logoImpact EST nr. 893 - 28.11.2021

Citania 1. Patriarhia Română a emis un comunicat prin care avertizează şoferii bucureşteni asupra pericolelor la care se expun dacă aleg să-şi lase maşinile în parcarea subterană de la Universitate.Potrivit clericilor, parcarea nu a fost sfinţită din cauza tergiversărilor Primăriei Bucureşti, iar şoferii care parchează acolo riscă inclusiv prăbuşirea plafonului.Primarul Oprescu suţine însă că situaţia a fost provocată de comisioanele mari ale Bisericii, precum şi de absenţa unui sistem de facturare.”N-aveam cum să justific o cheltuială, pentru că ei nu dau chitanţe niciodată. Pe lângă asta, comisionul de sfinţire ar fi dublat costurile parcării, care erau şi aşa foarte mari”, susţine primarul capitalei.

Citania 2. Credincioșii aleși la locale și degrabă doritori să se pună bine cu cele sfinte sunt darnici când li se arată punga scârbos de groasă a Bisericii arhipreamulţumitului și satisfăcutului fericit episcop al Dunării de Jos , Casian Crăciun. Am spus pungă groasă? Păi nici nu se poate spune altfel, căci conturile municipiului și judeţului sunt și ale Bisericii, dar invers, ptiu Drace! să fie vreodată. Vorba dumnezeiască a supăraţilor cu vocile tăcute, de pe liniile internetului: nu avem cum scăpa de satana în sutană! Exclus, de vreme ce „dictatorul casian matura pe jos cu primar, consilieri si alti birocrati de frunte ai orasului. Trebuie sa recunoastem ca biserica a devenit o industrie care fabrica voturi pe banda rulanta. Aceasta este arma principala a BOR, nu credinta in Dumnezeu. Din acest motiv cei pe care i-am votat stau cu fruntea in tarana la copitele imparatului casian. Stau si va intreb …in momentul cand comunistii le-au luat cladirea, în loc li s-au dat alte clădiri şi terenuri ( actuala clădire a seminariului, terenuri în bariera Traian, clădirea unde îşi are acum casa parohială, livada de la Greaca) şi multe altele…le dau acum înapoi sau rămân si cu acele bunuri????? Gălăţeni hai să facem ceva pt Muzeul de Artă Vizuală unic in tara asta, sa nu lasam sacalii sa ia totul.!!!!!!AU MANA NUMAI DE LUAT…ATAT. NU AU FRICA DE DUMNEZEU??PE CARE IL „SLUJESC” CU DEVOTAMENT SI EVLAVIE??? CU DRAGOSTE SI RECUNOSTINTA???? Bisericile, prelaţii nu sunt impozitaţi, dar au dreptul să facă comerţ civil și religios, și la pensii și la sănătate, fără a plăti nici un ban la stat, de parcă sunt stat în stat, fără nicio obligaţie socială, dar având pretenţii nesimţite pământești, ce nu au nici-o legătură cu Dumnezeu.”

Citania 3. Privind prin statistici și conturi, dăm de vorbirea apocaliptică de mare actualitate: „banul e ochiul dracului”! Deci, logica sfântă ne spune că atunci când n-ai un ban, ţi se ia din salariu, ţi se taie din pensie, precis ajungi în Rai și odată cu tine ajunge la Rai și buzunăreala bugetară comisă de  Arhiepiscopia ”Dunării de Jos„ cu voie de la supușii unși cu mir la poponeţ de starostii de la Municipiu și Judeţ. A curs cum s-ar spune cu pomană de la punga publică.    Dacă în 2011 consilierii locali au împărţit 1.105.000 de lei la 36 de lăcaşuri de cult, anul acesta, taman înainte de campania electorală, aleșii au fost mai generoși cu cele sfinte și au alocat de la bugetul local suma de 1.250.000 de lei. Cele mai mari sume , respectiv 85.000 de lei, au ajuns la Biserica Sf. Ioan Botezătorul, Sf. Vasile şi Vovidenia. Prin septembrie 2012, minune și sfinţenie și la Consiliul lui Baca: două biserici din Umbrăreşti şi Vlădeşti au fost miruite cu 150.000 de lei din banii Consiliului Judeţului Galaţi, pentru lucrări de finisare şi consolidare. Sunt ba căile Domnului, ba cele ale politicii… Adevărată minune- rugile enoriaşilor din comuna cu primar PSD au găsit mai multă ascultare decât rugăminţile enoriaşilor comunei cu primar PNL. Aşa se face că la Umbrăreşti au luat calea Domnului 100.000 lei, în timp ce la Vlădeşti s-au alocat numai 50.000 lei, din cei 323.247 lei solicitaţi.  Treacă de la noi, treacă și de la Codul Fiscal, ce mama dracului! Să tot fie Biserică. Scutită de la producerea şi valorificarea obiectelor de cult, scutită de impo­zit pe profiturile obţinute din înstrăinarea activelor, scutită de taxare pentru afacerile cu vase liturgice, i­coa­ne, cruci, crucifixe şi medalioane cu imagini religioase, calendare religioase, tămâie şi lu­mână­ri­.

Citania citaniilor din site-ul Ministerului Finanţelor

La sfârșitul anului trecut, Arhiepiscopia a obţinut un profit de 3, 5 milioane de lei, contravaloarea a 760.869 de euro, bani care nu sunt impozitaţi de către stat, Biserica fiind scutită de plata impozitului pe profit. Au fost ani grei, a fost criză, recesiune, molimă pedelistă, dar sfinţenia e sfinţenie, și ban cu ban s-au adunat la curtea arhinorocosului episcop IPS Casian. La  venituri totale, pe 2011, este trecută suma de 10.784.538 lei (2,34 milioane euro), în timp ce, la capitolul cheltuieli totale, surâde la noi, fraierimea contributoare, suma de 7.186.071 lei (1,5 milioane de euro).

Să cităm și din din Apocalipsa cârtelilor de pe forumuri

Fugiti fratilor cat mai puteti! Umbra intunericului pune stapanirea peste mintea si inima romanilor! In afara granitelor scapam de satana in sutana. Doar acolo exista eliberarea! Dupa cum se vede, viitorul Romaniei inseamna nu Educatia, nu Cultura, ci Biserica, atotstapanitoare pe locasurile noastre de cultura, pe spitale si pe mintile copiilor din scoala. Singurul lucru bun este posibilitatea de emigrare in tari civilizate. Oricum orasul Galati nu merita muzee, teatre si nimic din ceea ce inseamna cutura. Aici e orasul rosu, un oras industrial care traieste pe stadion si in parcul pensionarilor la remi si la table. Otrava din sufletul negru al popilor se revarsa peste societatea noastra si ne ineaca orasul in saracie spirituala. Asta meritam.  Avem un popor care stie sa se plinga, dar nu stie sa iasa in strada sa/si cearadrepturile.  Stiu sa stea 20 de ore sa sarute moaste, sa dea acatiste la biserici, dar sa dea an leu pentru construirea unui muzeu nu sint in stare.  Preotii sint din ce in ce mai lacomi, profita de saracia si nevoile acestui popor nenorocit,  dar nu misca un deget sa faca ei opere de binefaceri.  Daca se poate, ei sa-si schimbe in fiecare luna masinile, sa cumpere copiilor case cit mai luxoase, dar sa intinda o mina celor necajit , nu pot.  Ma mir ca ii mai suporta cel de sus pe acest pamint. Tovarăşul primepiscop, pardon! arhiprimepiscop, conduce oraşul, judeţul, aşa cum vor epol…ochii lui albaştri! individul(cu i mic ca şi caracterul şi sfinţenia sa) nu are nici un dumnezeu! Este perfid, ipocrit, hrăpăreţ, mincinos, avid de putere, manipulator, etc.( în etc. aproape că nu încap toate tarele acestui …care ne ” preafericeşte”!) Este o jignire pentru noţiunea de dumnezeu! Este un.. un… băsescu! Păstoreşte, adică paşte, cireada, de toate culorile, care s-a perindat la conducerea urbei şi judeţului!

Ultima citire. E de la Puric citire. Câteva versuri de poezioară scrisă la nervi. Nu ne mirăm.

Murdari în suflet şi în gând,/Cu ghearele averi strângând,/Din flote, fabrici şi uzine,/Voi aţi lăsat numai ruine!/V-aţi gudurat pe lângă clerici/Cu mânăstiri şi cu biserici/Şi vile v-aţi făcut, de soi…/Blestem, blestem, blestem pe voi!

 

Silviu VASILACHE 11 - ianuarie - 2013

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Creșă nouă în cl

Primăria municipiului Galați informează că, în urma licitației publice, a ...

Informare - lumini f

Primăria municipiului Galați informează că în apropierea Sărbătorii Sfântului Apostol ...

Lucrări de semnaliz

Primăria municipiului Galați informează că, începând cu data de 26.11.2021, ...

Doi judecători ai C

Justiţiabilul Ion Banu este de zeci de ani într-o bătălie ...

Ex-deputatul gălă

Implicat într-un dosar de corupţie, alături de prim-procurorul gălăţean Roşca ...