logoImpact EST nr. 880 - 06.08.2021

Da, oameni buni, printr-o decizie a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Consiliul Judeţului Galaţi (şi nu Camera de Comerţ) a pierdut definitiv şi irevocabil clădirea care a adăpostit de-a lungul vremurilor sediul muzeului „Casa Costache Negri”, mai apoi Muzeul de Etnografie şi Folclor, iar după ’89 sediul Camerei de Comerţ şi Industrie Galaţi. De menţionat că aceasta a stat cu chirie la Consiliul Judeţului, proprietarul stabilimentului cu pricina, şi a fost renovată în treizeci de ani din temelie până la acoperiş de două ori de către Cameră, pe bani grei. Acelaşi tratament l-a avut şi pe regimul de tristă amintire al lui Ceaşcă. Acum, noi vrem să vă arătăm din informaţiile primite pe surse, cât şi din bârfele din târgul nostru, cum a încăput clădirea cu pricina pe mâna lungă a lui Casian, de a lua cu japca orice bun al statului pe care i se pune pata. Antecedentele acestuia legate şi de alte revendicări şi retrocedări (vezi Muzeul de Artă Vizuală) sunt cunoscute, când nu a mai dat nimic din ce primise la schimb, ca despăgubire prin decret semnat de Gheorghiu Dej. Adică nişte vile şi terenuri, precum şi alte acareturi care în veci nu vor mai aparţine statului şi, deci, implicit nouă, populimii rupte în cur şi încrezătoare în Dumnezeu.
Dar să revenim la oile noastre şi să vă spunem că setea nepotolită a dr. Crăciun pentru proprietăţi şi bunuri imobiliare a fost alimentată şi până la urmă satisfăcută cu largul concurs al unei „cozi de topor” din interiorul sistemului de la nivel de vârf la acea vreme, în persoana lui Dan Lilion Gogoncea. Acesta, prieten la „cataramă” cu „Înăţimea Sa” (de altfel era singurul care fuma în prezenţa acestuia) făuritor şi apoi demolator de Cameră de Comerţ, fost preşedinte de C.J., a avut PRIMUL ideea de a mătrăşi clădirea din patrimoniul C.J. către Episcopie. Conform principiului deja cunoscut în comunitate „după mine potopul”, adică să nu mai rămână piatră peste piatră la o Cameră devalizată de toate proprietăţile avute, evaluate la milioane şi milioane de euroi, se spune că Gogoncea a dat şi sediul Camerei, aşa, ca tacâmul să fie complet la „moartea” acesteia. Lucrurile stând aşa, ceea ce a urmat a fost simplu: inventarea unui amplasament fals (cel al clădirii) când cel real se spune (pe şoptite, se bârfeşte din greu pe la colţuri, prin colţuri, prin cafenele, birouri etc) este cu totul şi cu totul în altă parte, vis-a-vis, pe partea dreaptă când intri pe aleea care duce la complexul de sport, fost „Puşchin”. Cu presiune cât cuprinde, cu contribuţia celor cu cadastrarea şi arhivarea documentelor, a unor tipi care în Galaţi s-au ocupat zeci de ani de retrocedări, „gen Mitică Budescu”, şi a altor şi altor limbişti şi pupincurişti, păpuşari de serviciu, încet, încet, totul s-a translat şi aşezat cum au vrut înalţii judeţului, inclusiv justiţia chioară de la noi. Singurul care a întârziat tărăşenia cu pricina aproape 7 ani, opunându-se ÎNALTULUI a fost celebrul BACALBAŞA. Omul acesta despre care noi nu am scris o iotă de bine, privind managementul administrativ sau comportamental al persoanei , a avut şi momente de strălucire, ca nişte puseuri ale trăirii în funcţia de Preşedinte al C.J., a realizat tărăşenia, i-a tremurat curul şi a spus NU!, dând în judecată totul. La ameninţările primite de la „Înălţimea Sa” şi al unor colegi de partid, după un timp a spus că nu se bagă, că o lasă moale, că nu va mai face opoziţie în instanţă, că o mai vedea şi ce o zice JUSTIŢIA, aia e.
Uite-aşa, tărăşenia aceasta, ale cărei baze au fost puse prin anii 2003-2004, continuată cu asiduitate mai apoi în epoca pe-se-de, reverberată până în prezent, s-a încheiat definitiv în favoarea nedreaptă a FAVORITULUI NR. 1 din judeţul Galaţi – Brăila.
Ce nu ne-a surprins şi ne-a creat dureri de burtă e CINISMUL actorilor din această piesă macabră în care printr-o generozitate maximă şi grijă deosebită faţă de mediul de afaceri, Camera va fi lăsată să fiinţeze tot acolo, dar cu chirie, nu la STAT, ci la CULT în slujba sfinţilor de pe pământ. Până când?!? Ce se va întâmpla cu Camera de Comerţ, unde se va duce, ce „cai verzi pe pereţi” visează Mocanu şi neamul lui, chiar nu ne mai interesează. Despre „morţi” numai de bine.

OBSERVATOR 11 - octombrie - 2019

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Doar corupţia ucide

Un tren străbate ţara noastră de la dreapta la stânga ...

Util pentru contribu

INFO - formulare facilitati fiscale

Viorica Sandu, deput

PSD respinge vaccinarea obligatorie a medicilor și a profesorilor! Statul ...

Diminuarea risipei a

Material de opinie de Camelia Malahov, Director Taxe Directe, Deloitte ...

Directorul Magearu s

Jupân Pucheanu se încăpăţânează să termine în ultimul său mandat ...