logoImpact EST nr. 886 - 18.09.2021

Sunt câteva zone din municipiul rural Galaţi, unde cânepa, adică acel canabis, pentru connaisseuri, creşte spontan. Nimeni nu o recoltează pentru a o pune la uscat, apoi la dubit în apă (de regulă, curgătoare), după care, iar la uscat şi, în sfârşit, dată la meleţoi (un fel de ghilotină cu fălci din lemn) pentru a separa fibra de partea lemnoasă, apoi torsul, neveditul şi ţesutul. Cam asta îmi amintesc eu din copilărie că făcea mama cu cânepa, eu fiindu-i ajutor de nădejde. Acum, de când unii au descoperit mai mult decât denumirea latină de cannabis, creşte doar spontan şi nimeni nu mai cultivă cânepa în scopuri domestice.
Ultima astfel de plantaţie spontană pe care am descoperit-o se află pe spaţiul verde de la intersecţia străzilor Anul Revoluţiei 1848, cu Poşta Veche (ce denumire stupidă, dată de indivizi cu cap de scoică!), în dreptul unui punct trafo. Şi nu este greu de observat că pe gălăţeni îi doare în bigă de spaţiile verzi din drepul curţilor lor, dar alde… „Poluţie” Locală o ard mai pe la centru, mai pe la umbra consignaţiilor, nu prin zonele cu case din oraş.
Promit să vizitez şi celelalte două plantaţii spontane de cannabis, pentru a vedea dacă mai sunt la locul lor! Dacă mai ştiţi şi voi, trimiteţi poze şi detalii despre locul în care sunt situate.

(GECO) 9 - septembrie - 2021

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Gala premiilor PIMM

Mereu reuşeşte Marian Filimon, acum pentru a 20-a oară, să ...

Cică se vrea veceu

Aflăm că în laboratoarele Primăriei Galaţi s-a pus la copt ...

Bustul lui Spiru Pl

Ţărăniştii de Galaţi, nedemni de acest partid istoric, darămite ...