logoImpact EST nr. 886 - 17.09.2021

PDL  ARDe în Forţă, dar torţa Civică a lui Telegan fumegă 

 

Diversiunea cu exercitarea fără drept a profesiei de avocat l-a pus pe Constantin Telegan în situaţii delicate. A urmat şi zvonistica cu drepturile de exercitare fără drept a profesiei de mediator. Alte neplăceri, alte efecte. A demonstrat că este şi una şi alta. Prin rezoluţie de NUP a Parchetului Judecătoriei Galaţi şi prin atacarea acesteia la Judecătorie. Degeaba, presa de Galaţi nu are chef să scrie decât ce se comandă să scrie. Acum vedem şi de ce s-a făcut comanda: pentru că era preşedinte la Forţa Civică şi pentru că era greu de strunit. La stabilirea candidaturilor i se ordonă să semneze ce vrea PDL şi el refuză. Afront groaznic, trebuie reprimat exemplar. Şi i s-a ordonat să meargă la sinucidere politică, în Colegiul Nica. A refuzat, dar nu-şi va da demisia din funcţia de preşedinte la Forţa Civică. Nu va mai candida, dar are chef de vorbă.

„ARD este un fel de coloana a II-a a PDL. Eu  nu fac confuzie între Forţa Civică şi un ONG. Fără să aibă calitatea de membri, nişte persoane au negociat peste capul meu cu PDL. PDL mi-a comunicat că pentru mine nu există decât colegiul lui Nica. Altceva, exclus! Mirela Praisler abia a adus adeziunea, şi dă declaraţii. Ea nu face parte din organizaţia noastră. Am trimis dosarele la Comisia de Integritate, la Monica Macovei. Şi candidaturile noastre au trecut de filtrul Comisiei. Candidaţii noştri au fost: eu, Aurel Stancu, care acum a mers să candideze la PPDD, şi mai sunt încă alţi câţiva, care au mers tot la PPDD, dar nu e sigur…O domnişoară, Aida Tofăleanu, o tânără foarte capabilă, a fost o altă propunere. Aşadar, persoane fără nici o calitate în Forţa Civică, dau comunicate în numele nostru. Cum că organizaţia judeţeană nu agrează candidatura mea. Conducerea organizaţiei este aici de faţă. Organizaţia noastră este cea mai mare din ţară. V-am arătat şi un film , din care se vede Forţa noastră. Ce s-a întâmplat la Bucureşti? Preşedintele Răzvan Ungureanu a insistat să se accepte candidatura mea. Era clar că eu voi candida în colegiul de Senat nr 4. Atunci s-au făcut presiuni la Bucureşti, erau oamenii din clanul Boldea. A intervenit şi Toader, să mă scoată de pe listă. Spun mereu că am o relaţie proastă cu presa. Era clar că nu aveam şansă să câştig, dar intram la redistribuire. Atunci intram la concurenţă cu colegii, şi aş fi ieşit senator. Au motivat că lupt împotriva lor. Era un pretext, doar aşa e legea. Ei şi-au împărţit colegiul 3, unde va candida Dumitriu şi Ciumacenco. Dacă ar candida Stancu la noi, în colegiul 4, cu televiziunea lui şi cu forţa financiară, şi eu, i-am fi pus în pericol. Noi am fost ultimii care au creat probleme celor de la Bucureşti. Au dizolvat Comisia de Integritate şi au rezolvat.

Să spunem adevărul: la nivel naţional, ARD nu există!

Nu avem candidaturi decât în două locuri: la Arad, unde e M.R. Ungureanu şi la Timiş, unde candidează Doru Mărieş. În rest, candidaţii nu sunt ai Forţei Civice, ci sunt vopsiţi. La Galaţi, Mirela Praisler nu este a noastră, e de la PDL, e colegă de serviciu cu dl. Resmeriţă, sunt prieteni…Nu a venit niciodată la noi, pur şi simplu este propusă de PDL. Au impus-o de la Bucureşti.Pe mine voiau să mă scoată din Galaţi, m-au pus să candidez în colegiul lui Nica. Pe mine, cei de la PDL vor să mă scoată din Galaţi, nu centrul mă refuză. Nu voiam să fac rău Alianţei, dar nu am crezut că se va ajunge aici, să ne impună candidaţii lor. Totul e al lor. Mă fac infractor, că nu am calitate de avocat. Am, e hotărâre definitivă. Cine mă denigrează? Doamna Toader, care este la baroul tradiţional, care merge după ureche…Eu am peste 200 de procese câştigate la bară.

Este un dezastru! M-am săturat, mi-a ieşit politica pe nas!

Nu mă deranjează că trebuia să dăm o anumită cotă la partid, pentru a candida. Dar mă deranjează ce mi-au cerut cei de la PDL: pentru fiecare candidat, 500 milioane de lei. În afară de ce trebuie să am eu. Înţeleg că trebuie bani pentru presă, pentru observatori. Înţeleg de ce nu puteam eu ieşi în presă. Nu voi candida! Sunt peste tot oamenii lor: Turcu, în Colegiul 4, de formă, în Colegiul 9 e Trif, tot de formă, iar în Colegiul 8, Mirela Praisler, care nu investeşte… Se duce lupta în Colegiul 3, 6 şi 7, unde speră că vor lua prin redistribuire. Toader speră şi el în Colegiul 2. La Galaţi, ARD nu există. Nu accept ca Forţa Civică să fie aruncată în această mizerie. Peste patru ani ar putea să-mi spună că sunt aliat cu PDL. Eu nu sunt aliat cu PDL! Nu văd de ce am suferi pentru ce face PDL.

Nu candidăm pe cont propriu, deoarece nu putem face pragul

Nici PNȚCD nu primeşte nimic. Nu există nici un protocol scris al ARD. Mirela Praisler trebuie validată de noi, dar nu a venit niciodată. Eu nu am fost înlocuit, dar se prea poate…O să intrăm într-o vacanţă electorală. Eu nu-mi asum răspunderea pentru eşecul din 9 decembrie. Nu sunt motive să fiu schimbat. Oricum, nu plec din Forţa Civică, pot fi şi simplu membru. Frăţia generală între candidaţi există. Dar ei nu dau nimic. Asta e alianţă? Avem cele mai bune rezultate din ţară, şi ei ne impun două candidaturi. Ivaşcu era deja acolo, era membru de-al lor. Eu ar fi trebuit doar să semnez ca idiotul. Eu nu semnez pentru nimeni. Trebuie însă să dau bani. 6000 de euro pentru centru, 3000 pentru Alianţă, 3000 de euro pentru partid. Aşa este peste tot. PPDD le cere 300 de milioane, şi nici nu are oameni în secţiile de votare. Cum să dai banii ăştia?

 Imaginaţi-vă ce tâmpenie, să te jecmănească propriul partid!

Cum poate vreodată un om care trăieşte din salariu să candideze? La USL s-a dat 12 000 de euro pentru un post de consilier. Sincer, eram curios, dacă dai atâţia bani, de unde îţi vin, câştigi atât de mult? Aş fi dat banii, voiam să candidez. Şi cei 6000 de euro, şi cele 500 milioane lui Resmeriţă. Dar, eu nu sunt de acord cu aşa ceva. Imaginaţi-vă câţi bani scoate Diaconescu la 400 de candidaţi? Ce-i pasă lui de cine candidează? Nu mai poate el că nu ia pragul. Ia 3 milioane de euro. Este o afacere, e partidul lui. În ţara asta nimic nu este cinstit. Totul este o batjocură la adresa omului şi a societăţii. Dacă ai carte şi nu ai bani, nu intri niciodată nicăieri. Şi ne întrebăm de ce în Parlamentul României ajung toate lichelele. Din cauza asta. Nu toţi oamenii cinstiţi au curajul să rişte şi să fure. Oamenii cinstiţi muncesc. Vă spun sincer, banii ăştia erau greu de dat. Eu chiar muncesc pentru banii ăştia. Sunt oameni mai capabili decât mine, şi merită…Ce ne facem? Problema este a partidelor. Partidul este ca o castă. Eu sunt altfel de politician, am curajul să spun. Nu aţi fi aflat niciodată astea…Vedeţi de ce am o relaţie proastă cu presa?

Silviu VASILACHE 1 - noiembrie - 2012

One Response so far.

  1. Baricada Inter 1989 spune:

    Timisoreni,alungati-l pe acest mincinos ordinar, din primul oras-martir al Revolutiei! Impostorul MĂRIEŞ TEODOR minte cu neruşinare.CEDO i-a respins cererea.Un „complice” al infractorului George Costin nu poate sta in Parlamentul Romaniei.

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Gala premiilor PIMM

Mereu reuşeşte Marian Filimon, acum pentru a 20-a oară, să ...

Cică se vrea veceu

Aflăm că în laboratoarele Primăriei Galaţi s-a pus la copt ...

Bustul lui Spiru Pl

Ţărăniştii de Galaţi, nedemni de acest partid istoric, darămite ...

Modificări de trafi

Primăria municipiului Galaţi informează că, începând cu data de 15 ...