logoImpact EST nr. 853 - 21.01.2021

IordacheMinistrul justiţiei PSD-fruntaş în întrecerea doctoratelor

Mda, nu e nici o greşeală, PSD a dat lovitura cu ministrul de Ministerul Justiţiei. Păi cum, numai Năstase să fie şase case, hai şi Iordache şapte şcoli! Scrie presa atentă la selecţia de cadre a PSD cum că guvernarea cu un minstru ca Iordache e prea prea, e foarte foarte, studiile lui sunt de-a dreptul pur şi simplu, adică cam dezechilibrat aşezate pe unitatea de timp. Scurt pe doi, se constată că (in)evitabilul ministru Iordache a făcut o pauză de 17 ani de la învăţat, după terminarea facultăţii. La un moment dat însă, l-a lovit revelaţia devenirii prin abundenţă de şcoli şi exces de doctorate. Uitea aşa s-a pricopsit Iordache cu şapte şcoli în şase ani. Vasăzică, Ministrul Justiţiei a făcut în acest timp o facultate, două masterate şi a urmat trei cursuri postuniversitare. În plus, Florin Iordache a reuşit să obţină un doctorat la Chişinău, în timp ce era deputat la Bucureşti.

 Cinci şcoli şi-un doctorat, într-un mandat de deputat!

Ministrul Iordache a terminat Facultatea de Mecanică din Craiova în anul 1985, a profesat ca inginer la Fabrica de mobilă Caracal şi a fost viceprimar al oraşului. Apoi, timp de 17 ani, nu a mai urmat niciun fel de specializare. Nici nu avea timp, căci Florin Iordache era prins cu alte trebi ale muncii de partid. Din stenogramele pentru uzul public, se constată că Iordache presta şi cu normă de marionetă a lui Şeful Dragnea, ba chiar şi ca complice, în interceptările din dosarul lui Mihail Vlasov, şeful Camerei de Comerţ. Ce avem aici? Florin Iordache pare să fie o replică de tip”geniu din Carpaţi”, extrem de potrivit pentru programul de guvernare pesedist stabilit. Evident, programul real: legea graţierii, modificarea Codului Penal, salvarea baronilor şi a plagiatorilor. Pentru asta, şi-a făcut din timp pregătirea. Pe la vreo 40 de ani şi în timp ce se afla în primul său mandat de deputat, Iordache a căzut în revelaţia studiatului masiv.În 2002, a absolvit Facultatea de Drept din Craiova, la zi, deşi lucra în Bucureşti. Tehnică, nu glumă. Pe când era deputat, Iordache se superspecializează, intrând în epoca masteratelor(2004- masterat la Institutul Naţional de Administraţie, 2006-masterat la Universitatea Nicolae Titulescu). Avântul era atât de mare şi pasiunea studiilor atât de devorantă încât Iordache ardea etapele şi mai ales timpul-era fără milă când era să fie- fie la parlament, fie la şcoală. A ales cu hotărâre: va fi peste tot simultan!

Aşa i-a ieşit la socoteală mult, din scârbos de puţin timp

Florin Iordache era deputat şi vicepreşedintele Comisiei Juridice din Camera Deputaţilor, dar face cursuri la Colegiul Naţional de Apărare, iar doi ani mai târziu face cursuri la Institutul Diplomatic Român, şi îşi suflecare mâinile pentru teza de doctorat. Pentru asta, parcurge patru programe de studii ale unor diferite instituţii: Institutul Naţional de Administraţie (2004) – cursuri postuniversitare; Institutul Naţional de Administraţie (2004) – masterat; Univ. „Nicolae Titulescu” Bucureşti (2006) – masterat şi  Colegiul Naţional de Apărare (2006) – cursuri postuniversitare. Teza a fost elaborată într-un domeniu complet diferit faţă de cele în care era licenţiat. Florin Iordache a devenit doctor în anul 2007 la Universitatea Liberă Internaţională (universitate privată înfiinţată în 1992) din Chişinău. Nu conta că Chişinăul era la 600 km de domiciliul şi de locul de muncă al studiosului Florin Iordache. Teza de doctorat a lui Iordache s-a numit „Impactul corporaţiilor transnaţionale asupra proceselor de integrare economică a României în UE”. Când vrei, poţi!-asta era deviza anilor 2000, deci Iordache vroia, şi mai ales putea-doctorat la Chişinău în paralel cu două masterate şi normă întreagă, la naiba! la făcutul legilor la Parlament-ciocu mic!

Teza de doctorat garantată de profesor habilitat, gata secretizată

Despre Ministrul de justiţie Florin Iordache mai poate fi spus că este arbitru la Curtea de Arbitraj Internaţional, dar şi vicepreşedinte al PSD Olt şi preşedinte al Comisiei Naţionale de Etică, Integritate şi Arbitraj a PSD. Teza lui de doctorat este ţinută la secret, nefiind accesibilă pe site, poate şi pentru că că ideile din teză nu bat cu ideile „dictatorului” Dragnea.  Florin Iordache este interceptat în dosarul lui Mihail Vlasov, adică mergea bara-bara cu Mircea Toader, în blătuirea documentelor de trecere la CCIR a Oficiului Naţional al Registrului Comerţului. A fost audiat şi la DNA, pentru implicare în unele afaceri derulate de Poşta Română. Concluzie? Viitor naşpa de duplicitar Justiţia are.

 

SV 20 - ianuarie - 2017

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Ce troc! Dai mită 1

Da, dar eu şi sămtămânalul pamfletistic Impact-est nu avem voie ...

Fără portbagaj şi

Poliţiştilor locali, mai ales celor de la rutieră, care câştigă ...

Ciorici a picat la p

În sfârşit a venit vremea ca tizul meu întru nume ...