logoImpact EST nr. 860 - 06.03.2021

Profilul psiho-profesional al procurorului Gheorghe Ivan, Ghiţă, cum îl alintă şefii – gen Papici -, s-a potrivit ca nuca în perete cu menirea unei instituţii atât de importante şi necesară cum este Direcţia Naţională Anticorupţie. Primul semn al rejectării din structura DNA i-a fost dat lui Ivan atunci când Inspecţia pentru Procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) i-a respins definitiv şi irevocabil o nouă candidatură de procuror şef al Structurii Teritoriale Galaţi a DNA, instituţie întinsă pe raza Curţii de Apel Galaţi, care înglobează judeţele Brăila, Vrancea şi Galaţi.

Din toamna anului 2008, de când a fost numit la şefia acestei structuri, Gh. Ivan a făcut tot ce este inuman posibil să-şi subordoneze justiţia, deturnând grav scopul şi importanţa DNA, fie ea şi o structură teritorială. El a excelat prin a şi-i face obedienţi pe mai toţi care contau în magistratură, avocatură, notariat, poliţie, or mediu de afaceri. Abuzul de putere şi l-a exercitat prin interceptări ilegale şi numeroase ale convorbirilor telefonice ale acestora şi ale familiilor lor, în mediu ambiental şi prin filmări, banul public fiind tocat fără noimă şi scop instituţional, acesta fiind subordonat scopului personal dat de profilul său psiho-profesional.

 

El fuge în anonimatul PÎCCJ

Desigur că dl doctor în drept îşi salvează cu stângăcie rejectarea din sistemul DNA, asigurându-i pe fraieri că el va fi cooptat ca procuror al Parchetului General, adică Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României. Desigur că această iminentă debarcare a sa din sistemul Direcţiei Naţionale Anticorupţie a tot fost pregătită, semnalele fiind date prin delegări la delegări în şefia DNA-ST Galaţi unde, repet, i-a fost respinsă şi contestaţia la refuzul unei noi candidaturi de către CSM.

Amintiţi-vă în ce hal a compromis şi deturnat el instituţia DNA când a făcut acea figuraţie de comisar al poporului, punându-i pe ţăranii ajunşi la senectute, din satul Suraia, judeţul Vrancea, să jure cu mâna pe biblie, batjocorită fie şi prin faptul că era aşezată pe capota maşinii, să jure că nu au votat de mai multe ori la referendumul de suspendare a preşedintelui Băsescu.

Asta ca să salveze aparenţele de cavaler al dreptăţii. Căci de când a fost numit şef al DNA-ST Galaţi a ţinut în nelucrare toate marile dosare de corupţie, gen AVIASAN şi HORTIGAL. În aceste condiţii, Ivan va fi aruncat în anonimat, dar măcar e bine că are un apartament proprietate în Bucureşti, cumpărat cu bani împrumutaţi de la o cumnată portocalică prin Sicilia! Nu mai contează că odată rejectat din sistem va pierde 25% din sacoşa cu banii pensiei lunare. Contează că el va deveni un al doilea Gh. Drăghici, fost şi el procuror de PÎCCJ, acum refugiat în avocatură. Este loc de figuraţie cât cuprinde în acea masă de procurori ai Parchetului General. Unde, garantat, marele Ghiţă, cum este alintat, nu va ajunge nici măcar şef de secţie.

Acum, obligat fiind să avanseze, îi pică şi întreaga construcţie pe care o pregătise cu Aghiniţei, fosta lui subalternă de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila, rocada derizorie devenind caducă.

Iată că răfuiala cu profesioniştii din magistratură, în care a deturnat menirea instituţiei, are un sfârşit. Sfârşitul carierei de şef a lui Ghiţă Ivan, cel care a pălmuit un ţăran din Vinderei din cauză că nu l-a salutat cu „Să trăiţi, dom’ procuror!”.

Gelu CIORICI 30 - noiembrie - 2012

One Response so far.

  1. galatean spune:

    Eu l-am blestemat pe acest Ivan cel groaznic sa aibe soarta oamenilor pe care i-a nenorocit. Un om integru si care a muncit toata viata lui nu a suportat tavalugul de ancheta a cestui idiot si s-a sinucis in 2001. Numai cand soarta il va pali in frunte cred ca va realiza cat rau a putut sa faca, dar deja sunt prea optimist.

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Acţiunile Galfinban

Din lecturarea site-ului BVB am aflat că la o societate ...

Campania electorală

Ioana Băsescu a primit 5 ani de închisoare cu executare ...

Îndoielile nu pot f

Un muzician, un actor, un preot, un medic. Voci contra ...