http://impact-est.ro/wp-content/uploads/anunt-nou.jpg
logoImpact EST anul XXIII – 2023, nr. 959 - 21.09.2023

Agent de poliţie condamnat pentru luare de mită

La data de 28.05.2020, Curtea de Apel Galaţi – Secţia penală l-a condamnat pe inculpatul Burducea Dumitru Dănuţ la 2 ani şi 8 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită în formă continuată (2 acte materiale din august şi septembrie 2017) şi trafic de influenţă.
Totodată, instanţa de control judiciar a dispus suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei aplicate, pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani.
Hotărârea este definitivă.
În fapt, în urma probatoriului administrat, a rezultat faptul că în perioada iulie-august 2016, în calitate de agent de poliţie, inculpatul a solicitat şi primit suma de 500 de euro de la un martor denunţător aflat în stare de arest preventiv, cu scopul de a introduce un telefon mobil în interiorul Centrului de Reţinere şi Arest Preventiv al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi.
De asemenea, în perioada august-septembrie 2017, inculpatul a solicitat şi primit de la un alt deţinut în centrul de arest preventiv, suma de 1500 euro pentru a introduce în interiorul instituţiei două telefoane mobile şi 2 cartele SIM. După ce deţinutul a fost transferat în Penitenciarul Galaţi, agentul de poliţie i-a promis că îl poate ajuta cu introducerea unui telefon în incinta unităţii de detenţie, lăsând să se creadă că are influenţă pe lângă funcţionarii din cadrul instituţiei.
La data de 07.03.2018, inculpatul a solicitat şi primit de la un investigator, suma de 500 de euro, cu scopul de a-şi trafica influenţa pe lângă funcţionarii din cadrul Penitenciarului Galaţi, în vederea introducerii unui telefon mobil şi a unei cartele SIM în incinta instituţiei, ce urmau să ajungă în posesia deţinutului.
În cauză, în baza ordonanţelor de delegare emise de procurorul de caz, lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Galaţi au efectuat mai multe acte procedurale în cauză la delegarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi.

Subofiţer de jandarmi condamnat pentru abuz în serviciu şi fals intelectual

La data de 11.06.2020, Curtea Militară de Apel Bucureşti a aplicat inculpatului Popa Marian Cristinel pedeapsa de 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi fals intelectual.
Totodată, instanţa de control judiciar a dispus suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei aplicate, pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani.
Hotărârea este definitivă.
În fapt, la data de 20.09.2015, fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu, în calitate de subofiţer de jandarmi, inculpatul a ridicat în mod nelegal o suma de bani de la o persoană de sex feminin, depistată în timp ce atrăgea persoane de sex masculin pentru a obţine foloase băneşti, întocmind în acest sens un înscris olograf intitulat ”proces verbal” şi fără a lua măsurile legale care se impuneau faţă de persoana în cauză.
Ulterior, întrucât faptele săvârşite de acesta au fost sesizate conducerii subunităţii de jandarmi, peste termenul prevăzut de art.7 alin. (1) din H.G. nr.731/2007 (48 de ore de la ridicare), inculpatul a depus la Trezorerie suma de 20 de lei, ridicată în mod nelegal.
Dosarul penal a fost constituit ca urmare a sesizării din oficiu a lucrătorilor de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Galaţi, aceştia efectuând acte de cercetare penală în baza ordonanţelor de delegare emise de procurorul de caz din cadrul Parchetului Militar Iaşi, care a instrumentat cauza până la apariţia unor elemente care au avut ca urmare declinarea competenţei materiale în favoarea unei alte unităţi de parchet, aceasta din urmă fiind instituţia care a întocmit rechizitoriul.

Biroul Informare şi Relaţii Publice 26 - iunie - 2020

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

SE FAC PERECHILE, s

Se intră pe linia dreaptă a startului pentru alegerile din ...

CHIAR DACĂ MARILE L

I-a ciuruit pe toți atacanții care au jucat pe partea ...

Isărescu pleznește

Guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, susţine că în ...

ADRIAN SEVERIN, SCRI

"Excelenței Sale Doamnei Katheleen KAVALEC Ambasadorul SUA în România Stimată Doamnă Ambasador, Încep prin ...

Bancnota de 100 Bric

 Două evenimente majore au marcat începutul acestei luni. Summitul G20 ...