logoImpact EST nr. 880 - 31.07.2021

Hopa!  Zanfirel Don Goe maturizat şi cu doctorat ia la mână ca „dottore„ un interviu

Ce face mai întâi şi mai întâi un director de bibliotecă numit politic şi confirmat prin concurs trucat exemplar şi clientelar, după ce şi-a luat şi doctorat în litere? Dă un interviu la revista de presă online de la doi şi un sfert, Presa de Galaţi, la naiba! Şi vine cu o contribuţie de inestimabilă valoare la patrimoniul culturii multilateral politrucate de stepă de Covurlui, avansând una dintre tezele care urmează să stabilească definitiv contribuţia lui Firel la istoria meleagului: Axis Libri –brand cultural gălăţean!

Are noroc de un reporter din clanul „tăticului” Parapiru

 moderatorul colocviilor Axis Libri de la Biblioteca Judeţeană Urechia. Uşor confuzată, necesar obedientă şi imperativ doctă, reportera Elena Parapiru are revelaţii:

„Om de acţiune, Zanfir Ilie, directorul Bibliotecii „V.A. Urechia” trăieşte interviul ca pe o cursă contratimp. „Începem!” şi, ca niciodată, focusarea cuiva asupra dialogului face ca până şi zgomotele de fond să dispară. O fi de la cărţi?” Precis de la praful de pe cărţile pe care se spune că le citeşte Firel. Şi citeşte, nu glumă! Zice că cam 18 cărţi pe lună. Să facem şi socoteli, că e chinuială grea. Va să zică, dacă o carte are în medie 250-300 de pagini şi o pagină(fără ilustraţii)  îţi ia cam un minut şi jumătate, se cheamă că dottore citeşte câte o carte la 8 ore. Şi uite cu se duc 18 zile de muncă ale doctorului în Litere Zanfirel, de te întrebi: cine naiba brănduieşte de fapt biblioteca, dacă directorul citeşte?  Poate astfel se explică următoarele panseuri de Gâgă, după chiolhanul cu bibliotecari de la Braşov, unde s-a discutat despre un puhoi de bani care urmează să-l îngroape pe zanfirel şi ai lui: „Noi, bibliotecile din România am avut şansa de a beneficia de sprijinul fundaţiei „Bill & Melinda Gates”. O fundaţie care a oferit României 26,9 milioane de dolari, pentru implementarea programului „Biblionet – lumea în biblioteca mea”. Programului „Biblionet…” trebuie să îi asiguri condiţii. Astfel, la biblioteca comunală trebuie creat spaţiu – unul cât de cât corespunzător desfăşurării activităţilor care ţin de instalarea şi apoi de funcţionarea echipamentelor IT. Aşadar, programul presupune instalarea a patru calculatoare (în această bibliotecă comunală), cu abonamentele la Internet aferente.”

 

Carevasăzică, Zanfirel este chiar el un brand, băi nene! Este brandul numit „Noi, biliotecile!”

 

Biblioteci făcute şi biblioteci care vor fi făcute de „managementul activ” de care este în stare marele director în prag de final de mandat şi gata să dea năvală pe uşa celuilalt mandat. Că doar e dottore în litere, ce …mă-sii! Are o poftă nestăvilită de a face filiale de cartier, de zonă, de scuar, de gang, de tavernă, nici nu contează, Zanfirel lucrează. Şi dă concursuri şi examene şi doctorate. Are nevoie de bani(hei, alo, băi Stane, băi Baca, simţiţi-vă, Firel are planuri măreţe), are nevoie de posturi pentru noile lui biblioteci, unde să fie plasate stripteozele sau meseriaşii în biblioteconomie. Cică face filială în Micro 40, filiala „Paul Păltânea”, pe care o tot deschide din 2008 şi până astăzi. Are pregătite 10 calculatoare de la Bill Gates, îi mai trebuie „resursa umană”. Care resursă, atenţie!, tre să fie din breaslă: „nu pot să angajez frigotehnist, îmi trebuie din domeniul Filologiei, din domeniul Istoriei, din domeniul Dreptului. Şi chiar al Artelor Plastice.” A naibii pişicher! Mare mincinos! Spune treaba asta după ce într-un concurs de oportunităţi cu admitere pe nişte funcţii la bibliotecă, directorul Firel a promovat ba o apatermistă, ba o stripteoză deghizată, ba…În ritmul acesta, nu e departe ziua când va angaja şi un ţambalagiu manelist. Sau poate că ţambalagiul e deja angajat, şi încă pe o funcţie măricică.

Va urma

Silviu VASILACHE 9 - noiembrie - 2012

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Util pentru contribu

INFO - formulare facilitati fiscale

Viorica Sandu, deput

PSD respinge vaccinarea obligatorie a medicilor și a profesorilor! Statul ...

Diminuarea risipei a

Material de opinie de Camelia Malahov, Director Taxe Directe, Deloitte ...

Directorul Magearu s

Jupân Pucheanu se încăpăţânează să termine în ultimul său mandat ...