http://impact-est.ro/wp-content/uploads/anunt-nou.jpg
logoImpact EST nr. 912 - 21.05.2022

În 2018, luna noiembrie, pe SCIAP era lansată lucrarea de „extindere sistem de apă şi canalizare în satele Mândreşti şi Valea Mărului, jud. Galaţi”. Valoarea a fost de 8.544.894,2 RON, adică 1.761.834 de euro. Lucrarea a fost atribuită prin procedură simplificată SC Construcţii Feroviare SA Galaţi. În urma ploilor fără de sfârşit, pe o deschidere de o sută de hectare de teren loess acest versant a fost rupt, iar şanţurile acoperite prin care treceau conductele de canalizare a apelor reziduale, din satul Mândreşti, comuna Valea Mărului Galaţi, au fost făcute ciur. Primarul localităţii, Florin-Virgil Doca, ne-a confirmat acest dezastru, comunicându-mi că l-a informat pe preşedintele CJG, Costel Fotea.
Dar noi opinăm că firma constructoare şi-a făcut treaba lăcomindu-se la bani, nu la muncă temeinică şi în conformitate cu tehnologia şi standardele de calitate. Deci, cam canci compactare serioasă a pământului din şanţurile în care au fost îngropate conductele.
Aşteptăm punctul de vedere al reprezentantului constructorului, chiar dacă ştim cum se comportă terenurile de loess macro – poroase.

(Gelu Ciorici) 24 - iunie - 2021

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

De prin piaţa centr

Ştie cineva cam cât de bine mă simt când văd ...

Sesizare penală pen

Despre degradarea gravă a clădirii Casei Agronomului, situată la intrarea ...

Moldo-gălăţencele

De ceva ani, se poate spune că cele două moldovence, ...

Circotecă la şedin

În urmă cu două săptămâni a avut loc şedinţa de ...