acelea! Vinovăţia şi-a asumat-o un singur ins, după modelul Mafiei, REGINA rămânând încoronată cu tot ce înseamnă produse accizabile.

Gelu CIORICI 12 - aprilie - 2019

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Controale operative

La momentul de față, Casa de Asigurări de Sănătate Galați ...

România a ratat pri

Comisia Europeană a anunţat în exclusivitate pentru G4Media că prima ...

O plictisitoare oră

Este marţi, 26 iulie, anul de greaţă 2022. Ceasurile arată ...

Rafila, un agramat c

Era luni, 25 iulie, 2022. Pe toate canalelele TV s-a ...