http://impact-est.ro/wp-content/uploads/anunt-nou.jpg
logoImpact EST nr. 912 - 21.05.2022

durbaca-1Eugen Durbacă nu se retrage din politică, doar merge la Parlament

Reporter: Dle Durbacă, nu sunteţi prea supărat pe ziariştii care v-au făcut complicele lui Gabriel Oprea, votând pentru interzicerea cercetării penale.

Eugen Durbacă: Votul a fost secret, eu ştiu cum am votat, nu mă puteţi condamna că sunt pro. Dacă spun că am votat într-un fel, acum mă dădeam mare, invers…nu. Când m-au sunat, eu eram cum eram, n-am vrut să abordez…Eu nu dau socoteală acolo, să ştiţi, nimănui cum votez…Acolo eu votez după capul meu. Dacă mă convinge cineva că trebuie să votez într-un fel, da…Dar dacă nu mă convinge…M-aţi mai critica dacă aş vota cum spune ăla? Aş fi un om care stă acolo, îl pui dincolo… Eu sunt mai incomod! Păi, când eu mă retrag din politică, şi presa va fi mai săracă! Nu vezi, la toate alegerile, din 90 şi până acum, subiectul principal de campanie e Durbacă. La alegerile astea s-au aliat toţi împotriva lui Durbacă. Păi, dacă nu era Durbacă, Pucheanu nu se bătea cu Ciumacenco. Pucheanu nu se bătea cu Cristache, nu se bătea niciunul…Trebuia să fie unul care face opinie separată cu ceilalţi. Nu vezi că şi ăsta care e la mine, Dima, şi lui nu-i convine. El n-are nimic, dar vrea. Păi, dacă n-ai nimic, ce faci? Şi nu le ai cu astea! Trebuie să ai carismă, să ai…I-am spus lui Ticu Ciobotaru, acum cât sunt în politică, să-mi ia interviu, să-i spun realităţile, nu viaţa romanţată. Aia romanţată e una, adevărul e altul! Vă spun acum, prima oară, că ce se spune e ca să dea bine…Mi-au zis că-s baron local. N-am fost niciodată!

Reporter: Dacă nu vrea Ticu să vă întrebe, vă întreb eu: care sunt adevărurile neromanţate pe care vreţi să le comunicaţi?

E.D.: M-a întrebat cândva cum a fost cu procesele de după 89, din 90.I-am dat hotărârea, n-a ţinut cont de ea. Am hotărâre de achitare, el spune că nu-i adevărat! Ce aberaţii! Am făcut două birouri, la Casa Căsătoriilor, pe baza a două legi. Cum să mă condamne pentru aia? Am reparat o şalupă la clubul sportiv. N-a ţinut cont că asociaţia sportivă era fără personalitate juridică. Au declarat „abuz în serviciu în dauna avutului public”. Asociaţia era ca o secţie…se dau banii de colo, colo… S-au făcut bilete pentru tombolă, dar ce, erau pentru mine?

Rep.: Aţi dori să vă întrebe presa despre procesul disjuns din Afacerea Aviasan, în care apar numele parlamentarilor Bogdan Ciucă, Mircea Toader şi al dv., Eugen Durbacă?

E.D.: Nuu, nu-i nimic, nu m-a chemat nimeni…Nu ştiu, nu m-a întrebat. Nu ştiu nimic despre acest dosar! Am citit şi eu că este ”nuştiuce”…Da dacă nu m-a întrebat…Când m-o întreba, spun! Nu ştiu ce poate să mă întrebe, că n-am nici o treabă.

Rep.: V-au întrebat nişte ziarişti că aţi fi împăratul bordurilor de granit, care au dispărut…

E.D.: E o porcărie aia cu bordurile! Hai să vă spun, sunt în depozit la Transurb. Tot ce se scoate din granitul din oraş, se duce la depoul de tramvaie. Departamentul special, Direcţia Tehnică din Primărie gestionează, directorul Capetis şi contabilul şef gestionează toate aceste reziduuri care se strâng de pe străzi. Ei le vând mai departe, exact ca şi calea de rulare. Calea de rulare şi firul de contact care s-au scos a fost vândute, le-a vândut Direcţia Tehnică şi contabilul şef, la licitaţie…Nimic nu se păstrează, se vând ca reziduuri…Dar asta ştie Direcţia Tehnică. Despre borduri nu ştiu cine a scornit asta…Când a ieşit problema cu bordurile, a venit cei de la Poliţie, s-au dus direct pe Domnească, unde lucra Dracinschi. „Astea sunt bordurile!” „Cum adică, ălea care le-a luat Durbacă?” Dacă se lua undeva, se găsea. Că doar nu-i băţ de chibrit. Pe oriunde se lua, cu vaporul, cu camionul, ieşea pe undeva, ce dracu! Da, nuu! Că Proiect SA spunea: bordurile de beton se înlocuiesc, că se spărgeau, nu aveau armătură. Da cele de granit le punea la loc. Doar le ridica mai sus, că venea asfaltul mai sus. S-a extins şi la pavele, a găsit în depozit, că n-are ce…L-am întrebat şi pe Nedea, care a fost director, cum au ajuns bordurile astea? „Dl. Primar, când veneau vapoarele, puneau bordurile ca lest. Dacă nu era una lângă alta, răsturnau vaporul…”Şi bordurile rămâneau aici, în port. Şi unul din primari a zis să le folosească. Doar la borduri şi pavele erau bune. Toate pavelele sunt din blocuri cu fisuri, cu defecte…Cu ălea bune au făcut altceva. Adevărul e ăsta, care se poate verifica prin acte, nu prin vorbe. Se verifica şi ieşea că Durbacă n-a luat nimic. N-a luat că n-a luat!

Rep.: Cum procedaţi cu schisma din miezul ALDE? Rămân două partide într-unul singur?

E.D.: E un singur ALDE, format din PLR şi PC. Nu e conflict, e doar lipsă de experienţă. Cei de la PLR nu au decât cinci organizaţii, noi de la PC avem 60. Am făcut fuziunea, că aşa ne-a dictat, eu am susţinut, şi nu puteam să…Ca atare, eu am fost cât se poate de corect, din capul locului am fost preşedinte. Eram şi parlamentar, aveam şi organizaţii…Dacă spuneam de la început că n-am treabă, că ăştia n-au nimic, n-ar fi fost frumos…Dacă eu am 60, şi ei 5 cinci – şi ălea vai de capul lor- uite cum a venit Constantinescu la mine! Eu am, ei nu fac organizare de partid, discută altceva…Nu se pricep, n-au experienţă politică, nu ştiu…Procesele nu mă deranjează pe mine, ei vor avea unul la judeţ, unul la municipiu, eu voi avea trei şi doi…Nu mă deranjează, eu mă pregătesc pentru alegerile următoare, alea locale…Nu sunt mulţumit ce am obţinut eu acum. Păi, până acum, PC la Galaţi avea 19%. Ori acum avem 11,55%. N-a ştiut lumea, transferul PC în ALDE nu s-a făcut cum trebuie, n-am avut timp… Dima nu ştie, dar ca să urci, spui că vrei 20- 25%, că vin oameni mai mulţi…E o tactică şi asta. Tactica din comercial nu merge şi în politică. La Schela şi-a pus omul, dar a venit la mine să-mi spună că nu-l ajută, că nu se mai duce, că nu…

Rep.: Ce se întâmplă la Vox Tv Regional, vedem că se transformă?

E.D.: Nimic. Nu vreau să mai ştiu de Vox. Îmi consumă bani. Eu nu am apărut la Vox, doar în campanie, de câteva ori, şi nu am atacat pe nimeni…Nici nu mă duc acolo, de ce să mă duc? N-am nici o treabă cu Vox-ul! Le-am spus celor de acolo, postul are autorizaţie, are licenţă, are cutare, vreţi să continuaţi, e treaba voastră! Simiz a spus că vrea să facă treabă. Să pună oameni şi să aducă bani, că nu aducea nimeni nici un leu.

Rep.: Aveţi ultimul cuvânt.

E.D.: Sunt trei ziarişti care mă critică. N-o să-i spun acum, mai încolo…Dacă ar avea caracter unu la mie, ar trebui să-mi mulţumească, mie şi la altcineva, că libertatea lor a stat la mâna mea. Toate se fac la alte nivele, la alte discuţii şi chestiuni…Da eu nu mă bag în prostii, nu le am cu şmechereala, provin din sistemul trecut. Informator nu, aia nu…De aia mă atacă toţi. Păi când au aflat în 90 că nu mai vin, au făcut miting. Au venit la mine acasă. Şi atunci mi-au scornit deturnarea de fonduri. Dar au picat toate, au rămas nişte fleacuri, s-a terminat simplu, că nu avea ce.

Rep.: Şoptesc toţi pe la colţuri că de asta e promovat politic fostul poliţist Gheorghe Dima. V-a curăţat dosarele.

E.D.: Nuuu! Nu el, m-a chemat colonelul Avrigeanu, el nici nu ştia…L-am băgat la al doilea mandat, când el răspundea de Primărie. Era o juristă Berdilă, depistată că a sustras 46 de milioane. L-am rugat să n-o bage în puşcărie, că rezolv eu. I-am spus să pună banii la loc şi să-şi dea demisia. Aşa am rezolvat. Aşa am rezolvat alte multe cazuri. Eu nu eram pe principiul să bag oamenii la puşcărie.

 

Silviu VASILACHE 7 - octombrie - 2016

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

De prin piaţa centr

Ştie cineva cam cât de bine mă simt când văd ...

Sesizare penală pen

Despre degradarea gravă a clădirii Casei Agronomului, situată la intrarea ...

Moldo-gălăţencele

De ceva ani, se poate spune că cele două moldovence, ...

Circotecă la şedin

În urmă cu două săptămâni a avut loc şedinţa de ...