http://impact-est.ro/wp-content/uploads/anunt-nou.jpg
logoImpact EST anul XXIII – 2023, nr. 933 - 04.02.2023

În ediţia trecută a http://www.impact-est.ro am publicat, cu titlul de drept la replică, o povestioară prin care persoana vizată se apară de faptele ei de bugetofagă de lux, desigur ajunsă în această ipostază prin paraşutarea în meseria de prim-vicepreşedinte al filialei gălăţene a peneleului lor. Sigur, a trecut şi prin altfel de examene, după cum ne spune. Dar colegii ei din AFIR-OJFIR Galaţi (Oficiul Judeţean pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale) au alte păreri privind calea sinuoasă pe care Daniela-Simona Vreme a ales-o pentru a ajunge unde i-au dictat viscerele politice. Deci, în urma unui examen naţional, a ales să meargă ca inspector la OJFIR Tulcea, preferând o navetă obositoare, condiţionată şi de traversarea Dunării cu bacul. Un post liber era şi la OJFIR Galaţi, dar era de grad inferior, situaţie în care nu putea urca în matrice ca director, după pensionarea lui Marcel Lapoviţă. Sigur lucrând cu fonduri europene, salariul de director este de 10.000 de lei net, iar cel de inspector gradul 1A fiid de circa 7.000 de lei net. Transferându-se de la Tulcea la Galaţi, a reuşit să se caţăre, în decembrie 2022, pe funcţia de înlocuitor de şef de serviciu la Departamentul Agricol, unde sunt şase salariaţi cu vechime în domeniu, nu debutanţi. De aici, pentru câteva ore a avut decizia de director al OJFIR Galaţi, dar a intrat în rol matricea şi, conform acesteia, a urcat director Dragoş Berbec, iar D-S Vreme a coborât şef serviciu. Dar situaţia nu putea să dureze, aşa că luni, 9 ianuarie, matricea o arăta ca director interimar (până la organizarea unui concurs) pe Maria Agache, persoană cu vechime în instituţie. Tot de la acea dată, conform aceleeşi matrici, Dragoş Berbec devine şef serviciu, iar D-S Vreme este prima pe listă ca înlocuitor de şef de serviciu.
Acum cărţile urmează să le facă pesede, ministrul Agriculturii fiind din partidul lor şi unde secretar de stat este un brăilean care provine din OJFIR Brăila, adică este un cunoscător în materie, care nu poate fi ameţit de tot felul de nuri politici.
Ramânem pe fază şi mulţumim „ojefiriştilor” oneşti din această instituţie esenţială pentru dezvoltarea ruralului care poate ţine România în picioare.

Gelu Ciorici 12 - ianuarie - 2023

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Directorii şi juri

Deseori, Gelu mi-a spus că scriu prea scurt, puţin, redus, ...

NIMIC FĂRĂ DUMNEZE

Puţine ţări din lume se pot mândri cu o istorie ...

Joi la Galaţi a aju

Din 18 ianuarie, publicul din 14 oraşe din ţară a ...

Branza e pe bani si

Kim Kielsen este prim-ministru al Groenlandei, care este cea mai ...