http://impact-est.ro/wp-content/uploads/anunt-nou.jpg
logoImpact EST anul XXII – 2022, nr. 926 - 30.11.2022

Este vineri, 28 august, anul de greaţă „douăzeci-douăzeci“, ora 11:45. Mă aflam întâmplător la locul nepotrivit pentru miliţieni, în drum spre Librăria Humanitas. Adică prin dreptul Secţiei 1 de Poliţie, amplasată la parterul blocului „Delta”, unde a sălăşluit răposata Loconfort S.A. Din spatele meu, dinspre strada Bălcescu, spre Domnească în zonă la Biserica Greacă-Lapidarium, vine în trombă şi parchează Dacia Logan inscripţionată „Poliţia”, cu nr. de înmatriculare MAI – 39050. Din ea au coborât doi tineri poliţişti – un bărbat şi o femeie – şi deja miliţieni. Şi-au lăsat „caşchetele” pe bord şi s-au înhămat la trei platouri încărcate vârf cu friptane. Miliţianca, un platou, miliţianul, două. Şi le spun aşa din cauză că în gena lor s-au transmis vechile apucături. Adică tu te duci cu maşina plătită şi alimentată din banii noştri, ca să cari friptane pentru un chiolhan în interiorul Secţiei 1 Miliţie.
Aceeaşi maşină de poliţie m-a ajuns din urmă, pe strada Domnească, chiar când dădeam să intru în librăria Humanitas, unde mergeam să duc tratative, ca redactor şef al Editurii „Noduri şi Semne”, pentru distribuţia prin reţeaua de librării a excelentului (şi la propriu şi la figurat!) volum de versuri intitulat „Debutez pentru ultima oară”, semnat de poetul şi gazetarul Dan Manole. Buuuun. Dar cei doi tineri miliţieni fără burţi, ce treabă nu aveau de au oprit câteva minute pe banda pentru troleibuze?
Comandantul IJP Galaţi este somat să se autosesizeze şi să ne comunice prin e-mail la adresa geluce@yahoo.com rezultatul cercetării şi sancţiunile dispuse în conformitate cu fapta celor doi protagonişti ai fripturilor. Căci Impact – est este monitorizat şi ajunge în revista presei alcătuită de către Agerpres, inclusiv pe biroul ministrului de Interne şi pe cel al şefului Poliţiei Române, ăla de-i neam cu defunctul Pian, din care a rămas doar CLANUL cu care boss-ul Poliţiei negociază, cică, siguranţa populaţiei.
Să vă fie ruşine, inclusiv vouă, care sigur nu aţi plătit cele trei platouri cu friptane, căci nu e patron de cârciumă care să nu treacă cu activitatea restaurantului, măcar de câteva ori pe zi pe culoarea roşie a legislaţiei în materie.

Gelu CIORICI 4 - septembrie - 2020

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Fostul Grand Hotel,

• Universitatea „Dunărea de Jos” se aruncă la cinci milioane ...

Cumătra lui ZEUS

Alina Grosu era o salariată în compartimentul financiar-contabil al Spitalului ...

O familie de medici

Încă din anul de greaţă 1990 şi până în anul ...