logoImpact EST nr. 893 - 30.11.2021
  • Cum , până şi revoluţia Facebook durează tot trei zile? Tocmai când noi, ăia afumaţi de greul ducerii traziţiei de undeva spre oriunde speram că ne salvează de eşuare tineretul trezit la luptă de atâta cântat Imnul naţional, ne-am şi dezamăgit din nou. După trei zile de nervi şi ţipete la faţadele goale ale Prefecturii, Primăriei, partidelor şi Arhiepiscopiei, la locul faptelor de revoluţie a liniştii asurzitoare nu mai era nici ţipenie de nemulţumit. Toată lumea a trecut din nou la ecrane, căci trasul la clapele anonimatului e mai comod decât ieşirea la strada mare.
  • Ne-o spune de la obraz un psiholog de facebook, normal. Psihologul Iuliana Fulaş considerăîntreg curentul de opinie conform căruia tragedia de la Club Colectiv din Bucuresti s-a întâmplat din cauza muzicii rock, a Halloween-ului, a numărului 666, a titlului piesei sau a numelui trupei este fals, ba chiar poate să manipuleze un grup mare de oameni, într-un context în care gradul de emoţie este unul ridicat. S-a propagat foarte puternic, în Social Media sau chiar în mass-media, ideea conform căreia Dumnezeu i-a pedepsit pe cei din Club Colectiv, din cauză că ascultau muzică, pe care unii o numesc macabră sau diavolească. E clar, o tragedie reconfigurează mecanismele de funcţionare ale creierului. Mânaţi de emoţii negative, cautăm vinovaţi sau construim legături false între fapte, obiecte, comportamente sau oameni. Tragedia se putea întâmpla şi la un concert de muzică simfonică sau în timpul unei slujbe în biserică. Să ne aducem aminte de incendiul de la Biserica “Sfântul Dumitru”, chiar în ziua de Paşte, în acest an”
  • Avem împrumut la BEI, la BERD, la CEC şi se mai pregăteşte încă unul pentru căldură. La Trezorerie, Primar, la trezorerie! Trăiască dobânda şi şpaga de preferinţă a îndatorării. Stăm însă şi ne întrebăm: oare nu puteam face rost de nişte fonduri europene nerambursabile, ca să rezolvăm modernizarea sistemului de încălzire a oraşului? Ba bine că nu! Ar fi fost ceva mai mult de muncă la biroul de domnişorici al lui Hanţă de la proiecte europene, dar ar fi fost mai puţin faliment în Galaţi. Chestia e că nu-i prea trage pe meşterii de administraţie lucrul cu nerambursabile, pentru că cineva de la Coana Europa socoteşte foarte bine banii şi-i dă şi cu ţârâita şi niciodată în avans. Iată de ce Primăria Stan preferă proiectele cu concertele, cu festivalurile, cu scrumbiile, cu butuşelile de kickboxing şi K1, unde nimeni nu întreabă de ce se dau banii înainte de a fi aprobaţi în CL. Chestii de curvie de administraţie. Hai, marş la vot, că v-am dat căldură, şi pregătiţi-vă, că se bagă taxe mari, re-aţi ai dracu de nemernici neajutoraţi!
  • Vorbim de revolta împotriva corupţiei şi a sistemului de uniformizare a dependenţei de sistem? Vorbim doar, dar nu vrem să băgăm de seamă cum PSD-ul de guvernare ne bagă, chiar în aceste zile de agitaţii de conştiinţe, pe sub uşa revoluţiei de facebook, încă o diversiune : venitul minim de inserţie. Staţi să vedeţi ce revoluţie e asta! E un fel de revoluţie a lenei şi trândăvelii, a prostiei cu ştaif, al golăniei cu iz de politică de stat. De stat degeaba, evident, căci paraziţii sociali se vor înmulţi ca muştele la căcat. Venitul de inserţie cică va cumula venitul minim garantat, ajutorul pentru încălzire pe timp de iarnă şi alocaţia pentru întreţinerea familiei într-un singur venit, gras şi fără muncă. Uraaa, ia mai votaţi măăăăăă!
CroniCariul de serViciu 13 - noiembrie - 2015

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Informare contribuab

INFO-Solicitarea certificatelor de rezidenta din SPV de catre PF

Creșă nouă în cl

Primăria municipiului Galați informează că, în urma licitației publice, a ...

Informare - lumini f

Primăria municipiului Galați informează că în apropierea Sărbătorii Sfântului Apostol ...

Lucrări de semnaliz

Primăria municipiului Galați informează că, începând cu data de 26.11.2021, ...

Doi judecători ai C

Justiţiabilul Ion Banu este de zeci de ani într-o bătălie ...