logoImpact EST nr. 893 - 28.11.2021

Ca orice instituţie care se respectă, cu o conducere adecvată emblemei, ce-şi desfăşoară activitatea într-o clădire nouă, în buricul Galaţiului, Primăria oraşului este chemată să arate respect, preţuire, condescendenţă cetăţenilor urbei, contribuabililor. Dar în loc de aşa ceva, la instituţia cu pricina, mai rar se întâplă acest lucru. Oamenii ăştia ai lui Ionuţ Pucheanu nu înţeleg neam că ei sunt de fapt în slujba cetăţenilor, că ei sunt în serviciul acestora în permanenţă şi nicidecum că ăştia cu slujbă la stat, la Primărie, ar fi deasupra lor, că le-ar fi ŞEFI. Atitudinea funcţionarului plătit gros din banul public în cele mai multe cazuri este arogantă, sfidătoare, jemanfişistă, impertinentă, de umilire a contribuabilului. Se tot spune de ani şi ani de zile că lucrurile se vor schimba, că vom avea alt tip de salariat la Primărie, că vom reduce corupţia, că vom digitaliza funcţionarea instituţiei, că vom…
Nimic. Promisiuni. Că doar nu-i doare gura să promită. Se ştie că aceasta e arma politicului, a celui sau a celor care conduc onor instituţia în cauză.
Mai sunt câteva luni de zile până la alegeri, iar noi vrem să tragem un semnal de alarmă, că poate acum, în ceasul al doisprezecelea, lucrurile vor fi remediate, aspecte urâte, de neimaginat ce se regăsesc adăpostite în clădirea devenită după părerea noastră ca o speluncă (cine nu ştie ce este aceasta, rugăm să meargă la DEX). Impresia generală este că minunea nu a ţinut după inaugurare decât vreo şase luni, hai, cu indulgenţă vreun an, după care nimic nu mai străluceşte a curăţenie, nimic nu mai miroase a proaspăt, nimic nu se mai respectă ca ordine şi disciplină. De dimineaţă şi până la terminarea programului e aşa o foială în stabiliment de zici că eşti în Gara de Nord. O fi bine sau nu, cine ştie? Chestia e că foiala e mai mult pe salariaţii adăpostiţi aici. Senzaţia este că mulţi se bat de muscă, îşi fac de treabă, se ascund după birouri, circulă cu sau fără treabă, numai să se mişte, că mişcarea deturnează atenţia şi dă impresia că eşti preocupat. Fătucile ce s-au înmulţit ca ciupercile după ploaie îşi etalează toaletele, după care bărbaţii îşi rup gâturile, de regulă cu fuste foarte scurte, cu tocuri cât mai înalte, cu decolteuri ca „loc de aterizare pentru priviri şi decolare de dorinţe”, stropite din belşug cu parfumuri scumpe, ce dau mai apoi dureri de cap. Cică există aşa, un fel de concurs între tipele acestea, salariate de lux ale Primăriei, iar cea mai tare a fost declarată una nou venită de la Independenţa ca protejată a directorului „care este” Capetis Cristian. Aşa spun gurile rele, cele cu bârfa, cu invidia, cu privirea şi atenţia distributivă la tot ce mişcă, chiar dacă unii şi-au obturat geamurile separatoare din birouri cu hârtie sau alte materiale, pentru a nu mai face parte din acvariul grămădit de proiectant şi Pucheanu în a se vedea tot ce se întâmplă în fiecare colţişor.
În acelaşi trend, că doar nu sunt mai proşti, unii bărbaţi de data aceasta, pe care nici în cur nu-i doare, pentru că au spate sau sunt funcţionari publici, vin la serviciu în blugi jegoşi, roşi cu cărămida (din fabrică) la genunchi, în tricouri sau cămăşi de aţică, având asortate sandale cu găurele, curele, la care le ies degetele în afară, murdare, ce degajă mirosuri pestilenţiale.
Măi, domnule Primar, nu aveţi, bre, un regulament de ordine interioară? Nu aveţi o ţinută recomandată sau obligatorie? Nu aveţi un corp de control al Primarului care să verifice? Nu aveţi directori, şefi de servicii, de birouri care văd?
Daţi odată cu ei de pământ, daţi-i afară, daţi-i cu capul de „pereţi”, faceţi ceva, că oricum sunt prea mulţi. O Primărie împănată cu sinecurişti, cu neamuri, cu pupincurişti, cu mulţi care habar nu au la locul de muncă şi pentru ce sunt plătiţi.

JAP 26 - iunie - 2020

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Creșă nouă în cl

Primăria municipiului Galați informează că, în urma licitației publice, a ...

Informare - lumini f

Primăria municipiului Galați informează că în apropierea Sărbătorii Sfântului Apostol ...

Lucrări de semnaliz

Primăria municipiului Galați informează că, începând cu data de 26.11.2021, ...

Doi judecători ai C

Justiţiabilul Ion Banu este de zeci de ani într-o bătălie ...

Ex-deputatul gălă

Implicat într-un dosar de corupţie, alături de prim-procurorul gălăţean Roşca ...