logoImpact EST nr. 889 - 17.10.2021

Replica la articolul „Miliardarul- escoc, Valentin Alexa, a fost miluit de Biserica cu 650 de lei” 

 

După mult timp de la publicarea articolului în cauză, am primit acest „Drept la replică” stufos şi lung cât China, căruia i-am corectat greşelile ortografice şi ortoepice, care abundă, topica frazei rămânând aşa, dacă am fi intervenit însemnând să rescriem noi textul în cauză. Ceea ce nu e cazul. Îl anunţ pe preşedintele-revoluţionar Vali Alexa că nu am motive să mint în legătură cu faptele sale. Doar voi demonstra că se contrazice în legătură cu acţiunile sale din perioada 22 decembrie 1989 – 30 ianuarie 1990. Dacă am greşit cifrele privind veniturile acordate, din care eu nu am încasat vreodată un singur leu, încât să le ştiu exact, nu înseamnă că mint. Nu am minţit nici în legătură cu fabricarea de revoluţionari. Şi vom pune toate documentele pe care le obţinem, cap la cap. Chiar dacă astfel de subiecte nu-l mai interesează pe cetăţeanul cititor de Impact-est, o să lămurim exact cum stau lucrurile în cazul Alexa.

Vom reveni şi în legătură cu autoturismele Dacia break şi cu Nubira.

În ce priveşte bolile sale, îmi exprim toată compasiunea, Biserica nefăcând, în ce priveşte acel ajutor bănesc pe care i l-a acordat, decât o faptă creştinească.

Aştept şi eu de mult timp să separăm revoluţionarii care şi-au riscat viaţa şi libertatea de revoluţionarii fabricaţi, traficul cu certificate de revoluţionar, în perioada 1992-2000 fiind de notorietate, dovedit şi soldat cu încarcerarea a o parte dintre cei vinovaţi. Hai să vedem, Valentin Alexa, când mă vei ajuta să-i descopăr?  (G.C.)

 

Replica Asociaţiei „Tinerii Eroi ai Revoluţiei din 22 Decembrie 1989”

„Mulţumim pe această cale redactorului şef al ziarului Impact, pentru că ne permite dreptul la replică (aşa cum de fapt este normal) şi în rândurile următoare vom explica toate aspectele ce se desprind din acest articol. Dar, pentru a fi în limitele decenţei precizăm de la început:

1.Când pronunţi cuvântul miliardar, având în vedere că din iunie 2004, cuvântul lei ce s-a mai micşorat cu patru zerouri, înseamnă că cu  un miliard de lei în prezent îţi poţi lua zece apartamente. În acest caz nu mai e neoie de o locuinţă socială, ajutor de la stat, medicamente şi altele. Un miliardar are destui bani cât să trăiască bine! Nu într-o locuinţă obţinută după aproape 20 de ani de la stat şi aceea cu datorii mari la întreţinere!

2. Când pronunţi cuvântul „escroc”, acesta te duce cu gândul la o persoană ce face continuu escrocherii, ce înşeală pe alţii, persoane fizice sau juridice, nu contează, iar când asociezi cele două cuvinte „miliardar şi escroc” înseamnă că escrocheriile planificate ţi-au şi reuşit şi ai în conturi peste şase zerouri, ceea ce niciodată nu a existat această situaţie.

3. Cu privire la expresia „El a încasat 1,5 miliarde de lei ca revoluţionar” arăt că pentru analiza statutului de revoluţionar era necesar timp, chiar dacă cererea a fost depusă în 2004, ea a fost conchisă în 2009 şi era normal ca până atunci să primesc ceea ce includea aceasta, adică suma restantă conform legii 341/2004, de la data depunerii cereri, la fel ca şi toţi ceilalţi revoluţionari. În consecinţă nu am primit 1,5 miliarde de lei, ci mult mai puţin, în jur de 650 milioane vechi. Dat fiind faptul că acesta este un drept dat de lege şi câştigat cinstit, şi nu ca urmare a unei afaceri  făcută de subsemnatul.

4. Referitor la „Are o redevenţă lunară de 24 milioane lei vechi”, nu pot să nu remarc că autorul articolului se afundă şi mai mult în minciunile ce le-a scris până acum, deoarece în anii 2012 şi 2013 indemnizaţiile au fost suspendate şi n-au fost niciodată mai mari de 19 milioane lei vechi, fapt foarte bine cunoscut şi de redactorul şef al acestui ziar, şi el fiind revoluţionar, de asemenea, al cărui certificat a fost preschimbat şi avizat de Asociaţia „Tinerii Eroi ai Revoluţiei” pe care o conduc, atestat prin procesul verbal nr. 3272 din 18.05.2009 al Guvernului României – Secretariatul de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor din Decembrie 1989.

Imaginaţi-vă că nu respiraţi 2 minute. E greu, dar este posibil să treceţi proba, în schimb dacă nu respiraţi 5 minute, urmează decesul. Dacă indemnizaţiile au fost suspendate în 2012 şi 2013, mai pe înţeles nu s-au mai plătit, de unde are subsemnatul bani pentru a trăi, dacă această îndemnizaţie era singurul mijloc de trai. Deci redevenţa lunară de 24 milioane de lei este o minciună şi sub aspectul cu rea intenţie, semnatarul articolului nu precizează că este vorba de lei vechi, făcând pe cititor să se mânie înţelegând cu totul altceva. Nemaipunând la socoteală şi faptul  că Casa Teritorială de Pensii Galaţi nu recunoaşte sintagma „câştig salarial mediu brut utilizat, la fundamentarea BASS pe anul în curs”, dând sume la nivelul anului 2010.

5. Referitor la expresia „certe şi eligibile cu martori şi cu tot arsenalul”, „ un fals revoluţionar şi un escroc” aici se releva faptul că Valentin Alexa este  un fals revoluţionar! Cum îşi explică autorul articolului precum şi redactorul şef, ce a aprobat acest articol o fotografie „pe care o ataşăm în copie xerox şi poate fi verificată cu originalul” în care Alexa Valentin apare în data de 24 decembrie 1989, împreună cu Gelu Ciorici, Conciu Ciprian, Grigorescu Mariana, Botez Eugen şi alţii, precum alte dovezi şi anume recomandarea acordată de către Preşedintele de atunci a Frontului Salvării Naţionale şi mai apoi CPUN, domnul Plătică Ilie Vidovici, (ataşăm xerox această adeverinţă) adeverinţa şi declaraţiile date de mai mulţi ziarişti de la fosta Viaţa Nouă şi anume Radu Macovei, Lazarovici Grigore, Gheorghe Arsenie şi alţii precum ca în data de 22 spre 23 am luat şi am distribuit primul număr al ziarului Viaţa Liberă, primul ziar liber în România la acea dată, ce l-am distribuit în CSG, Şantierul Naval şi în alte puncte ale oraşului. De asemenea, în calitate de comandant detaşament am avut obiective de pază şi apărare Centrul de Recoltare al Sângelui, Staţia Peco Saturn, Trecere bac şi alte puncte din oraşul Galaţi. În data de 22 decembrie, după ora 3, împreună cu alţi tineri, în curtea fostului sediu a UTC, am făcut tabele pentru plecare de voluntari la Bucureşti, pentru a veni în sprijinul revoluţionarilor de acolo.

Au fost lângă mine Grigorescu Mariana, fraţii Bejan, Mocanu Maftei, George Coatu, Băilă Marian şi alţii. De altfel, ultimii 3 au constituit detaşamentul Dunărea, format din 32 de persoane, care au şi plecat în acea seară la Bucureşti, de asemenea deţin în original Registrul cu tabelele ce le-am completat atunci în focul revoluţiei. De asemenea, am primit un mijloc de transport personal ARO 1 GL 104, pe care mi l-a încredinţat pe atunci Maiorul Ilie Plătică Vidovici cu care am asigurat deplasarea patrulelor în punctele fierbinţi precum şi siguranţa, transportul şi predarea documentelor cu caracter secret.

La toate acestea, afirm cu tărie, că autorul articolului minte şi îl rog să arate martorii precum şi dovezile ce le deţine în susţinerea celor afirmate în prezentul articol.

6. Referitor la afirmaţia „Vali Alexa este campion la fabricat Revoluţionari” arăt şi afirm că toţi revoluţionarii ce au fost susţinuţi şi cărora le-am dat avizul, au fost bine verificaţi de către comisiile legal constituite a SSPR şi a CPRD fără a avea nici o problemă, ba mai mult de jumătate din dosarele susţinute de asociaţie, au fost verificate şi de DNA şi nu a fost nici o problemă. Pe această cale propunem, şi oricând suntem dispuşi, la o şedinţă comunnă cu toate asociaţiile din Galaţi, cu această ocazie fiecare să-şi motiveze pe faţă dosarele revoluţionarilor susţinuţi şi promovaţi.

 

Continuarea in editiile viitoare

Alexa Valentin 26 - aprilie - 2013

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg